Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Bir yılda 440 kadın erkekler tarafından öldürüldü!

Bir yılda 440 kadın erkekler tarafından öldürüldü!
0
58

seocu

FD Üye
Etkileşim
3
F-D Coin
69
Bir%2Dyilda%2D440%2Dkadin%2Derkekler%2Dtarafindan%2Dolduruldu%2D224235%2Ejpg

38 yaşındaki Emine Bulut, 18 Ağustos’ta dört yıl evvel boşandığı eşi Fedai Baran ile buluşmaya gittiğinde velayet tartışması üzerine çocuğunun gözü önünde eşi tarafından bıçaklanmıştı. Baran tutuklanmıştı.

Bulut’un 10 yaşındaki kızının yanında “Ben ölmek istemiyorum”diye feryat ettiği, çocuğun da çaresizce “Anne lütfen ölme” diye ağladığı o anlar her gün bir yenisi yaşanan bayan cinayetlerini bir kere daha ülke gündemine taşıdı.

Twitter’da #EmineBulut ve #ölmekistemiyorum hashtag’leri Türkiye’de ve dünyada ‘trend topic’ oldu.

Aile, Çalışma ve Toplumsal Hizmetler Bakanlığı, Baran’ın en ağır cezayı alması için davaya müdahil olacağını duyurdu.

Bakanlığın açıklamasında, saldırıya şahit olan çocuğun yakınlarının yanında ve bakanlık psikologlarının nezaretinde bulunduğu da belirtildi.

2018’de 440 bayan erkekler tarafından öldürüldü

Bayan Cinayetlerini Durduracağız platformu bilgilerine nazaran 2018 yılında 440 bayan erkekler tarafından öldürüldü. Bayanların 105’i kendi hayatına dair karar almak, 16’sı boşanmak istediği için öldürüldü. 131 kuşkulu vefat ve 134 tespit edilemeyen bayan cinayeti gerçekleşti.

Bu yılın temmuz ayında ise 31 bayan erkekler tarafından öldürüldü. Bunlardan beşi kuşkulu vefat olarak kaydedilirken, 16 bayanın neden öldürüldüğü tespit edilemedi. İkisi boşanmak, dördü ayrılmak ve dördü de öbür hususlarda kendi hayatına dair karar almak isterken öldürüldü.

Bayan Cinayetlerini Durduracağız Platformu’na nazaran bayana yönelik şiddette en büyük tahlil olan ve bayan örgütlerinin yıllarca süren gayreti sonucu yürürlüğe giren 6284 sayılı Muhafaza Kanunu faal uygulanmıyor. Kanun, şiddete uğrayan bayanı korumak için saldırgana en az bir ay uzaklaştırma kararı çıkartılması, bayana barınak sağlanması ve yeni kimlik verilmesi üzere birçok düzenleme içeriyor.

858,500Konular
982,390Mesajlar
32,980Kullanıcılar
maliaktan71Son üye
Üst Alt