Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Bir haftada nasıl iş bulunur ?

Bir haftada nasıl iş bulunur ?
0
70

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
85
F-D Coin
0
Bir haftada nasıl iş bulunur ? Sonraki işinizi bir haftada bulmayı ister misiniz? Hiç de hoşunuza gitmeyecek bir dizi iş arama sürecini bu sürede tamamlayabilirseniz, bunu başarabilirsiniz Daha da iyisi pat diye fazla meslek teklifini benzer anda alabilirsiniz Bu Nedenle hoşunuza dışarı giden işi, öğrenme ve gelişim fırsatlarını, akılcı ücreti ve iyi bir yöneticiyi seçme ihtimaliniz artar İşte meslek arama takviminiz: Pazartesi Özgeçmişinizi yazın: Özgeçmişiniz biriki tane SYÇ içersin Karşılaştığınız bir Sorun, bu soruna Yaklaşımınız ve olumlu Çözümünüz Kendi alanınızdaki insanlardan yazının son hali için geri dönüş alın Kendinizi pazarlamak için çalışın: Çalışacağınız konuşmaların her biri niçin meslek aradığınızı, aradığınız işte ne hedeflediğinizi ve ne değin iyi olduğunuzu açıklamalı İşte size 10 saniyelik bir konuşma örneği: Şirketimiz küçülmek zorunda kaldı Bu yüzden başka bir şirkette benzer pozisyonda meslek arıyorum Meslek aramak zorunda kalacağım aklımın ucundan bile geçmezdi her zaman performans değerlendirmelerinde yüksek puanlar alırdım Fakat ne yaparsınız işler böyle yürüyor30 ya da 60 saniyelik konuşmalarda nasıl bir iş aradığınızdan bahsedin ve saygınlığınızı artıracak kanıtlar sunun Salı Birlikte çalışmayı isteyeceğiniz 25 işvereni belirleyin Hedeflediğiniz sektörde küçük ve gelişmekte olan şirketlere odaklanın Şirketler arasından ulaşım konusunda akla yatkın uzaklıktakileri tercih edin Büyük Internet sitelerindeki minik firmaların iş ilanlarına bakın Bunlar çoğalma yolundaki işverenlerdir ve genelde kesintisiz eleman ilanları olur Eposta ya da telefon yoluyla, dost çevrenizden size iş bulmanızda muavin olabilecek 25 kişiye ulaşın Onlara 10 veya 30 saniyelik konuşmalarınızla yaklaşın ve Listemdeki bu 25 şirketten birilerini tanıyor musun? veya diğer alternatif söyleyebilir misin?deyin Eğer uygunsa irtibatınıza özgeçmişinizi ve kapak yazınızı gösterin ve sizinle kendinizi denemeniz için görüşme yapmalarını isteyin Çarşamba Arkadaş çevrenizden gelen ipuçlarını peşine düşüp takip edin ve kendi 25 firmalık listeniz dışındaki işverenlere ulaşın Onlara 30 saniyelik konuşmanızla yaklaşın Bu aşamadan daha sonra daha fazla dinleyip daha az konuşun İşverenin ihtiyaçları ile ilgili sorular sorun Eğer bir fikriniz varsa zaman ve durumun gerektirdiği biçimde incelikli olarak teklif edin Mesela, Sizi dinlerken farkettim oysa, size A işini yaparak tezgâhtar olabilirim Ne dersiniz?Eğer görüştüğünüz kişiyi etkilerseniz bir ya da iki tane SYÇ örneğinizi anlatın Her 25 işverenin Web sitesini ziyaret edin Hedefinizdeki pozisyonlara başvurun Kapak yazınıza, eğer varsa referansınıza atıfta bulunarak başlayın Ondan daha sonra işverenin aradığı özelliklerin hangilerine nasıl sahip olduğunuzu teker teker açıklayın Hedefiniz, bir hafta içinde, herkese açık olan 10 tane iş ilanına başvurmuş elde etmek Perşembe, Cuma ve (icabında) Cumartesi Eğer listenizdeki 25 firmanın sitesinde iş ilanı yoksa, yönetim kurulu başkanına hitaben bir eposta gönderin Burada bir misal bulabilirsiniz: ABC firmasının küçülmesi sırasında işten çıkarılan, işlem yönetimi konusunda başarılı bir yöneticiyim Şirketiniz dikkatimi çekti, çünkü sizin çalıştığınız bu alanda tecrübeliyim Sitenizde gördüğüm (ayrıntısıyla uğraşma ekleyin) özelliğibilgisi hoşuma gitti aynı zamanda itiraf etmeliyim şirketiniz evime 10 dakika uzaklıkta Ekte özgeçmişimi bulabilirsiniz Sizinle ya da görevlendireceğiniz bir kişiyle mülâkat ve size nasıl yardımım dokunabileceği konusunda bilgi paylaşma fırsatım olursa çok sevinirim Eğer bir hafta içinde irtibata geçtiğiniz kişilerden haber alamazsanız durumu takip edin Eğer gerekiyorsa sesli mesaj bırakın ve ABC firmasının küçülmesi esnasında işten çıkarılan, operasyon yönetimi konusunda çalışan bir yöneticiyim Sizden haber alamadığım için meşgul olduğunuzu düşündüm Anlıyorum Fakat bazen bir takım şeyler arada kaynayabiliyor Bu yüzden bir sefer de telefonla aramayı yerinde gördüm Eğer siz veya yöneticilerinizden bir birey benimle görüşmeyi veya nereye yönelebileceğim konusunda öğüt vermeyi isterseniz, sizden gelecek bir mesaja müteşekkir kalırım Telefon numaram (numarayı iki defa tekrarlayın) Teşekkür Ederimdeyin İrtibata geçtiğiniz birçok kişiden baştan haber alamazsınız Fakat çoğunlukla en az bir yerden size bir şeyler ulaşır İşverenlerden birisi işe alım yapmayı düşünmektedir lakin konuyu düşünmeye zamanı olmamıştır Sizin mesajınız böyle bir zamana eşit gelmiş olabilir Bazen bir patron sizi inceler, teklifini yapar ve bununla işi bitirmeyi ister Eğer böyle olursa bir haftalık yatırımınız ve çabanız fazla daha fazlasıyla geri gelmiş demektir  

858,468Konular
981,196Mesajlar
29,542Kullanıcılar
abcalcioSon üye
Üst Alt