Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Bir Kırlangıç Hikayesi

Bir Kırlangıç Hikayesi
0
104

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
14
Bir Kırlangıç Hikayesi

Kırlangıcın biri, bir adama aşık olmuş Penceresinin önüne konmuş,bütün cesaretini toplamış, tüylerini kabartmış, hoş durduğuna ikna olduktan sonradan
Ufak sevimli gagasıyla cama vurmuş Tıktıktık Adam cama bakmış Lakin içeride kendi işleriyle uğraşıyormuş Bir meşgulmüş, bir meşgulmüş! Kimmiş onu işinden alıkoyan? Minik bir kırlangıç! Heyecanlı kırlangıç, telaşını bastırmaya çalışarak, deriiin bir nefes almış sevimli gagasını açmış, sözcükler dökülmeye başlamış:
Hey adam! Ben seni seviyorum Nedenini, niçinini sorma Uzun zamandır seni izliyorum Bugün yiğitlik buldum konuşmaya Lütfen pencereyi aç ve beni içeri al Birlikte yaşalayım Adam pat diye parlamış Değil daha neler?
Durduk yerde sen de nereden çıktın şu anda? Olmaz alamam! demiş Gerekçeside sersemceymiş:
Sen kuşsun! Hiç kuş insana aşık olurmu?
Kırlangıç mahçup olmuş Başını önüne eğmiş Lakin pes etmemiş, bir zaman sonra baştan pencereye gelmiş, gülümseyerek bir kere daha şansını denemiş:
Adam, adam! Hadi aç bundan böyle şu pencereni Al beni içeri! Ben sana dost olurum Hiç canını sıkmam Adam kararlı, adam ısrarlı:
Yok, yok ben seni içeri alamam demiş Biraz da kabamıymış neymiş, lafı kısa kesmiş:
İşim gücüm var, git başımdan!
Aradan bir zaman geçmiş, kırlangıç son kez adamın penceresine gelmiş:
Bak soğuklar da başladı, üşüyorum haricen Aç şu pencereyi al beni içeri Yoksa, sıcak yerlere göç etmek zorunda kalırım Çünkü ben fakat sıcakta yaşarım Pişman olmazsın, seni eğlendiririm Birlikte yemek yeriz, bak ayrıca sen de yalnızsın! Yalnızlığını paylaşırım demiş
Bazıları, gerçekleri duymayı sevmezmiş Adam bu yalnızlık meselesine içerlemiş Öyle bir sinirlenmiş
Ben yalnızlığımdan memnunum demiş
Kuştan onu rahat bırakmasını istemiş Düpedüz kovmuş Kırlangıç, son denemesinden de başarısızlıkla çıkınca, başını önüne eğmiş, çekip gitmiş Yine aradan zaman geçmiş Adam, önce düşünmüş, sonradan kendi kendine itiraf etmiş:
Hay benim akılsız başım demiş
Ne değin aptallık ettim! Beklenmedik bir anda karşıma çıkan bir arkadaşlık fırsatını teptim Niye onun teklifini kabul etmedim fakat? Hemen böyle kös kös oturacağıma, şen zaman geçirirdik birlikte
Pişman olmuş olmasına fakat meslek işten geçmiş gerçi kendi kendini rahatlatmayı dikkatsizlik etmemiş:
Sıcaklar başlayınca, kırlangıcım nasıl olsa tekrar kazanç Ben de onu içeri alır, mutlu bir hayat sürerim
Ve çok uzunca bir zaman, sıcakların gelmesini beklemiş Gözü yollardaymış Yaz gelmiş, diğer kırlangıçlar gelmiş Fakat Onun oysa hiç görünmemiş! Yazın sonuna kadar penceresi açık beklemiş ama boşuna Kırlangıç yokmuş! Gelen diğer kırlangıçlara sormuş ama gören olmamış Sonunda danışmak ve veri edinmek için bir bilge kişiye gitmiş Olanları anlatmış Bilge birey gözlerini adama dikmiş ve demiş ama:
Kırlangıçların ömrü altı aydır

Hayatta bazı fırsatlar vardır, sadece bir kez elinize geçer ve değerlendiremezseniz uçup gider Hayatta bir takım insanlar vardır, yalnızca bir defa karşınıza çıkar, değerini bilemezseniz kaçıp giderler Ve katiyen geri gelmezler Dikkatli olun Farkında olun ve bir düşünün bakalım:
Acaba siz bugüne dek pencerenizden kaç kırlangıç kovaladınız???? *

858,505Konular
982,712Mesajlar
33,054Kullanıcılar
yazsoyamanSon üye
Üst Alt