iltasyazilim
FD Üye
Bir Hamur Üç Dolgu Kıyır Kurabiye (Elmalı Lokumlu Reçelli ) Tarifi İçin Malzemeler
*1 yumurta
*1 su bardağı pudra şekeri
*1 çay bardağı sıvı yağ
*100 gr margarin
*1 paket vanilya
*1 paket kabartma tozu
*1 çay bardağı yoğurt
*5 su bardağı un ( 200 ml)
Lokumlu kurabiye için
*1 tatlı kaşığı kakao
Elma harcı için
*3 adet elma
*4 yemek kaşığı toz şeker
*7 tane ceviz elle kıyılmış
*1 tatlı kaşığı toz tarçın
Reçeli iç için
*1 küçük kase istediğiniz reçelin taneleri
Bir Hamur Üç Dolgu Kıyır Kurabiye (Elmalı Lokumlu Reçelli ) Tarifi Yapılışı
1
*Üçü de o kadar güzel ki denemenizi tavsiye ederim
*Tek hamur 3 dolgu kurabiyemiz için hamurumuzu yoğuruyoruz ve 3 e bölüyoruz (Dilerseniz başka içlerle de hazırlayabilirsiniz çok yönlü bir kurabiye hamuru)
*Hamurumuz dinlenirken iç malzemelerinden elmalı harcı hazırlıyoruz
*Elmaları rendeleyip şekerle harmanlayıp suyunu çekene kadar kavuruyoruz
*Altını kapatıp tarçın ve cevizi ekliyoruz soğumaya bırakıyoruz
*Lokumlu iç için lokumlarımızı 4 e bölüp küçültüyoruz
*Reçel içimizi de hazırlayıp şekil vermeye geçiyoruz
*Elmalı olan kurabiyeyi tost makinesinin ızgarasında sekillendirdim
*Ceviz tanesi kadar hamuru tost makinesinin ızgarasında bastırarak yuvarlak açıyoruz
*İç harçtan tatlı kaşığı kadar koyup yuvarlıyoruz
*Reçelli kurabiye için de ceviz büyüklüğünde parçalar alıp elimizde açıp kenarlarını sağlamca kapatıyoruz ki pişerken açılmasın
*İç harç azıcık görünecek şekilde (Resimlerde gösterdim)
*Lokumlu kurabiye için kalan hamura da bir tatlı kaşığı kakao ekleyip tekrar kakao karışana kadar yoğurup cevizden küçük parçaları elimizde açıp lokumu koyup yuvarlıyoruz
*Önceden ısınmış 180 derece fırında 15 dk kadar pişiriyoruz( fırına göre değişebilir) soğuyunca üzerlerine pudra şekeri serpiyoruz
*Kurabiyelerimiz hazır afiyet şifa olsun ( eğer fırınınız böyle hızlı pişen kurabiyeleri yakıyorsa 3 adet yağlı kağıt koyun altının yanmasını önlemek için )
*1 yumurta
*1 su bardağı pudra şekeri
*1 çay bardağı sıvı yağ
*100 gr margarin
*1 paket vanilya
*1 paket kabartma tozu
*1 çay bardağı yoğurt
*5 su bardağı un ( 200 ml)
Lokumlu kurabiye için
*1 tatlı kaşığı kakao
Elma harcı için
*3 adet elma
*4 yemek kaşığı toz şeker
*7 tane ceviz elle kıyılmış
*1 tatlı kaşığı toz tarçın
Reçeli iç için
*1 küçük kase istediğiniz reçelin taneleri
Bir Hamur Üç Dolgu Kıyır Kurabiye (Elmalı Lokumlu Reçelli ) Tarifi Yapılışı
1
*Üçü de o kadar güzel ki denemenizi tavsiye ederim
*Tek hamur 3 dolgu kurabiyemiz için hamurumuzu yoğuruyoruz ve 3 e bölüyoruz (Dilerseniz başka içlerle de hazırlayabilirsiniz çok yönlü bir kurabiye hamuru)
*Hamurumuz dinlenirken iç malzemelerinden elmalı harcı hazırlıyoruz
*Elmaları rendeleyip şekerle harmanlayıp suyunu çekene kadar kavuruyoruz
*Altını kapatıp tarçın ve cevizi ekliyoruz soğumaya bırakıyoruz
*Lokumlu iç için lokumlarımızı 4 e bölüp küçültüyoruz
*Reçel içimizi de hazırlayıp şekil vermeye geçiyoruz
*Elmalı olan kurabiyeyi tost makinesinin ızgarasında sekillendirdim
*Ceviz tanesi kadar hamuru tost makinesinin ızgarasında bastırarak yuvarlak açıyoruz
*İç harçtan tatlı kaşığı kadar koyup yuvarlıyoruz
*Reçelli kurabiye için de ceviz büyüklüğünde parçalar alıp elimizde açıp kenarlarını sağlamca kapatıyoruz ki pişerken açılmasın
*İç harç azıcık görünecek şekilde (Resimlerde gösterdim)
*Lokumlu kurabiye için kalan hamura da bir tatlı kaşığı kakao ekleyip tekrar kakao karışana kadar yoğurup cevizden küçük parçaları elimizde açıp lokumu koyup yuvarlıyoruz
*Önceden ısınmış 180 derece fırında 15 dk kadar pişiriyoruz( fırına göre değişebilir) soğuyunca üzerlerine pudra şekeri serpiyoruz
*Kurabiyelerimiz hazır afiyet şifa olsun ( eğer fırınınız böyle hızlı pişen kurabiyeleri yakıyorsa 3 adet yağlı kağıt koyun altının yanmasını önlemek için )