iltasyazilim
FD Üye
Bir Beste Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
*Yarım paket (16) adet petipore biskuvi
*3 su bardağı süt
*2 yemek kaşığı un
*1 yemek kaşığı nişasta
*1 tatlı kaşığı margarin
*1 paket şekerli vanilin
*1 çay bardağı toz şeker
Bir Beste Tatlısı Tarifi Yapılışı
1
*Un, toz şeker, nişasta karıştırılıp süt eklenir ve ocağa alınır
*Orta ateşte kaynamaya başlayan muhallebimize margarin eklenir ve altı kapatılıp şekerli vanilin eklenip karıştırılır
*Önceden robotta çektiğimiz veya havanla dövdüğümüz bisküviler yuvarlak tepsi veya kek kalıbına borcamada olur
*Serilir ve üzerine sıcak muhallebi dökülüp yayılır
*Kaşık yardımı ile ve ardından dolapta 20 dk bekletir
*Buzdolabından çıkarılan tatlımız dört parmak kalınlığında kesilip, rulo yapılır ve sunum tabağımıza alınır
*Üzerine ceviz ile süsleyip doping çikolata süsü (a101de bulabilirsiniz) ile şekil verilir
*Ben nota çizmeye çalıştım Daha doğrusu sol anahtarı olduğu kadar ? afiyet olsun
*Yarım paket (16) adet petipore biskuvi
*3 su bardağı süt
*2 yemek kaşığı un
*1 yemek kaşığı nişasta
*1 tatlı kaşığı margarin
*1 paket şekerli vanilin
*1 çay bardağı toz şeker
Bir Beste Tatlısı Tarifi Yapılışı
1
*Un, toz şeker, nişasta karıştırılıp süt eklenir ve ocağa alınır
*Orta ateşte kaynamaya başlayan muhallebimize margarin eklenir ve altı kapatılıp şekerli vanilin eklenip karıştırılır
*Önceden robotta çektiğimiz veya havanla dövdüğümüz bisküviler yuvarlak tepsi veya kek kalıbına borcamada olur
*Serilir ve üzerine sıcak muhallebi dökülüp yayılır
*Kaşık yardımı ile ve ardından dolapta 20 dk bekletir
*Buzdolabından çıkarılan tatlımız dört parmak kalınlığında kesilip, rulo yapılır ve sunum tabağımıza alınır
*Üzerine ceviz ile süsleyip doping çikolata süsü (a101de bulabilirsiniz) ile şekil verilir
*Ben nota çizmeye çalıştım Daha doğrusu sol anahtarı olduğu kadar ? afiyet olsun