Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Bir Taksi Yolculuğu

Bir Taksi Yolculuğu

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
58
Bir taksi yolculugu

Yirmi yil önce gecimimi taksicilik yaparak kazaniyordum Bir keresinde, saat sabaha karsi 0230'da bir gezgin aldim; adrese vardigimda, giris katindaki bir pencerede görülen tek isigin disinda tüm yapı kapkaranlikti Bu sartlar altinda, cogu taksi soförü bir iki sefer korna calar, bir dakika bekler, sonra ceker giderdi

Ama ben, tasima araci olarak yalnizca taksiye bagli böylece cok yoksul insanla karsilasmistimEger etrafta risk kokusu yoksa, tekrar tekrar kapiya giderdim Bu yolcu olur ya de benim yardimima ihtiyac duyacak biridir, diye düsünürdüm kendi kendimeOnun icin kapiya gittim ve caldim, Bir dakika, diye yanit verdi zayif, yaslica bir ses Yerde birseyin sürükleyerek cekildigini duyabiliyordum
Uzun bir aradan daha sonra, kapi acildi Önümde 80'li yaslarinda, küçük bir hanim duruyordu Sanki 1940'larin filmlerinden cikmiscasina, emprime bir elbise giymisti basina da ön tarafina tül tutturulmus dairesel bir sapka takmisti
Yaninda kücük, plastikten bir bagaj vardi Daire güya icinde yillardir hic yasanmamis gibi bir görünüme sahipti Bütün esyalar carsaflarla örtülüydü Duvarlarda saat, süs esyasi ya da tezgahin üzerinde kapkacak yoktu Kösede, ici fotograf ve cam bardaklarla doldurulmus bir karton kutu duruyordu

Cantami arabaya değin tasir miydiniz?dedi Valizi arabaya götürdüm, sonradan kadina yardim etmek üzere döndüm Koluma girdi ve yavasca arabaya yürüdük Nezaketimden ötürü tesekkür edip duruyordu Bir sey degil, dedim ona Ben yalnizca anneme nasil davranilmasini istiyorsam yolcularima o sekilde davranmaya çaba ediyorum

Ah, ne dek iyi bir cocuksun sen,dedi Arabaya bindigimizde, bana adresi verdi, daha sonra, Sehrin icinden gitmemiz mümkün mü?diye sordu
*Orasi kavrama degil,diye cevap verdim hemencecik
Benim icin ayrım etmez,dedi Acelem yok Gücsüzler yurduna gidiyorum
Dikiz aynasindan baktim Gözleri parliyordu Ailemden kimse kalmadi,diye sözünü sürdürdü Doktor cok pozitif zamanim kalmadigini söylüyor
Yavasca uzanip taksimetreyi kapattim
Hangi yoldan gitmemi özlem edersiniz?diye sordum

Ondan sonraki iki saat baştan başa sehirde dolastik Bana çok eskiden, asansor isletmeni olarak calistigi binayi gösterdi Yeni evlendiklerinde kocasiyla birlikte oturduklari mahallede gezindikArabayi, genc kizliginda dansa gittigi çok eskiden balo salonu olan mobilya ambarinin önünde durdurmami istedi
ara sıra belirtilmiş bir binanin veya bir kösenin önünden gecerken yavaslamami rica edip, gözlerini karanligin icine dikerek, hic bir sey söylemeden öylece oturup bakti
Günesin ilk isIklari ufukta belirmeye baslamisti fakat, birdenbire Yoruldum Gidelim artik,dedi
Sükunet icinde bana vermis oldugu adrese gittik Sütunlu girisi olan alcak bir binaydi, hastalarin iyilesmek icin gittigi saglik evlerine benziyordu
*Araba durur durmaz, iki hademe cikarak yanimiza geldi Merak ve dikkatle kadinin her hareketini izliyorlardi Onu bekliyor olmaliydilar Bagaji acarak kücük valizini kapiya götürdümKadin tekerlikli iskemleye oturtulmustu bile

Borcum ne dek?diye sordu, cantasina uzanarak
Borcunuz yok,dedim
Geciminizi saglamaniz gerek,diye yanıt verdi
Baska yolcular var,dedim Adeta hic düsünmeden egildim ve onu kucakladim Bana simsIki sarildi
Yasli bir kadina kücük bir sevinç yasattiniz,dedi Tesekkür ederim

Elini sıktım, sonra los sabah isIklarinin icine yürüdüm Arkamda bir kapi kapandi
Bir hayatin kapanis sesiydi bu

O vardiyamda artik hic müsteri almadim Amacsizca, düsüncelerimde kaybolmus dolastim Günün geri kalan kisminda hemen hic konusamadim Ya o kadincagiz şahlanmış bir soföre ya da vardiyasini bitirmek icin acele eden bir soföre rast gelseydi? Ya ben yolculugu reddetseydim veya bir kere korna calip sonra da cekip gitseydim?
Söyle bir her tarafta gözden gecirdigimde, aklima hayatimda bundan daha manâlı yaptigim bir sey gelmedi

Hayatimizin manâlı anlarin etrafinda gelistigini düsünmeye sartlanmisizdir Fakat manâlı anlar bizi genel olarak habersiz yakalar
baskalarinin değersiz sayabilecegi bir bicimde adilane paketlenmis olarak

*HALK NE YAPTIGINIZI VEYA NE SOYLEDIGINIZI TAMAMEN HATIRLAMAYABILIRLER, LAKIN KENDILERINI NASIL HISSETTIRDIGINIZI HER ZAMAN HATIRLARLAR *
*

858,497Konular
981,905Mesajlar
29,931Kullanıcılar
yskermjxSon üye
Üst Alt