Ülkeler ortasındaki gerginliğin kurbanı olan Huawei, Google dayanağını kaybederek tabir yerindeyse bahtına mahkûm edilmiş, güç vakitler yaşamıştı. Ama burada durumu hayli yeterli yönetim eden şirket gerek uygulama marketi gerekse de işletim sistemi üzere birçok eksik kaldığı alanı kendi başına doldurmak için çabalamış, büyük ölçüde başarılı da olmuştu.
Tekrar de birçok yazılım ve eserden bu süreçte yoksun kalan Huawei, bu sayede Apple'ın iOS işletim sistemi üzere, kendi geliştirdiği servisleri en düzgün biçimde entegre edebileceği bir işletim sistemi ortaya koyma fırsatına kavuştu. Bu bağlamda ortaya çıkan Harmony OS, tecrübe konusunda epeyce beğeni toplamıştı. Hala üzerinde çalışılmakta olan işletim sistemi, çoklu kamera özelliğiyle çekilmiş olan farklı bir fotoğrafla karşımızda.
Elinizdeki Harmony OS aygıtla öteki bir Harmony OS aygıtın kamerasını denetim edebilirsiniz:
Kelam konusu özellik, Harmony OS’li bir aygıtla bir diğer Harmony OS’li aygıtın kamerasını denetim etmenize imkân tanıyor. Bu da çekim yaptığınız sırada tek bir aygıttan farklı pozisyonlardaki öbür aygıtlara erişerek farklı açılardan imajları yakalamanızı sağlıyor.
Huawei Mate 30 Pro ile Porsche Design Mate 40 RS’in kamerasını denetim eden kelam konusu paylaşımın sahibiyse, bu özelliği kullanarak sonsuza kadar giden bir fotoğraf ortaya çıkarmış. Özelliğin kullanışlı olup olmadığı şu anda toplumsal medyada tartışma konusu. Bir kesim bunun hayli gereksiz ve kullanışsız bir özellik olduğunu savunurken öbür kesim, özelliği epeyce enteresan bulduğunu belirtiyor.
Huawei, daha evvel bu işletim sisteminin tüm akıllı telefon markaları tarafından kullanılabileceğini söylemişti. Bunun gerçekleşip gerçekleşmeyeceğini vakit gösterecek. Sizin kelam konusu özellik hakkındaki kanılarınız neler? Niyetlerinizi yorum kısmında paylaşabilirsiniz.