imagesbircokhastaligaiyigeliyor5afec14f37544
Elma Bir Cok Hastalığa İyi Geliyor
Yuzyıllardır yazkış en cok tuketilen meyvelerden biri olan elma; bircok hastalığa da iyi geliyor Son zamanlarda uc farklı laboratuvarda yapılan calışmalar; elmanın, antioksidan etkisi sayesinde, cilt yaşlanmasını engelleyen etkili bir polifenol (bitkilerin renklenmesinden sorumlu, antioksidan ozelliği olan bileşikler) olduğunu gosteriyor Gecen yıl, yaşlı hayvanlar uzerinde yapılan bir araştırma; elmanın olume sebebiyet veren genlerin azalmasını sağladığını, toksinlerin tetiklediği erken olumlere engel olduğunu ve doku hasarını onardığını gozler onune seriyor
CİLDİ YENİLİYOR
Oksidatif stres, inflamasyon (iltihaplanma) ve glikasyon (şekerlenme) yaşlanmanın en temel nedenleri arasında gosteriliyor Bu sebepleri ortadan kaldıran elma; tehlikeli yağların yakımını da sağlıyor Gunde 300 ila 600 mg elma polifenolu tuketmek, yuksek kan şekeri nedeniyle ciltte oluşan hasarların onarımında da cok etkili Bu yararlı meyve, kalpdamar hastalıklarında, yaşa bağlı gelişen kronik rahatsızlıklarda ve ciddi enfeksiyonların tedavisinde başarılı sonuclar veriyor Elmada bulunan vitamin ve mineraller; kanserojen maddelerin hucrelere sızarak gelişmesini engelliyor, tumor hucrelerinin yayılmasını yavaşlatıyor Elmanın ozellikle kabuğu, kanserle mucadelede cok etkili olabilecek kimyasallar iceriyor
HAZMI KOLAYLAŞTIRIR
Ote yandan elma, bağırsak sorunları yaşayanları da bircok hastalıktan koruyor Ozellikle de iltihaba dayalı bağırsak hastalıklarını engelleyen doğal bir koruyucu olarak goruluyor Sindirimi rahatlatıyor, hazmı kolaylaştırıyor, duşuk kan şekerini dengeliyor, şekerlenme sonucu oluşan hasarları da onluyor
KOLON KANSERİ VE ŞİŞMANLIK TEDAVİSİNDE COK YARARLI
Kolon kanseri, Amerika'da olum nedenleri arasında ikinci sırada gosteriliyor Elma kabuğunun ise kolon ve akciğer kanserinin ilerlemesini yavaşlattığı biliniyor Son zamanlarda yapılan bilimsel araştırmalar, elma polifenollerinin, kolon kanserine yakalanma riskini yuzde 50 oranında azalttığını gosteriyor Cunku elma; kolon hucrelerini, cevredeki toksik etkilerden arındırarak ozgur hareket etmelerini sağlıyor ve onları DNA hasarından koruyor Ote yandan elmanın faydalarını araştırmaya yonelik bir calışma kapsamında; bir grup hastaya gunde 600 mg elma polifenolu veriliyor 12 hafta boyunca da bu grubun vucutlarındaki yağ oranı inceleniyor Cıkan sonuc; hastaların bu sure icinde bir kilo kaybettiği ve viseral yağ alanının (mide, karaciğer, bağırsaklar ve bobrekler gibi organların arasında yer alan yağ dokusu) da 2 santimetre azaldığı yonunde Bir diğer araştırmada ise yine gunde 600 mg elma polifenolleri verilen bir grupta, 16 haftanın sonunda, viseral yağ alanında daha fazla kayba rastlanmış
KOLESTEROLU DUŞURUYOR
Trigliserid, yağların parcalanmasında cok onemli bir enzimdir Hayvanlar uzerinde yapılan calışmalarda; pankreatik lipaz enzimi tarafından engellenen trigliserid; elma polifenolleri sayesinde cok daha kolay emiliyor Ote yandan insanlar da elma tuketimi benzer etkiler gosteriyor Elma, potansiyel kolesterol emilimini engelliyor, kardiyovaskuler hastalıklara davetiye cıkaran lipoprotein taşıyıcı molekullerin uretimine de engel oluyor Gunde bin 500 mg elma polifenolunun, LDL (kotu kolesterol) değerini duşurduğunu, HDL (iyi kolesterol) değerinde ise onemli oranda artışa neden olduğu goruluyor
YUKSEK ŞEKER HASARINI ONARIYOR
Yuksek kan şekeri, vucutta onemli hasarlara yol acmaktadır Elma kabuğunun icinde bulunan floridzin maddesi ise vucuttaki kan şekerinin dengelenmesini sağlıyor Elma tuketimi DNA hasarını ve glikasyonun (şekerlenme) yıkıcı etkilerini buyuk oranda azaltıyor Yapılan son bilimsel calışmalar; bu maddenin glikoz akımını yuzde 52 oranında azalttığını da gozler onune seriyor
kaynak:sabah
Elma Bir Cok Hastalığa İyi Geliyor
Yuzyıllardır yazkış en cok tuketilen meyvelerden biri olan elma; bircok hastalığa da iyi geliyor Son zamanlarda uc farklı laboratuvarda yapılan calışmalar; elmanın, antioksidan etkisi sayesinde, cilt yaşlanmasını engelleyen etkili bir polifenol (bitkilerin renklenmesinden sorumlu, antioksidan ozelliği olan bileşikler) olduğunu gosteriyor Gecen yıl, yaşlı hayvanlar uzerinde yapılan bir araştırma; elmanın olume sebebiyet veren genlerin azalmasını sağladığını, toksinlerin tetiklediği erken olumlere engel olduğunu ve doku hasarını onardığını gozler onune seriyor
CİLDİ YENİLİYOR
Oksidatif stres, inflamasyon (iltihaplanma) ve glikasyon (şekerlenme) yaşlanmanın en temel nedenleri arasında gosteriliyor Bu sebepleri ortadan kaldıran elma; tehlikeli yağların yakımını da sağlıyor Gunde 300 ila 600 mg elma polifenolu tuketmek, yuksek kan şekeri nedeniyle ciltte oluşan hasarların onarımında da cok etkili Bu yararlı meyve, kalpdamar hastalıklarında, yaşa bağlı gelişen kronik rahatsızlıklarda ve ciddi enfeksiyonların tedavisinde başarılı sonuclar veriyor Elmada bulunan vitamin ve mineraller; kanserojen maddelerin hucrelere sızarak gelişmesini engelliyor, tumor hucrelerinin yayılmasını yavaşlatıyor Elmanın ozellikle kabuğu, kanserle mucadelede cok etkili olabilecek kimyasallar iceriyor
HAZMI KOLAYLAŞTIRIR
Ote yandan elma, bağırsak sorunları yaşayanları da bircok hastalıktan koruyor Ozellikle de iltihaba dayalı bağırsak hastalıklarını engelleyen doğal bir koruyucu olarak goruluyor Sindirimi rahatlatıyor, hazmı kolaylaştırıyor, duşuk kan şekerini dengeliyor, şekerlenme sonucu oluşan hasarları da onluyor
KOLON KANSERİ VE ŞİŞMANLIK TEDAVİSİNDE COK YARARLI
Kolon kanseri, Amerika'da olum nedenleri arasında ikinci sırada gosteriliyor Elma kabuğunun ise kolon ve akciğer kanserinin ilerlemesini yavaşlattığı biliniyor Son zamanlarda yapılan bilimsel araştırmalar, elma polifenollerinin, kolon kanserine yakalanma riskini yuzde 50 oranında azalttığını gosteriyor Cunku elma; kolon hucrelerini, cevredeki toksik etkilerden arındırarak ozgur hareket etmelerini sağlıyor ve onları DNA hasarından koruyor Ote yandan elmanın faydalarını araştırmaya yonelik bir calışma kapsamında; bir grup hastaya gunde 600 mg elma polifenolu veriliyor 12 hafta boyunca da bu grubun vucutlarındaki yağ oranı inceleniyor Cıkan sonuc; hastaların bu sure icinde bir kilo kaybettiği ve viseral yağ alanının (mide, karaciğer, bağırsaklar ve bobrekler gibi organların arasında yer alan yağ dokusu) da 2 santimetre azaldığı yonunde Bir diğer araştırmada ise yine gunde 600 mg elma polifenolleri verilen bir grupta, 16 haftanın sonunda, viseral yağ alanında daha fazla kayba rastlanmış
KOLESTEROLU DUŞURUYOR
Trigliserid, yağların parcalanmasında cok onemli bir enzimdir Hayvanlar uzerinde yapılan calışmalarda; pankreatik lipaz enzimi tarafından engellenen trigliserid; elma polifenolleri sayesinde cok daha kolay emiliyor Ote yandan insanlar da elma tuketimi benzer etkiler gosteriyor Elma, potansiyel kolesterol emilimini engelliyor, kardiyovaskuler hastalıklara davetiye cıkaran lipoprotein taşıyıcı molekullerin uretimine de engel oluyor Gunde bin 500 mg elma polifenolunun, LDL (kotu kolesterol) değerini duşurduğunu, HDL (iyi kolesterol) değerinde ise onemli oranda artışa neden olduğu goruluyor
YUKSEK ŞEKER HASARINI ONARIYOR
Yuksek kan şekeri, vucutta onemli hasarlara yol acmaktadır Elma kabuğunun icinde bulunan floridzin maddesi ise vucuttaki kan şekerinin dengelenmesini sağlıyor Elma tuketimi DNA hasarını ve glikasyonun (şekerlenme) yıkıcı etkilerini buyuk oranda azaltıyor Yapılan son bilimsel calışmalar; bu maddenin glikoz akımını yuzde 52 oranında azalttığını da gozler onune seriyor
kaynak:sabah