Bir kelebeğin hayatından çıkaracağımız ders Bir gün, kozada küçük bir delik belirdi; bir adam oturup kelebeğin saatler baştan başa bedenini bu ufak delikten dahil etmemek için harcadığı çabayı izledi Arkasından sözde ileri gitmek için mücadele harcamaktan vazgeçmiş gibi geldi ona Güya elinden gelen her şeyi yapmış ve bundan böyle yapabileceği bir şey kalmamış gibiydi Böylece adam, kelebeğe takviye etmeğe karar verdi; eline minik bir makas alıp kozadaki deliği büyütmeye başladı Bunun üzerine kelebek zahmetsizce çıkıverdi Lakin bedeni kuru ve küçücük kanatları buruş buruştu Adam izlemeye devam etti; Çünkü her lahza kelebeğin kanatlarının açılıp genişleyeceğini ve bedenini taşıyacak kadar güçleneceğini umuyordu Lakin bunlardan hiç biri olmadı! Kelebek hayatının geri kalanını kurumuş bir vücut ve buruşmuş kanatlarla yerde sürünerek geçirdi Ne değin denese de katiyen uçamadı Adamın iyi niyeti ve destek severliği ile anlayamadığı şey, kozanın kısıtlayıcılığının ve buna karşılık kelebeğin daracık bir delikten çıkmak için göstermesi gereken çabanın, Yüce Yaratıcının kelebeğin bedenindeki sıvıyı onun kanatlarına yollamak ve bu sayede de kozanın kısıtlayıcılığından kurtulduğu anda uçmasını sağlamak için seçtiği yol buydu Ara Sıra yaşamda bütün olarak ihtiyaç duyduğumuz şey çabalardır Eğer ulu yaratıcı, yaşamda herhangi bir uğraş olmadan ilerlemenize izin verseydi, o zaman bir anlamda sakat kalırdık O süre olabileceğimiz kadar güçlenemezdik Asla uçamazdık Kuvvetli elde etmek istedim Ve Yüce Yaratıcı beni desteklemek için zorluklar yolladı Akıllılık istedim Ve Ulu Becerikli bana çözmem için sorunlar yolladı Galibiyet istedim Ve Ulu Yaratıcı bana çalışmam için akıl ve kas gücü verdi Cesaret istedim Ve Yüce Becerikli bana üstesinden gelmem gereken sorunlar verdi Sevgi istedim Ve Yüce Becerikli bana, Muavin olmam için sorunlu ırk yolladı İyilik istedim Ve Ulu Marifetli bana fırsatlar yolladı İstediğim hiçbir şeyi elde edemedim ama gereksinim duyduğum her şeyi elde ettim Yaşamınızı korkusuzca yaşayın, zorlukların tümüne göğüs gerin ve onların üstesinden gelebileceğinizi açık açık gösterin