Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

bir hadis ve Neden ben?

bir hadis ve Neden ben?
0
47

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
86
F-D Coin
0
bir hadis ve Niçin ben? Muaz b Cebel (radiyallahü anh)’ın rivayet ettiği bir hadisi şerifte Peygamberimiz Efendimiz (sallalahü aleyhi vesellem) şöyle buyurmuştur: “Kim başkasında gördüğü bir ayıbı kınarsa, o ayıp onun da başına gelmeden ölmez (Tirmizî, Kıyame, 53) ** * “Neden ben diye soranlara cevaptır Efsane Wimbledon tenis oyuncusu Arthur Ashe AIDS'den olmekteydi Dünyanın her köşesindeki hayranlarından mektuplar yağmaktaydı Bunlardan bir her birine şöyle soruyordu: Niçin Tanrı böylesine fena bir rahatsızlık için seni seçti?Arthur Ashe buna su cevabı verdi: Bütün dünyada 50 milyon çocuk tenis oynamaya baslar, 5 milyon tenis oynamayı öğrenir, 500,000 profesyonel tenisi öğrenir, 50,000 yarışmalara girer, 5,000 büyük turnuvalara erişir, 50'si Wimbledon'a değin gelir, 4'ü benzeri finale, 2'si finale kalır Elimde üstünlük kupasını tutarken Tanrı'ya Neden ben?diye hiç sormadım Ve bugün sancı çekerken, Tanrı'ya Niye ben?mi demeliyim? Sevinç insanı tatlı yapar Zorluklar kuvvetli yapar, Üzüntü ise insan yapar, Mağlubiyet mütevazı yapar, Basari insanı ışıldatır Ama yalnız Tanrı yolumuza devam etmemizi sağlar Tanrı'ya asla Niye ben?diye sormayın Ne olacaksa olacak O'nun kendine has usulleri vardır Her şey insanın kendi iyiliği için olur İnancınızı koruyun  

858,497Konular
981,928Mesajlar
29,944Kullanıcılar
coldsteez2Son üye
Üst Alt