Tiyatrolar
Skecler
Oyunlar
Bir Garip Dava Skeci
Bir Garip Dava Tiyatrosu
Bir Garip Dava Oyunu
Bir Garip Dava
MUHAFIZimagesbirgaripdavaskeci5ad21d128763cpngadişahım uc adam geldi Bir davaları varmış Huzurunuza cıkmak istiyorlar
PADİŞAH:Gelsinler bakalım
MUHAFIZ: Gecin bakalım şoyle Padişahımız sizi bekliyor
PADİŞAH:Hoşgeldiniz ağalar Anlatın bakalım derdinizi
SAKALLI: Efendim biz uc arkadaştık Ucumuz beraber bir iş yaptık Ve iyice bir para kazandık Birbirimize de hic guvenmiyorduk
PADİŞAH: Ee
PALABIYIK: Paramızı hepimizin guveneceği birine verelim dedik ve bu arkadaşa teslim ettik
PADİŞAH: Sonra ne oldu peki?
SAKALLI: Parayı bu arkadaşa emanet ederken « ucumuz birlikte gelmedikce parayı hicbirimize verme » diye sıkı sıkı tembih ettik
PALABIYIK: Tembih etmemize rağmen emanete ihanet etti bu adam
SAKALLI: Evet ihanet etti Parayı tek başına gelen diğer arkadaşımıza verdiğini soyluyor
PADİŞAH: Doğru mu soyluyor bunlar efendi?
KESE: Doğru efendim ama eksik anlattılar
PADİŞAH: Nasıl yani?
KESE: Evet, bunlar bana bir kese para bıraktılar Ucumuz birlikte gelmedikce parayı hicbirimize verme dediler
PADİŞAH: E niye verdin o zaman paraları diğer adama?
KESE: Ama padişahım, henuz elli adım bile gitmemişlerdi ki icerden biri geri geldi ve paraları istedi Bu ikisine uzaktan bağırdım Bakın bu arkadaşa veriyorum dedim
PADİŞAH: Bunlar ne yaptı peki?
KESE: Vallahi ikisi de kafa sallayıp Tamam ver dediler
PADİŞAH: Siz soyleyin bakalım, bu beyefendi doğru mu soyluyor?
SAKALLI: Valla padişahım, keseyi emanet edip gidiyorduk ki şimdi burada olmayan arkadaşımız aniden durdu Akşam yiyeceğimiz yemeğin parasını alalım dedi Biz de yemek parası al gel, bekliyoruz dedik Meğer adam tum parayı almış
PADİŞAH: Demek arkadaşınız parayı alıp kacmış ha?
PALABIYIK: Evet ama bu emanetciye Biz ucumuz birlikte gelmezsek, hicbirimize parayı verme demiştik O da kabul etmişti Vermeseydi Versin bizim paramızı
PADİŞAH: Ne diyorsun efendi? Adamlar paralarını istiyorlar
KESE: Doğru, paralarını vermem gerekiyor ama anlaşmaya bağlı kalıyorum ben Bu yuzden şu an paralarını vermem
PADİŞAH: Ne demek o?
KESE: Şu demek padişahım Anlaşmaya gore, bunlara parayı vermem icin ucunun birlikte gelmesi gerekiyordu Getirsinler diğer arkadaşlarını da vereyim paralarını!
PADİŞAH: Doğru Hadi bakayım, getirin ucuncu arkadaşınızı, alın paranızı!Bir daha da guvenmediğiniz insanlarla iş yapmayın
Skecler
Oyunlar
Bir Garip Dava Skeci
Bir Garip Dava Tiyatrosu
Bir Garip Dava Oyunu
Bir Garip Dava
MUHAFIZimagesbirgaripdavaskeci5ad21d128763cpngadişahım uc adam geldi Bir davaları varmış Huzurunuza cıkmak istiyorlar
PADİŞAH:Gelsinler bakalım
MUHAFIZ: Gecin bakalım şoyle Padişahımız sizi bekliyor
PADİŞAH:Hoşgeldiniz ağalar Anlatın bakalım derdinizi
SAKALLI: Efendim biz uc arkadaştık Ucumuz beraber bir iş yaptık Ve iyice bir para kazandık Birbirimize de hic guvenmiyorduk
PADİŞAH: Ee
PALABIYIK: Paramızı hepimizin guveneceği birine verelim dedik ve bu arkadaşa teslim ettik
PADİŞAH: Sonra ne oldu peki?
SAKALLI: Parayı bu arkadaşa emanet ederken « ucumuz birlikte gelmedikce parayı hicbirimize verme » diye sıkı sıkı tembih ettik
PALABIYIK: Tembih etmemize rağmen emanete ihanet etti bu adam
SAKALLI: Evet ihanet etti Parayı tek başına gelen diğer arkadaşımıza verdiğini soyluyor
PADİŞAH: Doğru mu soyluyor bunlar efendi?
KESE: Doğru efendim ama eksik anlattılar
PADİŞAH: Nasıl yani?
KESE: Evet, bunlar bana bir kese para bıraktılar Ucumuz birlikte gelmedikce parayı hicbirimize verme dediler
PADİŞAH: E niye verdin o zaman paraları diğer adama?
KESE: Ama padişahım, henuz elli adım bile gitmemişlerdi ki icerden biri geri geldi ve paraları istedi Bu ikisine uzaktan bağırdım Bakın bu arkadaşa veriyorum dedim
PADİŞAH: Bunlar ne yaptı peki?
KESE: Vallahi ikisi de kafa sallayıp Tamam ver dediler
PADİŞAH: Siz soyleyin bakalım, bu beyefendi doğru mu soyluyor?
SAKALLI: Valla padişahım, keseyi emanet edip gidiyorduk ki şimdi burada olmayan arkadaşımız aniden durdu Akşam yiyeceğimiz yemeğin parasını alalım dedi Biz de yemek parası al gel, bekliyoruz dedik Meğer adam tum parayı almış
PADİŞAH: Demek arkadaşınız parayı alıp kacmış ha?
PALABIYIK: Evet ama bu emanetciye Biz ucumuz birlikte gelmezsek, hicbirimize parayı verme demiştik O da kabul etmişti Vermeseydi Versin bizim paramızı
PADİŞAH: Ne diyorsun efendi? Adamlar paralarını istiyorlar
KESE: Doğru, paralarını vermem gerekiyor ama anlaşmaya bağlı kalıyorum ben Bu yuzden şu an paralarını vermem
PADİŞAH: Ne demek o?
KESE: Şu demek padişahım Anlaşmaya gore, bunlara parayı vermem icin ucunun birlikte gelmesi gerekiyordu Getirsinler diğer arkadaşlarını da vereyim paralarını!
PADİŞAH: Doğru Hadi bakayım, getirin ucuncu arkadaşınızı, alın paranızı!Bir daha da guvenmediğiniz insanlarla iş yapmayın