iltasyazilim
FD Üye
Bir Taşla 3 Kuş Kurabiyesi Tarifi İçin Malzemeler
*Hamurumuz;
*bir paket margarin
*1 yumurta
*1, 5 çay bardağı pudra şekeri
*yarım su bardağı nişasta
*vanilya
*kabartma tozu
*aldığı kadar un
*çeşitlendirmek için;
*ceviz
*antep fıstığı
*damla çikolata
Bir Taşla 3 Kuş Kurabiyesi Tarifi Yapılışı
Margarinimizi eritip pudra şekerini ekliyoruz ardından un hariç tüm hamur malzemelerini karıştırıyoruz unuda kontrollu bi şekilde ekleyip kulak memesi yumuşaklığında hamur elde ediyoruz
hamurumuzu üçe bölüyoruz
1 hamura damla çikolata koyup hafif yoğuruyoruz (çok yoğurursak çikolata erir )açıp kalıplarla şekil verip üzerine damla çikolatalar batırıyoruz
2 hamura dövülmüş antep fıstığı ekleyip yoğuruyoruz ve açıp kurabiye kalıbıyla kesip üzerine antep fıstığı batırıyoruz
3 hamura da dövülmüş cevizimizi ekleyip yoğurup gene kurabiye kalıplarımızla kesiyoruz üzerine ceviz batırıyoruz
önceden ısıtılmış 180 °fırında kontrol ederek pişiriyoruz
çeşitlendirme malzemelerini değiştirerek yapabilirsiniz fındıklı kakaolu tarçınlı kuş üzümlü bademli gibi koyacağınız malzemenin miktarınıda kendiniz ayarlayabilirsiniz
misafirleriniz için 1 hamurla çok çeşit kurabiye yapacaksınız ve kimsenin aklına bile gelmeyecek
*Hamurumuz;
*bir paket margarin
*1 yumurta
*1, 5 çay bardağı pudra şekeri
*yarım su bardağı nişasta
*vanilya
*kabartma tozu
*aldığı kadar un
*çeşitlendirmek için;
*ceviz
*antep fıstığı
*damla çikolata
Bir Taşla 3 Kuş Kurabiyesi Tarifi Yapılışı
Margarinimizi eritip pudra şekerini ekliyoruz ardından un hariç tüm hamur malzemelerini karıştırıyoruz unuda kontrollu bi şekilde ekleyip kulak memesi yumuşaklığında hamur elde ediyoruz
hamurumuzu üçe bölüyoruz
1 hamura damla çikolata koyup hafif yoğuruyoruz (çok yoğurursak çikolata erir )açıp kalıplarla şekil verip üzerine damla çikolatalar batırıyoruz
2 hamura dövülmüş antep fıstığı ekleyip yoğuruyoruz ve açıp kurabiye kalıbıyla kesip üzerine antep fıstığı batırıyoruz
3 hamura da dövülmüş cevizimizi ekleyip yoğurup gene kurabiye kalıplarımızla kesiyoruz üzerine ceviz batırıyoruz
önceden ısıtılmış 180 °fırında kontrol ederek pişiriyoruz
çeşitlendirme malzemelerini değiştirerek yapabilirsiniz fındıklı kakaolu tarçınlı kuş üzümlü bademli gibi koyacağınız malzemenin miktarınıda kendiniz ayarlayabilirsiniz
misafirleriniz için 1 hamurla çok çeşit kurabiye yapacaksınız ve kimsenin aklına bile gelmeyecek