Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Bir elinin verdiğini obur elin gormesin atasozunun anlamı

Bir elinin verdiğini obur elin gormesin atasozunun anlamı
0
154

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
85
F-D Coin
0
sağ elinin verdiğini sol elin gormesin anlamı,
Bir elinin verdiğini obur elin gormesin atasozunun acıklaması

Bir (sağ) elinin verdiğini obur (sol) elin gormesin
Yardım yapmak bir insanlık gorevi, dini bir emirdir Ancak bunu yapmanın da bir yolu yordamı vardır Yoksula yardım ederken insanın amacı kendini gosterip ovunmek değil, gorevini ve sorumluluğunu yerine getirmektir Bu bakımdan yoksulları inciten gosterişlerden kacınmak; kimsenin haberi, hatta en yakınların bile haberi olmadan yardım yapmak gereklidir Yoksa tersine bir hareket yardım edilen kimseyi mahcup duruma duşurur, yapılan iyilik de iyilik olmaktan cıkar

Similar threads

Bir Elle Verdiğini Obur Elle Almak Deyimi Bir Elle Verdiğini Obur Elle Almak Deyiminin Anlamı Nedir Bir Elle Verdiğini Obur Elle Almak Bir kimseye yaptığı iyiliği, yararı, başka bir yola baş vurarak sağladığı cıkarla odetmek Ornek: Bir eliyle verip obur eliyle aldığını cok zaman...
Cevaplar
0
Görüntüleme
139
B Harfi İle Başlayan Atasozleri B Harfindeki Atasozleri Baba koruk (ekşi elma, erik) yer, oğlunun dişi kamaşır Baba malı tez tukenir, evlat gerek kazana Baca eğri de olsa duman doğru cıkar Bağa bak uzum olsun, yemeye yuzun olsun (Bağda izin olsun, uzum yemeye yuzun olsun)...
Cevaplar
0
Görüntüleme
114
Bir Fincan Kahvenin Kırk Yıl Hatırı Vardır Atasozunun Anlamı Bir Fincan Kahvenin Kırk Yıl Hatırı Vardır Atasozu ve Anlamı Bir Fincan Kahvenin Kırk Yıl Hatırı Vardır Atasozunun Anlamı Nedir Bir Fincan Kahvenin Kırk Yıl Hatırı Vardır Atasozu Bir Fincan Kahvenin Kırk Yıl Hatırı Vardır...
Cevaplar
0
Görüntüleme
119
sadakanın önemi! sadakanın önemi sadakanın toplumdaki önemi birey ve topluma katkıları toplumsal toplumsal açıdan Toplumsal hayat, toplumun bütün bireyleri asgari düzeyde ihtiyaçlarını karşılayabilecek durumda olduğu vakit sağlıklı bir şekilde yürüyebilir; ahali da kendilerini güvende...
Cevaplar
0
Görüntüleme
114
Bilindiği gibi İslâm'ın şartlarından biri de zekâttırBelli ölçüde maddî varlığa sahip olan Müslümanın,malının ve parasının kırkta birini (yüzde iki buçuğunu) her yıl zekât olarak vermesi gerekirBu zorunlu olan ibadettirOnun dışında,her seviyeden insanın kendisinde bulunanı başkasıyla...
Cevaplar
0
Görüntüleme
77
858,465Konular
981,138Mesajlar
29,533Kullanıcılar
TUNCAMMSon üye
Üst Alt