Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Bir Kimse Eşinin Ailesine Adak Etinden Verebilir mi?

Bir Kimse Eşinin Ailesine Adak Etinden Verebilir mi?
0
179

Profösör

Super Mod
Etkileşim
29
Web sitesi
bilgilihocam.com
F-D Coin
125
Damadımın Adak kurbanı vardı kestik dağıttık ve dağıttığımız kişiler damadın akrabaları değil kızımın teyzesi dedesi amcası bunlar ihtiyaç sahibi kişiler bu adakda bir sakınca var mı? Ayrıca örneğin bu kişiler den biri davet yapsa ve yemeklere bu Adak etinden koysa acaba Adak sahibi yiyebiliyor mu teşekkür ederim?

Cevap: Değerli ziyaretçimiz, öncelikle yüce Mevla’mız damadınızın kesmiş olduğu adağı kabul eylesin. Damadınız kızınızın başka bir değişle eşinin ailesine kesmiş olduğu adağın etini verebilir. Buna sizde dahilsiniz. Tabi ki sizinde belirttiğiniz gibi adak etinin verildiği kimseler ihtiyaç sahibi olmalıdırlar. Bu durumda hiçbir sakınca yoktur, hatta aksine hayır vardır. Zira her Müslüman önce yakınında olan insanlara yardım etmelidir.

İkinci sorunuza gelecek olur isek, adak kesen damadınız adak etini verdiği bir kimsenin sofrasında kendi kesmiş olduğu adak etinden yiyemez ve yememelidir. Böyle bir durum olduğu taktirde o etten ne kadar yediyse o etin değerinde bir fakire yardım etmelidir. Yüce Mevla’mıza emanet olun.

Similar threads

Adak etini kardeşler yiyebilir mi? Bir adağım vardı ve adak görevimi yerine getirdim. Kesmiş olduğum adağın etini kardeşlerim yiyebilirler mi? Cevap: Öncelikle yüce Mevlamız kesmiş olduğunuz adağı kabul eylesin. Bilmelisiniz ki Adak eti yenilebilmesi konusunda ilk şart şöyledir. Adak etini...
Cevaplar
0
Görüntüleme
71
İşe girdiğimde koyun keseceğim diye adamıştım. Çok şükür işe girdim ve adağımı keseceğim, yerine getireceğim. Benim o eti yiyebilmem için parasını ihtiyacı olan birine versem olur mu? Malum temiz ve iyi eti bulmak bu zamanda çok zor. Kısaca Adak etini adak sahibi yiyebilir mi? Yardımcı olursanız...
Cevaplar
0
Görüntüleme
74
Adağı Kesmeyip Parasını Fakirlere Verebilir miyiz? Kurban keseceğinize dair adak adamışsanız Kurban kesmeniz gerekir. Para olarak vermeniz durumunda bu para sadaka olur, adak borcunuz ise kalır. Türkçemizde adak olarak ifade edilen nezir, bir çeşit ibadettir. Zaten nezirin asıl manası da...
Cevaplar
0
Görüntüleme
263
İçindekiler Kurban ne demektir? Kurbanın dini dayanağı nedir? Kurban kesmenin dini hükmü nedir? Kurban ne için kesilir? Kimler kurban kesmelidir? Ailede yeterli birikimi olan karıkocadan ve çocuklardan her birinin kurban kesmesi gerekir mi? Kadın kurban kestirebilir mi? Yolcunun...
Cevaplar
0
Görüntüleme
85
Kurban ile ilgili sorular Kurban Bayramı İle İlgili Sorular ve cevapları 1Kurban ne demektir? Sözlükte yaklaşmak, Allâh ’a yakınlaşmaya vesile olan şey anlamlarına gelen kurbân, dinî bir terim olarak, ibâdet maksadıyla, belirtilmiş şartları taşıyan hayvanı usulüne uygun bir şekilde kesmeyi...
Cevaplar
0
Görüntüleme
106
858,496Konular
981,835Mesajlar
29,884Kullanıcılar
ibobaba29Son üye
Üst Alt