Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Bir gün Hz.Hızır hamamda yıkanan bir ihtiyarın yanına yaklaşmış

Bir gün Hz.Hızır hamamda yıkanan bir ihtiyarın yanına yaklaşmış
0
508

Adalı

(¯´•._.• Adminasitor•._.•´¯)
Modaratör
Etkileşim
19,953
F-D Coin
118
Bir gün Hz.Hızır hamamda yıkanan bir ihtiyarın yanına yaklaşmış. İhtiyar kendi kendine yıkanmaktaymış.

Hızır demiş ki:

Ey ihtiyar! Gençliğinde yaşlılara yardım etseydin şimdi şu gençler de sana yardım ederlerdi.

İhtiyar adam şöyle cevap vermiş;

Ben gençliğimde yaşlılara yardım ederdim ama zamane gençliği şimdilerde yardım etmez olmuş.

Hızır bir taraftan ihtiyar adamın sırtını keselerken bir taraftan da konuşmaya devam etmiş;

Demek ki yaptığın yardımları içinden gelerek yapmamışsın, Allah’ın sevgisini kazanamamışsın, yoksa ettiğin o hayrı neden görmeyeceksin ki?

İhtiyar adam şöyle demiş;

Eğer yaptığımı Allah için yapmasaydım, O’nun sevgisini kazanmasaydım, Allah bugün benim sırtımı Hızır’a keseletir miydi?

Hızır duydukları karşısında çok şaşırmış. Allah’ım demiş, bana verdiğin seni sevenlerin listesinde bu ihtiyarın adı yok, bu nasıl olur?

Yüce Allah şöyle demiş;

“Ey Hızır! Biz, bizi sevenlerin listesini sana verdik ancak bizim sevdiklerimizin listesi bizim yanımızdadır.”

İnşallah bizlerde, Yüce Allah’ın sevdiği kullar arasında yerimizi alırız.

Similar threads

Uzaktaki Bir Veliye Karşı Medet, Yardım Et, YetişDemek Caiz midir Sami Ruhan tarafından yazıldı Aşağıdaki mesajlarımız, manevi yardımlaşmayı, medet beklemeyi mesela 'Ya Resulallah yardım et', 'Ya filan şeyh yetiş' demeyi, yani istimdatı, istigaseyi inkar edenlere karşı yazılmıştır...
Cevaplar
0
Görüntüleme
120
Gönlümüz Yüce ALLAH’ın nazar ettiği yerdir Gönül Yüce ALLAH’a iman edip, O’nun sevgisiyle mamur olunca, en kıymetli cevher, en kudsî yer olur Bu iman ve sevgi ona öyle bir hatır kazandırır ki, haksız yere onu incitenin düşmanı Yüce ALLAH olur ALLAH, mümin kulunun gönlüne özel bir değer...
Cevaplar
0
Görüntüleme
106
Barbaros Hayrettin Paşa kimdir? Kaptan-ı Derya, Denizlerin Piri; Barbaros Hayrettin Paşa’nın hayatı... Barbaros Hayrettin Paşa veya gerçek adıyla Hızır Reis, kaptan-ı derya unvanıyla Osmanlı İmparatorluğu'nun ilk kaptan paşası ve 25. kaptan-ı deryasıdır. BARBAROS HAYRETTİN PAŞA KISACA KİMDİR...
Cevaplar
0
Görüntüleme
173
Peygamberimizin insani yönü ilgili bir hadisler Sevgili Peygamberimiz örnek aile reisi idi Hanımlarına ve çocuklarına karşısında görevlerini en iyi şekilde yerine getirirdi O ’nun evi örnek bir evdi, hanesinde her zaman burcu burcu sevinç kokardı Aile fertlerine aleyhinde gayet şefkatli ve...
Cevaplar
0
Görüntüleme
235
En Hayırlı Genç Kim? Rasul-ü Ekrem (sallallahu aleyhi ve sellem) Efendimiz, “Gençlerinizin en hayırlısı, (sefahetten uzak durmakta ve temkinli davranmakta) ihtiyarlara benzeyendir. Yaşlılarınızın en fenası ise, (başını gaflete sokmakta ve nefsinin arzularına uymakta heva-perest) gençler gibi...
Cevaplar
0
Görüntüleme
217
858,506Konular
983,055Mesajlar
33,112Kullanıcılar
fekaSon üye
Üst Alt