Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Bir Cigara İc Oğlan

Bir Cigara İc Oğlan
0
139

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
86
F-D Coin
0
Bir Cigara İc Oğlan

Bir cigara ic oğlan
Gel kapıdan gec oğlan
Beni sehen vermezler de
Bu sevdadan gec oğlan di gel gel

Oğlan seni seviyem
Kimselere demiyem
Anam babam vermiyor da
Onlara edemiyem di gel gel

Hacı Pınar'ın duzu
Felek ayırdı bizi
Bakkal Mahmud'un kızı da
Yaktı yandırdı bizi di gel gel

Kekliğim avla beni
Dağlara salma beni
Gece yanında uyut
Gunduzler bağla beni di gel gel

Siverek'in meşhur mevkiilerinden Hacı Pınar duzunde dukkanı olan Bakkal Mahmud'un guzel mi guzel bir kızı vardır

Olayın yaşandığı donemde Siverek'te bulunan Suvari alayında askerlik gorevini yapan bir genc Hacı Pınarındaki Bakkal Mahmud'un dukkanının onunden gecerken, babasına yardım icin dukkanda bulunan kızı gorunce mıhlanır kalır
Gozu kızdan başka birşey gormez olur Kız da bunun farkına varır Asker bundan sonra sık sık alışveriş bahanesi ile oradan gelir gider İki genc birbirine vurulmuşlardır Genclerin tavırları komşularının da dikkatini ceker Kizin babası da işin farkına varır Asker kızı babasından ister Ancak bu yabancı gence verecek kızı yoktur babanın Kız derdini turkuye doker ve oğlana Şimdi soyleyeceklerini duyunca uzulmemesi icin, Bir cigara(sigara) ic oğlanic ki uzuntun biraz azalsın, Gel kapıdan gec oğlan, Beni sehen(sana) vermezlerboşuna uğraşma beni sana vermezler der Bu sevdaya dayanamazsın ,erimeni ve yıkılmanı istemiyorum Bu sevdadan gec oğlandiye sevdiğinin umudunu kesmesini ister Oğlan ise, icindeki sevda ateşini Hacı Pınar'ın duzu, felek ayırdı bizideyip kızı vermeyen anne babayı feleğe benzeterek sitemini dile getirir Bakkal Mahmud'un kızı, yaktı yandırdı bizidizeleriyle bu sevda ateşinin yureğini yakıp kavurduğunu dile getirir Kız ise oğlanın kendisine de sitem ettiğini sanarak Oğlan seni seviyem, kimselere demiyemdiyerek oğlana sevdalı olduğunu belirtir Anam babam vermiyor da onlara edemiyemsozleriyle, istemeyenin kendisi olmadığını, anasının babasının vermediğini ve onlara da gucunun yetmediğini anlatmaya calışmaktadır

Nihayet babasının kızı vermeyeceğini anlayınca kızla anlaşarak kacmaya karar verirler Sozleştiği bir gece kızı atına attığı gibi kacırır ve kendi memleketine goturur Araya yıllar girer Coluk cocuk derken barışırlar Daha sonra Şanlıurfa'nın Ceylanpınar ilcesine yerleşirler Hayatlarının sonuna kadar burada yaşarlar(Alıntı)

858,496Konular
981,669Mesajlar
29,742Kullanıcılar
yakshaSon üye
Üst Alt