Bir Bayan Giderse KADINLAR gittiklerinde arkalarında daha büyük boşluklar bırakırlar Onlar bir gün çekip gittiklerinde, peşlerinde babasızöksüzkalan çok olur: Mutfaktaki dolap, perdeler, kavanozun içindeki eski düğmeler, dikkatle saklanmış küçülmüş giysiler, dolap diplerindeki kurdeleler Sabahtan karanlığında mutfaktan gelen tıkırtılar susar, babasız kalmıştır tabaklar Bir kadın gittiğinde her zaman suyu unutulur saksıların çoğu kez boynunu büker sarıkız O teki kalmış eski bardağın anlamını haberdar olan olmaz, değerini kimse anlayamaz krom hac tasının Balkon bundan böyle sessizdir, koridor kimsesiz * Bir bayan gittiğinde Bir kadın gittiğinde ne fazla birey gider aslında; bir ağır emekçi, bir temizlikçi, bir bakıcı, bir bahçıvan, bir muhasebeci Bir anne gider Bir dost Bir arkadaş Bir sevgili Ne fazla kişi değil olur bir kadın gittiğinde * O canımın sıkıldığı gün telefonda Sana gelen bana gelsindiyen sesini hiç unutmamıştım Tekrar ıslandı göz pınarlarım, ben dahi yetim kaldım Sözcükler yetim kaldı id Defalarca böyle olur; bir kadın gittiğinde; övgüler, uyarılar, yakınmalar, dualar babasız kalır Kapı eşiğindeki Dikkat etduyulmaz, annesi gitmiştir geç kalmanın Kadınlar, arkalarında büyük boşluklar bırakarak giderler Bir kadın gittiğinde böylece fazla birey gitmiştir gerçekten Ve bir bayan gittiğinde böylece çok babasızbırakmıştır gerisinde seçme parça