Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Bir Öğrencinin Hayalleri

Bir Öğrencinin Hayalleri
0
101

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
58
Bu öykü, çiftlikten çiftliğe, yarıştan yarışa koşarak atları edep etmeye çalışan gezgin bir at terbiyecisinin genç oğluna kadar uzanır Babasının işi sebebiyle çocuğun orta öğretimi kesintilere uğramıştı Orta ikideyken, büyüdüğü vakit ne almak ve yerine getirmek istediği konusunda bir kompozisyon yazmasını istedi hocası Çocuk bütün gece oturup günün birinde beygir çiftliğine sahip olmayı hedeflediğini anlatan 7 sayfalık bir kompozisyon yazdı Hayalini en ince ayrıtılarıyla anlattı Hatta hayalindeki 200 dönümlük çiftliğin krokisini de çizdi Binaların,ahırların ve koşu yollarının yerlerini gösterdi Krokiye, 200 dönümlük arazinin üstüne oturacak 1000 metrekarelik evin ayrıntılı planını da ekledi Ertesi gün hocasına sunduğu 7 sayfalık ödev, tam kalbinin sesiydi iki gün daha sonra ödevi geri aldı Kağıdın üstünde kırmızı kalemle yaziımıs iri bir 0ve Dersten sonradan beni göruyarısı vardı Niçin 0aldım?diye ilgiyle sordu hocasına, çocuk Bu senin yaşında bir çocuk için realist olmayan bir düşdedi, hocası Paran değil Gezginci bir aileden geliyorsun Kaynağınız yok Beygir çiftliği belirlemek büyük para gerektirirÖnce araziyi satın alman lazım Damızlık hayvanlar da alman gerekiyor Bunu başarman imkansızve ekledi: Eğer ödevini gerçekçi hedefler belirledikten sonradan yeniden yazarsan, o süre notunu her yerde gözden geçiririmÇocuk evine döndü ve uzun uzun düşündü Babasına danıştı Oğlumdedi babası Bu konuda kararını kendin vermelisin Bu senin hayatın için epeyce kayda değer bir tercih!Çocuk bir hafta dek düşündükten sonradan ödevini hiçbir değişim yapmadan geri götürdü hocasınaSiz verdiğiniz notu değiştirmeyindedi Ben de hayallerimiO orta 2 ögrencisi bugün 200 dönümlük arazi üzerindeki 1000 metrekarelik evinde oturuyor Yıllar önce yazdığı görev söminenin üzerinde çerçevelenmiş olarak asılı Öykünün en can herif yani şu; Ayni ögretmen geçen yaz önce 30 ögrencisini bu çiftliğe kamp kurmaya getirdi Çiftlikten ayrılırken eski öğrencisine Bakdedi, Sana simdi söyleyebilirim Ben senin öğretmeninken hayal hırsızıydım O yıllarda öğrencilerimden öyle fazla düş çaldım Allah' tan oysa sen hayalinden vazgeçmeyecek dek inatçıydın
*

858,496Konular
981,879Mesajlar
29,919Kullanıcılar
dgn190727Son üye
Üst Alt