Bir çift kulak Bebeğimi görebilir miyimdedi yeni anne Kucağına yumuşak bir bohça verildi ve mutlu anne, bebeğinin ufak yüzünü bakmak için kundağı açtı ve şaşkınlıktan neredeyse nutku tutuldu! Anne ve bebeğini seyreden hekim şipşak arkasını döndü ve camdan bakmaya başladı Bebeğin kulakları yoktu Muayenelerde, bebeğin duyma yetisinin etkilenmediği, sadece görünüşü bozan bir kulak yoksunluğu olduğu anlaşıldı Aradan yıllar geçti, çocuk büyüdü ve okula başladı Bir gün mektep dönüşü eve koşarak geldi ve kendisini annesinin kollarına attı Hıçkırıyordu Bu onun yaşadığı ilk büyük düş kırıklığıydı; ağlayarak Büyük bir çocuk bana ucube dediMinik çocuk bu kadersizliğiyle büyüdü Arkadaşları göre seviliyordu ve epeyce başarılı bir öğrenciydi Sınıf başkanı bile olabilirdi, eğer insanların arasına karışmış olsaydı Annesi, daima ona Genç insanların arasına karışmalısındiyordu, ancak bununla beraber yüreğinde derin bir merhamet ve şefkat hissediyordu Delikanlının babası, aile doktoru ile oğlunun sorunu ile ilgili görüştü; Hiçbir şey yapılamaz mı?diye sordu Hekim Eğer bir çift kulak bulunabilirse, organ nakli yapılabilirdedi Böylece genç bir adam için kulaklarını feda edecek birisi aranmaya başlandı İki yıl geçti, bir gün babası Hastaneye gidiyorsun oğlum, annen ve ben, sana kulaklarını verecek birini bulduk oysa unutma bu bir gizdedi Işlem fazla başarılı geçti ve neredeyse yeni bir insan yaratıldı Yeni görünümüyle psikolojisi de düzelen genç, okulda ve sosyal hayatında büyük başarılar elde etti sonradan evlendi ve diplomat oldu Yıllar geçmişti, bir gün babasına gidip sordu: Çakmak zorundayım, bana bu değin iyilik yapan birey kim? Ben o insan için hiçbir şey yapamadımBir şey yapabileceğini sanmıyorumdedi babası, Ama uzlaşma kesin, derhal öğrenemezsin, demin değilBu derin sır yıllar her tarafında gizlendi Ama bir gün açığa çıkma zamanı geldi Hayatının en karanlık günlerinden birinde, annesinin cenazesi başında babasıyla birlikte bekliyordu Babası yavaş yavaş annesinin başına eline uzattı; kızıl kahverengi saçlarını eliyle geriye doğru itti; annesinin kulakları yoktu Annen hiçbir zaman saçını kestirmek zorunda kalmadığı için çok mutlu oldudiye fısıldadı babası Ve hiç kimse, annenin daha eksik hoş olduğunu düşünmedi değil mi?Hamiş: Hakiki alımlılık somut görünüşe alt değildir, ancak kalptedir! Reel mutluluk, gördüğün şeyde yok, asıl görünmeyen yerdedir Hakiki sevgi, yapıldığı tanıdık şeyde değil, yapıldığı halde bilinmeyen şeydedir!