Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Bira neyden nasıl yapılır

Bira neyden nasıl yapılır
0
145

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
87
F-D Coin
0
Biranın hammaddesi nedir

En başta bira arpaların boylarına gore ayrılmaktadır Bira arpaların boyları duzene sokulduktan sonra ıslatılır Bu ıslatma işlemi kimi zaman tanklarda kimi zaman başka ıslatma duzeneklerinde yapılır; ancak genellikle bu ıslatma işlemi tanklar da yapılıyor Bundan sonra hemen kırma ve temizleme icin malt filizler kırma ve temizlemek icin duzenlenen tesislere aktarılıyor Maltlar kırma değirmenin sayesinde kırık maltlar icin ayrılan depolara goturulur Bundan sonra şekerlendirme kazanına bırakılır Hemen sonra aktarma kazanına gecer ve bundan sonra suzme ve kaynatma kazanlarından gecer Bu aşama ortaya cıkan şıra şerbetci otuyla suzuluyor ve durulamak icin tasarlanan kazanlara koyuluyor ve burada durulanıyor

Durulama işlemi bittikten sonra seperator ve soğutuculara bırakılıyor şıralar Sonraki adım mayalanma kazanıdır Burada bira olmanın en onemli adımlarından birini gecirir Fermantasyonda bir sure bırakılan şıralar dinlenir Bu adımdan sonra biralar filtre edilir ve son adım olarak pastorize edilirken bira icmeye hazır bir hal almış olur Bundan sonraki adım ise artık şişelere ve kullanım kaplarına aktarmak olur

858,498Konular
982,055Mesajlar
30,042Kullanıcılar
SarrafffSon üye
Üst Alt