Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Bir Gencin Tovbesi...

Bir Gencin Tovbesi...
0
102

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
85
F-D Coin
0
Bir Gencin Tovbesi

Allahu teala, peygamberi Musa aleyhisselama hitap edip
(Ey Musa! Filan mahallede, bizim dostlarımızdan biri vefat etti Git onun işini gor Sen gitmezsen, bizim rahmetimiz onun işini gorur) buyurdu
Hazreti Musa, emir olunduğu mahalleye gitti
Oradakilere:
Bu gece, burada, Allahu tealanın dostlarından biri vefat etti mi? diye sorunca:
Ey Allahın peygamberi! Allahu tealanın dostlarından hic kimse vefat etmedi Ama, filan evde zamanını kotuluklerle geciren fasık bir genc oldu Fıskının cokluğundan, hic kimse onu defnetmeye yanaşmıyor, dediler
Musa aleyhisselam:
Ben onu arıyorum, buyurdu Gosterdiler
Hazreti Musa, o eve girdi Rahmet meleklerini gorduAyakta durup, ellerinde rahmet tabakları olup, Allahu tealanın rahmet ve lutfunu sacıyorlardıHazreti Musa, yalvararak munacaat etti:
Ey Rabbim! sen buyurdun ki, o''Benim dostumdur'' İnsanlar ise fasık olduğuna şahitlik ediyorlar Hikmeti nedir?
Allahu teala:
(Ey Musa! İnsanların onun icin fasık demeleri doğrudur Ama, gunahından haberleri var, tovbesinden haberleri yok Benim bu kulum, seher vakti, toprağa yuvarlandı ve tovbe etti Bizim huzurumuza sığındı Ben ki, Allah'ım! Onun sozunu ve tovbesini kabul ettim Ona rahmet ettim ki, bu dergahın umitsizlik kapısı olmadığı anlaşılsın!) buyurdu

Similar threads

Bir gencin Tövbesi +2Bir gencin tövbesi Allahü teâlâ, peygamberi Musa aleyhisselâma hitap edip (Ey Musa! Filân mahallede, bizim dostlarımızdan biri vefât etti Git onun işini gör Sen gitmezsen, bizim rahmetimiz onun işini görür) buyurdu Hazreti Musa, emir olunduğu mahalleye gitti...
Cevaplar
0
Görüntüleme
56
Bir gencin tövbesi Allahü teâlâ, peygamberi Musa aleyhisselâma hitap edip (Ey Musa! Filân mahallede, bizim dostlarımızdan biri vefât etti Git onun işini gör Sen gitmezsen, bizim rahmetimiz onun işini görür) buyurdu Hazreti Musa, emir olunduğu mahalleye gitti Oradakilere: Bu gece...
Cevaplar
0
Görüntüleme
56
Bir gencin tövbesi Allahü teâlâ, peygamberi Musa aleyhisselâma hitap edip (Ey Musa! Filân mahallede, bizim dostlarımızdan biri vefât etti Git onun işini gör Sen gitmezsen, bizim rahmetimiz onun işini görür) buyurdu Hazreti Musa, emir olunduğu mahalleye gitti Oradakilere: Bu gece, burada...
Cevaplar
0
Görüntüleme
85
Bir Gencin Tövbesi Allahü teâlâ, peygamberi Musa aleyhisselâma hitap edip (Ey Musa! Filân mahallede, bizim dostlarımızdan biri vefât etti Git onun işini gör Sen gitmezsen, bizim rahmetimiz onun işini görür) buyurdu Hazreti Musa, emir olunduğu mahalleye gitti Oradakilere: Bu gece, burada...
Cevaplar
0
Görüntüleme
123
Yuşa Aleyhisselam HzYuşa HzYuşa Hayatı srailoğullarına gonderilen peygamberlerden Musa aleyhisselamdan sonra gonderilmiş olup Musa aleyhisselamın yeğeni veya vekiliydi İsmi Yuşa olup, Hıristiyanlar YeşU diyorlar Yusuf aleyhisselamın neslinden gelen NUnun oğludur Annesi Musa...
Cevaplar
0
Görüntüleme
82
858,465Konular
981,154Mesajlar
29,533Kullanıcılar
TUNCAMMSon üye
Üst Alt