Kocaların coğu pişirilme surecinde yanlış işlem gorduklerinden yumuşaklıklarını ve iyi niteliklerini kaybederek bozulurlar
Gercek odur ki bazı kadınlar onları sıcak suda haşlayarak, bazıları ilgisizlikleri ile dondurarak, bazıları da basıp, ezip turşusunu kurarak ve yine kimileri savurganca harcayarak bozulmalarına neden olurlar
Ozenilerek hazırlanan her kocanın iyi ve yumuşak olacağı soylenemezAncak iyi pişirilenin gercekten tadına doyum olmaz
Koca seciminde ne luferin alımındaki gumuş pırıltısı, ne barbunyanın altın yaldız gorunumu gecerlidir
Bunun icin carşı pazar dolaşmaya da gerek yokturGenellikle en iyileri kapınızın onune gelenlerdirBeğeninin kişisel olduğunu duşunerek koca secimini yalnızca kendiniz yapınızKendiniz sabırla pişiremeyecekseniz almaktan vazgeciniz
Kocayı pişirmek icin en iyisi porselen bir kap ise de, elinizde toprak canaktan başkası yoksa ozenle kullanıldığında aynı işi gorebilirKocalar da karides ve istakoz gibi canlı canlı pişirilirlerBazen pişerken tencerenin dışına taşıp yanabilir ya da kenarları sertleşerek kabuk tutabilirlerOnları tencerelerinde tutmak icin gorev duygusuadlı zayıf iplikten cok huzuradlı sağlam sicimle sıkı sıkıya bağlamalıdır
Sevgi sıcaklık ve neşeden oluşan surekli bir ateş yakılırKişiliğine uygun bir ısıya ayarlanarak ateşe oturtulur
Kopurerek taşması halinde kaygılanmamalıdırPek coğu iyice pişinceye kadar sık sık kopurebilir
Ozellikle sirke ve karabiber yerine tatlıcıların opucuk adı altında sattıkları şekerden biraz konulabilinirTadına bakarken, hoşgoru,iyimserlik ve neşe benzeri baharattan birer tutam katmanız onerilir Ancak bunlar diğer baharat gibi azar azar ve dikkatlice kullanılmalıdırYumuşaklığını kontrol ederken sertleşmesinden kacınılmalıdır Fazla yayılmasını ve kabın dibine oturarak işe yaramaz hale gelmesini onlemek icin arada bir hafifce karıştırılmalıdırKıvama geldiğini anlamamak olanaksızdır
Boyle pişirildiği zaman size cok uygun ve sindirilmesi kolay olacaktırDikkatsizlik nedeniyle ev ateşini soğutmazsanız, bozulmadan istediğiniz sure dayanır Bu yolda hazırlanmış koca mutlu bir omur boyunca tadını korur
Gercek odur ki bazı kadınlar onları sıcak suda haşlayarak, bazıları ilgisizlikleri ile dondurarak, bazıları da basıp, ezip turşusunu kurarak ve yine kimileri savurganca harcayarak bozulmalarına neden olurlar
Ozenilerek hazırlanan her kocanın iyi ve yumuşak olacağı soylenemezAncak iyi pişirilenin gercekten tadına doyum olmaz
Koca seciminde ne luferin alımındaki gumuş pırıltısı, ne barbunyanın altın yaldız gorunumu gecerlidir
Bunun icin carşı pazar dolaşmaya da gerek yokturGenellikle en iyileri kapınızın onune gelenlerdirBeğeninin kişisel olduğunu duşunerek koca secimini yalnızca kendiniz yapınızKendiniz sabırla pişiremeyecekseniz almaktan vazgeciniz
Kocayı pişirmek icin en iyisi porselen bir kap ise de, elinizde toprak canaktan başkası yoksa ozenle kullanıldığında aynı işi gorebilirKocalar da karides ve istakoz gibi canlı canlı pişirilirlerBazen pişerken tencerenin dışına taşıp yanabilir ya da kenarları sertleşerek kabuk tutabilirlerOnları tencerelerinde tutmak icin gorev duygusuadlı zayıf iplikten cok huzuradlı sağlam sicimle sıkı sıkıya bağlamalıdır
Sevgi sıcaklık ve neşeden oluşan surekli bir ateş yakılırKişiliğine uygun bir ısıya ayarlanarak ateşe oturtulur
Kopurerek taşması halinde kaygılanmamalıdırPek coğu iyice pişinceye kadar sık sık kopurebilir
Ozellikle sirke ve karabiber yerine tatlıcıların opucuk adı altında sattıkları şekerden biraz konulabilinirTadına bakarken, hoşgoru,iyimserlik ve neşe benzeri baharattan birer tutam katmanız onerilir Ancak bunlar diğer baharat gibi azar azar ve dikkatlice kullanılmalıdırYumuşaklığını kontrol ederken sertleşmesinden kacınılmalıdır Fazla yayılmasını ve kabın dibine oturarak işe yaramaz hale gelmesini onlemek icin arada bir hafifce karıştırılmalıdırKıvama geldiğini anlamamak olanaksızdır
Boyle pişirildiği zaman size cok uygun ve sindirilmesi kolay olacaktırDikkatsizlik nedeniyle ev ateşini soğutmazsanız, bozulmadan istediğiniz sure dayanır Bu yolda hazırlanmış koca mutlu bir omur boyunca tadını korur