Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Bir Şehidin SoN Mektubu

Bir Şehidin SoN Mektubu
0
53

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
86
F-D Coin
0
Bir Şehidin SoN Mektubu bir şehidin son mektubu Valideciğim, Dört asker doğurmakla müftehir şanlı Türk annesi! Tavsiyeamiz mektubunu, Divrin Ovası gibi güzel, yeşillik bir ovacığın ortasından geçen derenin kenarındaki armut ağacının tamamen otururken aldım Tabiatın yeşillikleri içinde mest olmuş ruhumu bir kat daha yardım etti Okudum, okudukça büyük dersler aldım Her Tarafta okudum Şöyle hoş ve mukaddes bir vazifenin içinde bulunduğumdan sevindim Gözlerimi açtım, uzaklara doğru baktım Yeşil yeşil ekinlerin rüzgara mukavemet edemeyerek eğilmesi, bana, annemden gelen mektubu selamlıyor gibi geldi Hepsi benden tarafa doğru eğilip kalkıyordu ve beni, annemden mektup geldi diyerek tebrik ediyorlardı Gözlerimi biraz sağa çevirdim güzel bir yamacın eteklerindeki harikulade çam ağaçları kendilerine mahsus bir seda ile beni tebşir ediyorlardı Nazarlarımı sola çevirdim cığıl cığıl akan nehir, bana validemden gelen mektuptan nedeniyle gülüyor, oynuyor, köpürüyordu Başımı kaldırdım, gölgesinde istirahat ettiğim ağacın yapraklarına baktım Hepsi benim sevincime iştirak ettiğini, yaptıkları rakslarla izah etmek istiyordu Öteki bir dalına baktım, hoş bir bülbül, tatlı sedasile beni teşhir ediyor ve hissiyatıma iştirak ettiğini ince gagalarını açarak kullanmak istiyordu İşte bu geçen dakikalar derhal, hizmet eri: Efendim, çayınız, buyurunuz, içiniz, dedi Pekala, dedim Aldım baktım, sütlü akarsu Mustafa bu sütü nereden aldın? dedim Efendim, şu derenin kenarında yayıla yayıla giden sürü yok mu? Evet, dedim Evet ne dek hoş İşte onun çobanından 10 paraya aldım Valideciğim, on paraya yüz dirhem süt, ayrıca de su katılmamış Koyundan acilen sağılmış, aldım ve içtim Fakat bu sırada düşünüyorum Ben validemin doğru onun gönderdiği para ile böyle süt içeyim de, annem içmesin, olur mu? Şevket neden içmiyor? Ama yukarıdaki bülbül bağırıyordu: Validen kaderine küssün, ne yapalım O da erkek olsaydı, bu çiçeklerden koklayacak, bu sütten meşrubat, bu ekinlerin secdelerini görecek ve derenin aheste akışını muayene edecek ve çıkardığı sesleri duyacak idiŞevket merak etmesin, o görür, olur ya de daha güzellerini görür Ama valideciğim, sen yine müteessir olma Ben seni, evet seni mutlaka buralara getireceğim Ve şu tabii manzarayı göstereceğim Şevket, Hilmi de senin sayende görecektir O güzel çayırın koyu yeşil bir tarafında, çamaşır yıkayan askerlerim saf saf dizilmişler Gayet güzel sesli biri ezan okuyordu Ey Allah'ım, bu ovada onun sesi be kadar güzeldi Bülbül bile sustu, ekinler bile hareketten kesildi, nehir bile sesini çıkarmıyordu Cümbür Cemaat, her şey, bütün mevcudat onu, o mukaddes sesi dinliyordu Ezan bitti O dereden ben de bir abdest aldım Cemaat ile namazı kıldık O güzel yeşil çayırların üstüne diz çöktüm id Bütün dünyanın dağdağa ve debdebelerini unuttum Ellerimi kaldırdım, gözlerimi yukarı diktim, ağzımı açtım ve dedim : Ey Türklerin Yüce Tanrısı! Ey şu öten kuşun, şu gezen ve meleyen koyunun, şu secde eden yeşil ekin ve otların, şu heybetli dağların Halkı! Sen tüm bunları Türklere verdin Yeniden Türklerde bırak Çünkü böyle hoş yerler, seni takdis eden ve seni yüce tanıyan Türklere mahsustur Ey benim Yarabbim! Şu kahraman askerlerin tüm dilekleri; ismi celalini İngilizlere ve Fransızlara tanıtmaktır Sen bu onurlu dileği ihsan eyle, ve huzurunda titreyerek, böyle hoş ve sakin bir yerde sana dua eden biz askerlerin süngülerini keskin, düşmanlarını zaten kahrettin ya, bütün bütün mahveyle!Diyerek bir dua ettim ve kalktım Bundan Böyle benim değin mes'ut, benim değin mesrur bir kimse tasavvur edilemezdi Dünyanın en güzel yerleri burası imiş Yalnız bu memleketlerde düğün olmuyor İnşallah düşman asker çıkarır da, bizi de götürürler, bir nikah yaparız, olmaz mı? Kadir'e mektup yazdım Valideciğim, evdeki senet vesaireyi kimselere kat'iyyen vermeyin ve sorarlarsa biz bilmiyoruz deyin Çantayı al, sandığa koy Ben sana önceden anlatmış idim, bu dünya böyledir Ama sen merak etme O parayı vermese, adliyedeki adam vermezdi Hani nasıl aldık Yalnız vakit ister Valideciğim, çamaşır falan istemem, paralarım duruyor, Allah razı olsun Oğlun Hasan Etem 4 Nisan 1331  

858,496Konular
981,662Mesajlar
29,732Kullanıcılar
ozgurcexSon üye
Üst Alt