Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Bir Kavmi Seven Onlarla Haşr Olur

Bir Kavmi Seven Onlarla Haşr Olur

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
58
Rivayet olundu:

Abdullah ibni Mübarek Hazretleri rüyâ’da görüldü Onu rüyada görenler, kendisine sordular:

Rabbin sana ne yaptı (Allah sana nasıl muamele etti)? Abdullah ibni Mübarek Hazretleri cevâb verdi:

Beni azarladı, beni otuz sene bekletti Sordular:

Neden?“

Çünkü, bir gün ben, lütuf ile bid’atçi bir kimseye bakmıştım Bundan dolayı Rabbim bana şöyle dedi:

Benim dindeki düşmanıma sen, niçin düşmanlık göstermedin? buyurdu

Bu hatırlatmadan sonra, zalimler ile beraber oturan, zalimlere avenelik eden kimselerin hâli nice olur?

İnsanların bozulduğu, mezheb ve din ihtilafları baş gösterdiği, insanların sünnetten uzaklaştığı bir zaman, Peygamberlerin Efendisi (sav) Hazretlerinin sünneti seniyyesine sarılan kişiye yüz şehid sevabı vardır Hadisi şerîfte Efendimiz (sav)) Hazretleri buyurdular:

“İnsanlar üzerine bir zaman gelecek O vakit, benim sünnetim delinir, halk arasında terkedilir Bid’atler türemeye başlar O gün sünnetime bağlı olan kişi, gariban gibi olup, yalnız kalır Kim insanların bid’atlerine bağlanırsa, çevresinde hemen elli arkadaş veya daha fazla insan bulur“

Bu çağda insanların ıslahında sohbetin büyük bir tesiri vardır

858,496Konular
981,668Mesajlar
29,740Kullanıcılar
Üst Alt