Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

bir kelimenin sözlükteki ilk anlamına ne denir

bir kelimenin sözlükteki ilk anlamına ne denir
0
189

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
58
bir kelimenin sözlükteki ilk anlamına bahşedilen isim

Cevap: bir kelimenin sözlükteki ilk anlamına ne denir

Hakiki kasıt denir Öteki adı esas anlamdır
Bir sözcüğün taşıdığı birincil ve genel kavrama reel manâ denir Kelimelerin sözlükteki ilk anlamıdır

Sözcüğün hakiki anlamı, herkesçe aşina, akla ilk gelen yaygın anlamıdır Buna “temel anlam da denir

Meselâ, “ağız dendiğinde akla ilk gelen, organ adıdır “göz kelimesi de öyle

Soğuktan su boruları patlamış
Ayağında eski bir spor kundura var
Birazcık daha sonra toprak bir yola girdik
Kanadı kırık bir martı gördüm
Soğuk sudan boğazı şişmişti
Yataktan kalkarken başımı duvara çarptım
Dün gece erken yattım
Sıcak çorbayı içince rahatladım
Dolaptan pak elbiselerini çıkardı
Ahmet ’in burnu iyi koku alır
Ağzında yaralar oluşmuştu
Elini hırsla masaya vurdu
Kocaman hantal gövdesini zorlukla sürüklüyor gibiydi
Gölün kıyılarını yapraksız, bodur ağaçlar kuşatmıştı *

Similar threads

Sözcük anlamı, kelimede anlam, kelimenin özellikleri, Kelime (kelime) Cümlenin manalı en minik birimlerine ya da kimsesiz anlamı olmadığı hâlde tümce içinde manâ şampiyon anlatım birimlerine kelime denir Kelime, halk müziği aralarında anlaşmayı sağlayan dilin manalı en minik parçasıdır...
Cevaplar
0
Görüntüleme
76
Gerçek anlam kelimeler nelerdir? Gerçek anlam, temel anlam ile yan anlamların bileşkesidir. Bir sözcüğün mecaz olmayan tüm anlamlarını kapsar. Örneğin tatlı sözcüğü Türkçede "şekerli" anlamına gelen bir sıfattır ve bu anlam sözcüğün temel, yani birinci anlamıdır. 5 sınıf gerçek anlam nedir? Bir...
Cevaplar
0
Görüntüleme
198
SÖZCÜKTE KASIT Sözcük, birçok zaman, dilin kendi başına anlamı olan en küçük parçası, diye tanımlanır Ağaç, düş, dost gibi sözcükler buna örnektir Bir Takım sözcükler ise kimsesiz kasit taşımayıp öteki sözcüklerle bir araya geldiğinde belirlenmiş bir manâ ifade eder: için, gibi, göre vs...
Cevaplar
0
Görüntüleme
114
Kelime Anlamları Kelime anlamı konu anlatımı KELIME ANLAMI GENEL BİLGİLER Kelime, çoğu vakit, dilin kendi başına anlamı olan en küçük parçası, diye tanımlanır Ağaç, hayal, dost gibi sözcükler buna örnektir Bir Takım sözcükler ise kimsesiz amaç taşımayıp diğer sözcüklerle bir araya...
Cevaplar
0
Görüntüleme
63
Sozcukte Anlam Konusu, sozcukte anlam ile ilgili ornekler, Sozcukte Anlam Konuları, Sozcukte Anlam Konusu hakkında herşey SOZCUKTE ANLAM Kelimeler de dil gibi canlı varlıklardır Sahip oldukları anlamların dışında zamanla yeni anlamlar kazanabildikleri gibi bir anlamda birkac kelime de...
Cevaplar
0
Görüntüleme
110
858,498Konular
982,054Mesajlar
30,041Kullanıcılar
feneraySon üye
Üst Alt