Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Bir Olaydan Kurtulursam Namaza Başlayacağım Dedim Bu Doğru mudur?

Bir Olaydan Kurtulursam Namaza Başlayacağım Dedim Bu Doğru mudur?
0
129

Profösör

Super Mod
Etkileşim
29
Web sitesi
bilgilihocam.com
F-D Coin
125
Merhaba ben bir olayın üzerine eğer geçerse kurtulursam namaza başlayacağım dedim ama geçmeden namaza başladım sonra olayı unuttum ve karşıma da çıkmadı. Şimdi kıldığım namazı Allah’a ibadet amacıyla kılıyorum öyle niyet ediyorum ancak o söylediğim söz yerince mi geçiyor tam olarak ne yapmam gerektiğini bilmiyorum yardımcı olur musunuz?

Cevap: Değerli ziyaretçimiz, tabi ki üzerinize farz olan bir ibadet hakkında bu tür söylemlerin yapılması İslam dininin adabına uymayan konulardır. Fakat bu yanlış söyleminiz sizin şu anda kılmış olduğunuz namaza hiç bir zararı yoktur. Zira bununla birlikte bahsettiğiniz olay vuku bulmadan namaza başlamışsınız. Böyle olmasaydı dahi tabi ki namazınıza bir zararı olmazdı. Önemli olan şu anda sizin namaz ibadetini hangi niyetle yapıyor olmanızdır. Sorunuzdan da anlaşıldığı üzere siz bu sözünüzden dolayı değil namaz ibadetini yerine getirmek istediğinizden dolayı namaz kılmaktasınız.

Şu anda bu konu ile alakalı kafanıza takılan bütün sorular tamamen şeytanın verdiği vesveseden ibrettir. Zira sizin ibadetleriniz onu rahatsız etmekte ve kafanızı karıştırmaya çalışmaktadır. Bu yol ile sizin namaz kılmanızın samimi olmadığı düşüncesine kapılmanızı sağlamaya çalışmaktadır. Hatta bu yol ile namaz kılmanızın yanlış olacağı gibi bir sonuç çıkarmanız için elinden geleni yapmaktadır. Fakat inanıyoruz ki siz bu sorunu samimiyet ile ibadetinize devam ederek çok rahat bir şekilde aşabilirsiniz. Çünkü Yüce Mevla’mız kendini seven kullar ile beraberdir.