Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Bir Hakimin 'Dini Gerekçeler' Nedeniyle Kız Çocuğunu Okula Göndermediği Ortaya Çıktı

Bir Hakimin 'Dini Gerekçeler' Nedeniyle Kız Çocuğunu Okula Göndermediği Ortaya Çıktı
0
81

dagcı

FD Üye
Etkileşim
3
F-D Coin
71
s-fe4e47314bd7fc84fdc99c0bf8e0f8135bef8fa2.jpg

Balıkesir'de yaşayan 8 yaşındaki S.'nin ikinci sınıfa geçtikten sonra okula gönderilmediği ortaya çıktı. Okulun şikayetleri sonrası yapılan araştırma ile çocuğun babasının hakim A.B. olduğu tespit edildi. Gazeteci İsmail Saymaz'ın mevzuyu kendisine sorması üzerine ise 'Sizi ilgilendirmez' cevabını verdi. 

Balıkesir'de yaşayan sekiz yaşındaki S. isimli kız çocuğu bu yıl ikinci sınıfa geçti; lakin ailesi okula yollamadı. Okulun şikayette bulunması üzerine Balıkesir Aile ve Toplumsal Hizmetler Vilayet Müdürlüğü, geçen 15 Mart'ta bir toplumsal hizmet görevlisini meskene gönderdi. İnceleme sonucu, çocuğun babasının hakim A.B. olduğu anlaşıldı.

Uygulama Kıymetlendirme Raporu'nda şöyle yazıldı: 'S.'nin ailesinin meskende tüm dayanağı sağlıyor olup özel öğretmenler tutularak, eğitimine takviye oldukları görülmüş olsa da yaşıtlarıyla toplumsal hayatına iştirakini sağlamak, olumlu alışkanlıklar kazandırmak, kişilik ve karakter gelişimiyle birlikte özgüven gelişimi, bakış açısı, toplumsal maharet, birey olma şuurunu desteklemek ve hayata hazırlamak ismine eğitim önlemi ile desteklenmesinin uygun olacağı.'

Mahkeme çocuğun okula gitmesine karar verdi...

Ardından Burhaniye Aile Mahkemesi'nde dava açıldı. 1 Nisan'da karara bağlanan davada mahkeme, Çocuk Muhafaza Kanunu mucibince S.'nin okula gitmesi için önleme karar verdi. Karar velilere ve Ulusal Eğitim Müdürlüğüne iletildi.

Dini münasebetlerle okula göndermediği sav edildi...

trthaberstatic.cdn.wp.trt.com.tr
Halk TV muharriri İsmail Saymaz, hakim A.B.'nin dini münasebetlerle kızını okula göndermediği iddiasını paylaştı . Ortalarında geçen görüşmeyi de aktaran Saymaz, şunları kaydetti:

'A.B.'ye 'Bu yüzden göndermediğiniz gerçek mu?' diye sordum. 'Kararda ve raporda o denli bir şey yok. Kim söyledi? Kulaktan dolma bilgilerle haber yapılmaz' dedi. 'O halde neden göndermiyorsunuz?' diye sordum. 'Raporda yazıyor' dedi. Mahkemenin aleyhine sonuçlandığını hatırlattım. 'Olabilir, sizi ilgilendirmez' dedi.'