Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Bira neyden nasıl yapılır

Bira neyden nasıl yapılır
0
124

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
58
Biranın hammaddesi nedir

En ilk önce bira arpaların boylarına göre ayrılmaktadır Bira arpaların boyları düzene sokulduktan daha sonra ıslatılır Bu ıslatma işlemi kimi süre tanklarda kimi zaman başka ıslatma düzeneklerinde yapılır; oysa genel olarak bu ıslatma işlemi tanklar da yapılıyor Bundan sonradan anında kırma ve arıtma için malt filizler kırma ve arındırmak için düzenlenen tesislere aktarılıyor Maltlar kırma değirmenin bir uçtan bir uca kırık maltlar için ayrılan depolara götürülür Bundan sonradan şekerlendirme kazanına bırakılır Hemencecik sonradan aktarma kazanına geçer ve bundan daha sonra süzme ve kaynatma kazanlarından geçer Bu safha ortaya çıkan şıra şerbetçi otuyla süzülüyor ve durulamak için tasarlanan kazanlara koyuluyor ve burada durulanıyor

Durulama işlemi bittikten sonradan seperatör ve soğutuculara bırakılıyor şıralar Sonraki adım mayalanma kazanıdır Burada bira olmanın en önemli adımlarından birini geçirir Fermantasyonda bir vakit bırakılan şıralar dinlenir Bu adımdan daha sonra biralar filtre edilir ve son adım olarak pastörize edilirken bira içmeye hazır bir hal almış olur Bundan sonraki adım ise bundan böyle şişelere ve uygulama kaplarına alıntı yapmak olur

*

858,519Konular
981,175Mesajlar
31,043Kullanıcılar
Berkan2765Son üye
Üst Alt