Nef İcra Şurası Lideri Erden Timur ve Nef İcra Konseyi Üyesi ve Satış ve Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Selçuk Çelik, 2016 yılının Ekim ayında Sancaktepe ve Bahçelievler projelerini birlikte tanıtmıştı.
Nef Sancaktepe'de 439 konut, Nef Bahçelievler'de ise 10 blokta 903 konuttan oluşan projede bloklar 6 ila 20 katlı olarak tasarlandı. Projeyi satarken Aralık 2018 olarak lanse edildi. Lakin taahhüt mühletinin üzerinden bir yıl geçmesine karşın ne Sancaktepe'de ne de Bahçelievler'de konutlar teslim edilmedi.
Kontrata nazaran Ekim 2019 itibariyle cezai kural olarak ödenmesi gereken kira bedelleri de Nef tarafından ödenmiyor.
Sancaktepe ve Bahçelievler'den konut alanlar şikayetlerini toplumsal medyadan duyurmaya çalışırken hiçbir yetkilinin açıklama yapmamasına reaksiyon gösteriyor.
İşte Nef'le ilgili Şikayetvar'da gelen şikayetler...
Nef İnşaat Sancaktepe Teslim Kahrı Ve İletişimsizlik
Projeye yaklaşık üç buçuk yıl evvel başlandı. Taksitlerin tamamını ödedik. Üstelik tapu da alındı. Lakin 2018 yılında teslim edilmesi gereken konut bir yıl geçmesine karşın hala teslim edilmedi. Yetkili hiç kimse ile görüşemiyoruz. Bir muhatabımız yok. Müşteri Hizmetleri ve başka aradığımız beşerler ''haklısınız, haklısınız'' diyerek bizi ötelemeye çalışıyorlar. Biz haklı olmak istemiyoruz. Biz konutumuzun teslim edilmesini istiyoruz. Sizin yüzünüzden kirada oturmak zorunda kalıyoruz. E*** T****'da spor kulüplerinin sponsoru olacağına yarım kalmış inşaatların bitimine sponsor olsun.
Ne Vakit Biteceği Aşikâr Olmayan Nef Bahçelievler!
2018 yılının Haziran ayında basiretimiz bağlanarak 2019 Ağustos ayında bitip en geç Eylül ayında tapunuzu alırsınız vaadi ile Nef Bahçelievler'den bir daire aldık... Diyemeyeceğim... Alamadık. Konutumuzu satıp kiraya geçtik. Tam da Nef'in karşısında. Her pencereye baktığımız da inşaatın durumunu gördüğümüz halde utanmadan mail ortamında yahut orta sıra arayarak inşaatın tüm süratiyle devam ettiği palavrasını söylemekteler. Hayır! O şantiyede ya 3 ya 4 kişi çalışıyor. Bu süratle giderse de sittin sene bitmez. Kriz kriz kriz diyerek inşaatı bitirmeme kılıfı arkasına saklanıp spor kulüplerine milyonlarca para aktaracağınız gücünüzü size güvenen insanların mağduriyetini çözmeye harcasanız daha güzel olacak. Kimseyi mağdur etmeye hakkınız yok. Nef'siniz ancak net değilsiniz. Tek bilmek istediğimiz açık ve net, dürüst olarak siz bu inşaatı ne vakit bitireceksiniz?
Nef İnşaat Sancaktepe Teslimat Kahrı
Firmanın Nef 19 Sancaktepe projesinden c bloktan daire aldım. Daireyi bize satarken Aralık 2018'de teslim edeceklerini ve bugüne kadar hiçbir projelerinde gecikmediklerini, Nef'ten daire alıp kimsenin ziyan etmediğini, inşaat kalitelerinin çok güzel olduğu vb. göz boyayan cümleler kurdular. İnşaat ne yazık ki bir türlü bitmiyor bugün 11.11.2019 ve inşaatın yakın bir vakitte biteceği yok, tapularda elimize ulaşmadı ve 1 kezde arayıp gecikme hakkında bilgi vermediler. İnşaatı bitirirler mi bilemiyorum, bir yandan da senetlerin ödemesini yapıyoruz maalesef. Aradığımda hiçbir tatmin edici yanıt alamıyorum geçiştirici yanıtlar veriyorlar. Asla bu firmadan tekrar bir şey almam. İtimadım sıfıra indi.
Nef İnşaat Bitmeyen Nef Sancaktepe Projesi
Aralık 2018'de biteceği taahhüt edilen ve 9 aylık gecikme müddetinde bile bitirilemeyen muvaffakiyetten ve bağlantıdan mahrum bir projedir. Mukavelede yazan gecikme cezasını bile vaktinde ödemeyen, noter ihtarnamesine yazılı yanıt vermeye bile tenezzül etmeyen Nef'i vaktinde tavsiye ettiğim herkese bu olayla birlikte yorumsuz anlatıyorum. Büyük bir destekçiniz irtibattan mahrum anlayışla ve mukaveleye karşıt davranarak Nef aksisi yaptınız. Biz maalesef Nef'e güvendik, boyumuzun ölçüsünü aldık!
Nef İnşaat Kontrata Uymuyor, Paramı Geri Ödemiyor
Nef İnşaat Nef Sancaktepe projesini Aralık 2018 de teslim etmeyi taahhüt etmiş ama evvel Nisan 2019 sonra Eylül 2019 diyerek daima ertelemiş, şu an Mart 2020 deniyor lakin o da imkansız görünüyor. Maalesef başka projelerinde de durum tıpkı. Daima teslim tarihini öteliyorlar. Bir proje bitmeden başkasına başlıyorlar ve eminim şu an yüzlerce mağdur var. Teslim ettikleri projelerdeki şikayetlere baktım onlar da hiç hoşuma gitmedi. Teslim tarihine kadar ödemelerimi yapmıştım ama teslimi geciktireceklerini söyleyince ben de kalan ödememi teslimde yapmayı, alternatif vadeli ödeme ile yapmayı önerdim. Ama biz geciktirsek bile siz vaktinde ödeyeceksiniz usulünde yaklaştılar.
Mukaveleye nazaran teslime kadar dönme hakkım vardı, ben bu hakkımı kullandım ve döndüm. Ama paramı kendi oluşturdukları mukavelede ödemeyi taahhüt ettikleri süreyi de aşmasına karşın hala geri ödemediler. Uzlaşmaya hiç yanaşmadılar. Dava açtım. Maksatları insanları oyalayıp, dava sürecine sokup, davanın uzamasıyla da parayı kullanmaya devam etmek!
En yeterli gayrımenkul firması diye reklamlarını yapıyorlar, birçok yere sponsor oluyorlar fakat hepsi bizlerin parasıyla. Bunları faiziyle geri ödediklerinde umarım kasalarında para kalır. Umarım bu yanlışlarından geri dönerler, yoksa prestijleri sıfırlanacak yakında. Benzeri durumda olanlar kontratlarını güzel incelesinler, haklarını kullansınlar bence.
Nef İnşaat Sancaktepe Hiç Bitmeyen İnşaat Keyfi
Nef Sancaktepe projesi 2018 Aralık teslim demesine karşın teslim hala gerçekleşmemiştir. Hatta 9 ay cezasız geciktirme haklarını sonuna kadar kullanıp, gecikme ceza kirasını ödemeyi de lütuf etmemiştir. Nef mi güldürmeyin, hiç bitmeyen inşaat yapmış. Teşekkürler Nef
Nef İnşaat Sancaktepe Projesi Hala Teslim Yapmadı
Projeye başlayalı 3 seneyi geçti. Bize 2018 yılında teslim edilecek denilen konutumuz, 1 sene geçti hala teslim edilmediği üzere kesin bir teslim tarihi de verilemiyor. En son denilen 2019 Aralık ancak umudumuz yok. Lafa gelince Türkiye'nin en büyük inşaat şirketiyiz, Galatasaray'ın sponsoruyuz üzere gösteri yapan şirketten konut aldığım için bin pişmanım.
Nef İnşaat 13 Ay Geçmesine Karşın Teslim Edilemiyor
Yıllarca emek verip bir konut alıyorsunuz ve bu mesken 13 ay geçmesine karşın teslim edilemiyor. Bırakın tapu vermeyi periyoduna bile müsaade verilmiyor. Karşımızda muhatap diye alabileceğimiz kimse yok koymuşlar oraya iki hanımefendi kendilerinden öteki kimseyle muhatap etmiyorlar. Madem mağdur ettiniz insanları bari tahlil şunun.
Nef İnşaat Teslim Edilmeyen Sancaktepe Evleri!
2017 yılında büyük puntolarla 2018 yılı aralık ayında teslim edeceğini yazdıkları ilan ile Nef 19 Sancaktepe 'den konut aldım. Lakin kontrat içerisinde küçük puntolarla yazdıkları 10 ay meskenin teslimini erteleme hakları ile 2019 Ekim ayında teslim edeceklerini öbür kanallardan öğrendim. Artık de kendimin araması ile 2020 Ocak ayında konutu teslim edeceklerini tabir ediyorlar. Bu hususta lütfedip tarafıma bilgi bile vermiyorlar. Mesken için bu vakte kadarki tüm ödemelerimi yapmama karşın kendi üzerine düşenleri yapmıyorlar. Bir daha Nef'ten mesken almak mı asla. Kelamlarında durmuyorlar. Biz büyük bir firmayız diyorlar lakin yaptıkları ile çok güvenilmez bir firma olduklarını belgeliyorlar.
Nef İnşaat Teslim Tarihi Daima Değişiyor
Firmanın ismine güvenerek 2017 yılında Nef 19 projesinden daire aldım. 2018 Aralık sonu teslim dendi ve fatura bedelindeki %1 bedeli de ödedik. Teslim evvel Mayıs dendi. Yok gece çalışamadık yok şu yok bu. Sonra Ekim. Artık ise ne vakit teslim olacak muhakkak değil. Ödemeleri almayı bilen firma açıklama yapmayı bile çok görüyor teslimatlarla ilgili. Tek bir senet ödenmese şunu yaparız bunu yaparız diyen firma husus gecikme olunca arama gereği bile hissetmiyor. Nef'ten proje mi bir daha asla.
Nef İnşaat Mı Asla!
Bu firmaya güvenerek konut aldım. Teslim tarihi her gittiğinizde değişen ve her seferinde söylenenlerin hiç birinin hakikat çıkmaması. Utanmadan insanları kandırıp umutlandıran bir firma. Her keresinde tapumu almak ya da kat ittifağımı almak istiyorum dememe karşın bir ay sonra dağıtacağız deyip palavra söylemeler. Aldığıma binbir pişmanım. Şayet kriz varsa bu krizden bizde etkilendik ancak senetlerimizi tekrar ödedik. Sizde azcık vicdan varsa artık bu insanları mağdur etmeyin. Lütfen samimi olun ortada mail atarak inşaatımız tüm süratiyle devam ediyor demeyin. Her şey ortada.
Nef İnşaat Reserve Yalıkavak Geciken Teslimat
Nef reserve Yalıkavak için geciken teslimlerle alakalı muhatap bulamıyorum. Firmayı aradığımda müşteri temsilcileri kelamlı bilgiler geçiyor lakin bence bir geçerliliği ve yaptırımı yok. Başında çıkan proje durduruldu argümanlarına da kurumdan sağlıklı bir bilgi alamıyorum.
Nef İnşaat Bahçelievler'de Meskenlerimiz Teslim Edilmedi
Nef Bahçelievler'den konut aldık almaz olaydık. Belirtilen tarihte teslim edilmedi üzerinden 1 yıl geçti 2018 Aralık ayında teslim olacaktı şu an bize verilen bilgi 2021 Ocak teslim olacağı söylendi. Bunun için acil tahlil bulunması gerekir bu türlü büyük firmaya yakışmıyor sözünüzün gerisinde durun.
Nef İnşaat Bahçelievler Şikayet Var, Mağduruz
Nef Bahçelievler’den ocak/2016'da bende konut aldım ve borcumun tamamını ödedim (banka kredisini ödemeye devam ediyorum) 2019 Nisan'da teslim edilecek olmasına karşın maalesef teslim edilmediği üzere erteledikleri tarih olan 2020/haziranda da teslim olacakmış üzere durmuyor. Zira; çalışan sayısı göründüğü kadarıyla olması gerekenin çok çok altında. Ayrıyeten söylentiye nazaran Nef sattığı dairelerden topladığı paraları yüksek faizli mevduatta kıymetlendirerek kontrat gereği gecikmeden kaynaklı daire sahiplerine % 0,001 bedel ödeyerek ortadan harikulade bir kar sağladığıdır.
Nef İnşaat Bahçelievler Proje İlerlemiyor
Bu kadarda olmaz Nef Bahçelievler Den konut aldık lakin inşaat bir türlü ilerlemiyor yaprak kıpırdamıyor öteki Nef proje inşaatlar ilerliyor ancak Bahçelievler projesi olduğu yerde sayıyor. Bu inşaatı bir an evvel devam ettirin ve dairelerimizi teslim edin...
Nef İnşaat Para İadesi Yapmıyor!
Nef 36 firmasından aldığım dairemi yaşadığım maddi zorluklar ve inşaatın daima ertelenmesi kaynaklı iade etmek zorunda kaldım. Yaklaşık 8 ay evvel firmaya iade hakkında ihtarname çektim ve ödememi 6 ay sonra ödeneceğini bildirdiler. Tabi 6 ay geçti, 2 ayda uzun uğraşlar sonucu 150000 TL ödeme yaptığım konuta 100.060 TL iademi gönderdiler ancak alana kadar binbir tane beşerle konuştum düşünün 2 ay boyunca. Meskenin fiyatı 458000 TL civarındaydı. İade ettiğim için %6 kesinti 26000 TL Firma sarfiyatları içinde 24000 TL kesinti yapıldı. Bu büsbütün yapılan haksız bir yarardır. İade ettiğim için bir kesinti yapılabilir lakin 150000 TL ödemenin 50000 TL kesinti yapılmadı sahiden haksız bir kardır.
Nef İnşaat Bir Daha Asla
Nef 19 Sancaktepe de 2.5 yıl evvel daire aldım. Ödemeyi peşin yapmama karşın teslim tarihi Aralık 2018 dendi daha sonra iki kere projelerin teslim tarihini ertelendi. Tabi bu ertelenme ile ilgili bilgiyi biz kendi imkanlarımızla öğrendik satarken bin sefer arayan müşteri hizmetleri sağ olsun bir sefer arayıp bilgi vermedi. Nef keşke müşterilerine dairelerine satarken sergilemiş olduğu fikirli tutumlarını müşterilerini mağdur etmemek ismine kullansalardı. Bir daha Nef mi asla.
Nef İnşaat Bahçelievler'de İade Edilmeyen Senetler
Nef Bahçelievler projesinden 2017 yılında daire satın aldım ve 2019 Şubat ayında sıkıntı piyasa kurallarından ötürü cayma hakkımı kullanıp, kontratımı feshettim. Kendi satış kontratınızda fesih tarihinden itibaren 14 gün içinde alıcıya kalan senetleri iade edilir diye yazmışsınız. Ben iade senetlerimi beklerken fesih tarihinden iki ay sonra senetlerimi bankaya protestolu olarak vermişsiniz. Ben bunu bana gelen ödeme ihbarnamesiyle öğreniyorum ve şok oluyorum. Bunun hukuka alışılmamış bir şey olduğunu avukatlarınız bilmiyor mu? İade senetlerimi sizleri günde 3-5 kez olmak kaydıyla tekraren aramama karşın, hepsini iade alamadım. Hiçbir biçimde borcum olmadığı halde İhbarnameler bana ulaşmadan protesto olsaydı bunun hesabını nasıl verecektiniz? Ödeme geciktiği vakit 4 avukatla ihtarname yolluyorsunuz. Bunun hukuk dışı bir süreç olduğunu avukatlarınız bilmiyor mu?