Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Bir menkıbe

Bir menkıbe
0
111

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
19
Bir gün İbrahim b Edhem, Dicle kenarında oturmuş yırtılan eski hırkasını dikmekle meşguldü Onun bu hâlini gören bir zat yanına yaklaştı:
Ey İbrahim! Belh'in hükümdarlığından vazgeçtin, şu hâline bak, sorarım sana ne kazandın, ne kaybettin?Adam bu soruyu sorduğu sırada İbrahim b Edhem'in elindeki iğne Dicle nehrine düşmüştü Balıklara seslendi:
İğnemi veriniz!Seslenmesi henüz bitmişti ki, Dicle nehrinden binlerce balık ağızlarında birer altın iğne ile başlarını uzaktılar İbrahim b Edhem balıklara seslendi:
Onları istemiyorum, ben kendi iğnemi istiyorumBütün balıklar suya girdi, bir tek balık ağzında İbrahim b Edhem'in iğnesi olan suyun üstünde kaldı Bu manzarayı seyreden adama İbrahim b Edhem dönerek dedi ki:
Belh hükümdarlığını terk etmekle kazandığım şeylerin en küçüğü budur, gerisini var sen düşün
Allah için yapılan terkler hiç zayi olur mu? Sen küçük bir hazineden Allah için vazgeçersen, o Hâkimler Hâkimi, kudret elinde bulunan sonsuz hazinelerinden sana vermez mi? Onun verdiklerinin hesabı yapılabilir mi?
İbrahim b Edhem Hazretleri buyurdular ki:
Her kim üç yerde, içinde huzur bulmazsa, bu onun yüzüne kapıyı kapatmış olduklarının işaretidir İlki Kur'an okuma vaktinde, ikincisi zikir yaparken, üçüncüsü namaz kılarken