Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

bir işi yapmak icin neden yarını bekliyorsun bugunde dunun bir yarını degilmidir?

bir işi yapmak icin neden yarını bekliyorsun bugunde dunun bir yarını degilmidir?
0
110

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
87
F-D Coin
0
bir işi yapmak icin neden yarını bekliyorsun bugunde dunun bir yarını degilmid

Bu soz Omer Hayyam'a aittir Omer Hayyam Omer Hayyam İranlı şair, filozof, matematikcidir

Hayyam Nişaburludur Yaşadığı donemin unlu veziri NizamulMulk ve Hasan Sabbah ile aynı medresede zamanın unlu alimi Muvaffakeddin Abdullatif ibn el Lubad'dan eğitim gormuş ve hayatı boyunca her ikisi ile de ilişkisini kesmemiştir Bazı kaynaklar; Hasan Sabbah'ın Rey kentinden olduğu NizamulMulk'un de yaşca Omer Hayyam ve Hasan Sabbah'tan buyuk olduğunu ve boylece aynı medresede eğitim gormediklerini belirtmektedir

Omer Hayyam sozleri

Omer Hayyam ozdeyişleri ve sozleri

Girme şu alcakların hizmetine: Konma sinek gibi pislik ustune İki gunde bir somun ye, ne olur! Yureğinin kanını ic de boyun eğme

Bir yurek ki yanmaz yurek denir mi ona Sevmek haram yureğinde ateş olmayana Bir gunu sevgisiz gecirdinse yazık En boş gecen gunun o gundur inan bana

Felek ne comert ne aşağılık insanlara! Han hamam, dolap değirmen, hep onlara Kendini satmayan adama ekmek yok: Sen gel de yuh cekme boylesi dunyaya!

Herkes, gonlunce bir yol arıyor kendine Kimi arayışı surdurmekte, kimi bulduğundan emin Ama bir gun, bir ses haykıracak goklerden: Herkesin yolu kendine varır, arama başka yerde

Aşk ki gercek değilse, tutkusu olmaz Ateşi koze doner, kokusu olmaz Aşık olan gun, gece, ay ve yıl yanar; Guneş, ışık, rahat ve uykusu olmaz

Goren goze guzel, cirkin hepsi bir; Aşıklara cennet, cehennem, hepsi bir; Ermiş ha cul giymiş, ha atlas; Yun yastık, taş yastık, seven başa hepsi bir

Sen icmiyorsan, icenleri kınama bari; Bırak aldatmacayı, iki yuzlulukleri; Şarap icmem diye ovunuyorsun, ama, Yediğin haltlar yanında şarap nedir ki?

858,498Konular
982,055Mesajlar
30,042Kullanıcılar
SarrafffSon üye
Üst Alt