Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Bir yetişkinde nabız kaç olmalıdır

Bir yetişkinde nabız kaç olmalıdır
0
439

nicebayan

FD Üye
Etkileşim
2
Web sitesi
nicebayan.com
F-D Coin
90
Bir yetişkinde nabız kaç olması gereklidir?

Dakikadaki nabız sayısı ne olmalı, erişkin bir insanda dakikadaki adi nabız sayısı kaç olmalıdır konuyla ilgili merak ettiğiniz bütün bilgiler aşağıdaki kısa yazımızda

Nabız, kalp atışındaki kasılıp gevşeme doğruca kalbin, kanı vücuda götüren damarların çeperine uyguladığı kuvvet sonucu damarlarda oluşturduğu etkiye denir Kalp atış sayısı yaş, cinsiyet ve anatomi gibi etkenlerden ötürü her bireyde çeşitlilik gösterir Dinlenme konumunda yetişkin ve sağlıklı bir insanın dakikadaki nabız sayısı 7080 arasında değişirken, çocuklar için bu rakam 80100 ve bebekler için 100120 arasında olmalıdır *

Similar threads

Bir yetişkinde nabız kac olması gereklidir? Dakikadaki nabız sayısı ne olmalı, yetişkin bir insanda dakikadaki normal nabız sayısı kac olmalıdır konuyla ilgili merak ettiğiniz tum bilgiler aşağıdaki kısa yazımızda imagesbiryetiskindenabizkacolmalidir5aee6279c3869 Nabız, kalp...
Cevaplar
0
Görüntüleme
185
Erişkin bir insanda nabız sayısı Nabız kanın sol karıncıktan büyük atardamarlara pompalanması esnasında ,gönder noktalardaki atardamarlarda oluşturduğu dalgalanmalara nabız denir Nabız, kalbin attığını gösterir Nabız, bazen artar, bazen azalır Bu artma ve azalma heyecana korkuya ve bazı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
99
Yetişkin bir insanda nabız sayısı Nabız kanın sol karıncıktan buyuk atardamarlara pompalanması esnasında ,uc noktalardaki atardamarlarda oluşturduğu dalgalanmalara nabız denir Nabız, kalbin attığını gosterir Nabız, bazen artar, bazen azalır Bu artma ve azalma heyecana korkuya ve...
Cevaplar
0
Görüntüleme
158
Normal nabız kaç olmalı? Nabız vuruşları ritmik ve dolgundur. Pek çok nedenden dolayı değişiklik gösterir. Normal nabız değerleri kişiden kişiye farklılık gösterir ancak belirli bir aralık içinde olması gerekir. Yetişkin ve sağlıklı insanlarda kalp atış hızı dakikada 60-100 aralığında olması...
Cevaplar
0
Görüntüleme
127
Ehliyet İlkyardım Soruları Aşağıda sizler icin hazırlanmış ornek ilk yardım soru ve cevapları bulunmaktadır Doğru cevap kalın punto ile yazılmıştır İlk Yardım Soruları ve Cevaplar 1 İlkyardım Nedir ? A) Olay yerinde ilac vererek yapılan mudahaledir B) Hastanedeki hekimler...
Cevaplar
0
Görüntüleme
128
858,468Konular
981,196Mesajlar
29,543Kullanıcılar
samuray72Son üye
Üst Alt