Bir Çocuğun Anne ve Babasından İstedikleri Özet: Beni Müsamaha! Her istediğime sahip olamayacağımı biliyorum, sadece sınırlarımı deniyorum Bana Karşı Olan Davranışında Dayanıklı Olmaktan Korkma ! Tavır ve duruş benim için çok kayda değer, günkü kendimi güvende hissediyorumBeni Müsamaha! Her istediğime sahip olamayacağımı çok iyi biliyorum, yalnızca sınırlarımı deniyorum Bana Karşı Olan Davranışında Dirençli Olmaktan Korkma ! Tavır ve duruş benim için çok kayda değer, günkü kendimi güvende hissediyorum Başkalarının Yanında Önlenebildiği Sürece Beni Azarlamaya Kalkma ! Benimle gürültüsüz ve sakin bir ortamda konuştuğunda söylediklerine daha pozitif yük vereceğim 'Senden Dehşet Ediyorum' Dediğimde Hayret ! Nefret ettiğim sen değilsin, yalnızca göstermek istediğim planlarımın üzerindeki engelleme kuvvetin Yaptıklarımın Sonucundan Beni Her Zaman Korumaya Kalkma ! Olgunlaşmak için utandırıcı ve acı tecrübeler almak zorundayım Kesintisiz Bana kızıp Durma Yoksa sağır rolü oynayıp kendimi korurum Telaş ve Çabuk Sözler Verme Bana Tutamadığın takdirde kendimi fena ve ortada bırakılmış hissedeceğim Aykırı Olma ! Bu beni tereddüte düşürür ve sana aleyhinde olan güvenimi kaybederim Sanma oysa Benden Özür Dilemen Sana Yakışmaz ! Gerçek olan özürler bende sempati ve anlayış duygusal kazandırır Sana Soru Sorduğumda Sözümü Kesme ve Dinle ! Yoksa çakmak istediğim cevapları elde etmek için başkasına yönelirim Korkularımla Dalga Geçme ! Çünkü onlar beni ürkütecek kadar reel fakat sen beni ne dek ciddiye alırsan pek yardim etmiş olursun ve Hatasız Olmaya Egzersiz ! Olmadığını anladığımda hayal kırıklığım koskocoman olur o kadar çabuk büyüyorum ama eminim buna but uydurmak senin için çok kuvvet; lakin denediğin her gün benim için paha biçilmez ! * Orjinali Almanca olan bu yazının yazarı ve kaynağı bilinmemektedir Yazıyı Türkçe'ye çeviren ve bizimle paylaşan sayın üyemiz Fehime (fime) arkadaşımıza fazla teşekkür ediyoruz