iltasyazilim
FD Üye
h 3İzmir'de okul servisinde unutularak yaşamını yitiren 3 yaşındaki Alperen'in ablası Yaren Ağırbaşlı, başkaları aynı acıyı yaşamasın diye, okul servislerinde şoförlerin öğrencileri kontrolünü sağlayacak sistem ilerletti Sakin ailesi, 15 Ağustos'ta 3 yaşındaki çocukları Alperen Sakin'in özel kreş servisinde unutulduktan daha sonra yaşamını yitirmesi sebebiyle büyük acı yaşadı Aile, Alperen'in yaşamını yitirmesine neden olan çocuk yuvası görevlilerinden şikayetçi olduAilenin en büyük çocuğu Yaren Sakin ise acılarını bir nebze olsun rahatlatmak ve başka ailelerin de aynı acıyı yaşamaması için kardeşinin olayından sonradan gündeme gelen servis içi güvenlikkonularında araştırma yapmaya başladı Sözün Bittiği Yer: Kreş Servisinde 'Unutulan' 3 Yaşındaki Alperen Havasızlıktan Can Verdi 2 aylık bir çalışmanın sonunda projesini tamamladı 6 sınıfta okuyan Ağırbaşlı, kardeşinin ölümüne neden olan ihmallerin yeniden yaşanmaması için bir proje yerine getirmek istedi ve bu fikrini öğretmeni ve müdürüyle paylaştıÖğretmenler ve aile bireyleri, Yaren'e yardım olarak onu bu fikrini geliştirmeye yönlendirdi Öğretmenleriyle yaklaşık 2 ay çalışan Yaren'in projesi kısa zaman önce tamamlandı Ölümüyle Türkiye'yi Yasa Boğan Ufak Alperen'in Babası: ‘Oğlum Can Çekişirken Doğum Günü Kutlamışlar! ’ Sürücü her kontağı kapattığında iki dakika içinde butona baskın yapmak zorunda kalacakŞoför her kontağı kapattığında iki dakika içinde butona baskın yapmak zorunda kalacakSürücü her kontağı kapattığında iki dakika içinde butona akın etmek zorunda kalacak Geliştirdiği sistemin daimi olmasını isteyen Yaren Sakin, projeyi şöyle anlattı:Ağustos ayında kardeşim Alperen serviste unutulduğu için ben ve ailem çok büyük bir acı yaşadık Ben başka ailelerin böyle bir acı yaşamaması ve diğer çocukların da serviste unutulmaması için böyle bir proje başlattım Serviste unutulma olayları servis şoförlerinden kaynaklanıyor, şoförler servisi kontrol etmeden kontağı kapatıp iniyorlar Bu projemizde iç arka kısma bir buton yerleştireceğiz Şoför her kontağı kapattığında bu butona 2 dakika içerisinde basmak zorunda kalacak Şoför eğer fakat basmazsa, unutursa 2 dakika içerisinde bu buton alarmı çalıştıracak, servis şoförünü uyaracak Sürücü unuttuğunda butona basmadığı için buton uyarı yapacak Sürücü butona basmak için servise gelecek ve servisin içini denetleme edecek, çocuk da kurtulmuş olacak Projenin sonunda bu sistemin okul servislerinde zorunlu olmasını istiyorum Araştırmalar yaparken serviste unutulma olaylarının artı olduğunu gördüm Fazla üzüldüğüm için böyle bir proje geliştirdim, bir daha da böyle bir şeyin olmamasını istiyorum Geçtiğimiz gün 4 bakanlığın karşılıklı çalışması sonucu mektep servislerinde alınacak yeni önlemler açıklanmıştıİhmaller Zincirine ve Servis Çetelerine Çözüm Olacak mı? 10 Maddede Okul Servislerinde Yeni Dönem