Birazda Gülelim Hadi birazda tebessüm zamanı 1549143726 1549143726 birazdagulelim5c560eb3b2bb9birazdagulelim5c560eb3b2bb9 birazdagulelim5c560eb3b2bb9 Bir fakir Kırşehirli paraya çok sıkışmış Her türlü çareye başvurmuş yardımcı olmamış Son çare olarak 'Allah sıkışan kuluna yardım eder' inancından hareketle Allah'a mektup yazmaya karar vermiş 'Cenabı Allah Yüksek Katına' diye başlamış ve 'Allah'ım ne olur bana bir yüz milyon lira gönder' diye bitirmiş Zarfın üstüne de 'Esirgeyip bağışlayan Ulu Allah' diye yazıp postaya vermiş Postacılar mektupları ayırırken gitmesi olası olmayan adresi görünce açmışlar Mektup sahibine acımışlar ve arasında para toplayıp destek etmeye karar vermişler Lakin ancak 80 milyon lira toplayabilip göndermişler Parayı bölge Kırşehirli derhal Allah'a bir mektup daha yazmış Postacılar 'Allah' adresli ikinci mektubu açmışlar Kırşehirli şöyle yazıyormuş: 'Allah'ım gönderdiğin parayı aldım teşekkürler Lakin bundan sonra para gönderirken inle bayrak direği hırsız postacılar gönderdiğiniz paranın 20 milyon lirasını çalmışlar' En cesur asker kimin ki ? Kimin askeri daha gözü kara yarışması varmış Karacının komutanı : Oğlum şu tankın altına atla ! demiş Asker atlamış ve ölmüş Havacının komutanı : Oğlum şu uçaktan betona paraşütsüz atla ! demiş Asker ölmüş Denizcinin komutanı : Oğlum şu geminin altına atla ! demiş Asker : ( al atlarım anlamında ) atlarım, demiş Denizci komutanı öteki komutanlara dönüp : Bakın, benim askerim daha cesur, komutanına çekiyor! Fıkra: Erzurum'dan Çıktım Yola! Zamanın birinde Erzurum'dan bir grup insan hacca gitmek için yola çıkmışlar Van'a gelmişler Van'ın bir köyünde konaklamaya karar vermişler O köyün de imamı yokmuş Köylüler aralarında konuşmuşlar ve Erzurum'dan çıkıp hacca dışarı giden bu topluluktan birini imam yapmaya karar vermişler Bu ahali hacca gidiyorlarsa anlamsız insan değillerdir diye düşünmüşler Nitekim tekliflerini içlerinden birisi kabul etmiş Her yıl 400 koyun verilecekmiş imama Adam hacca gidip harcama yapacağıma burada kalıp yalandan imamlık yapar ve her yıl 400 koyun sahibi olurum diyerek işe başlamış Köylü camide toplanmış namaz kılınacak Sayın imam başlamış namazı kıldırmaya : Erzurum'dan çıktım yola Van'da verdim mola 400 koyun verdiler bana, Allahuekber Bu günlerce benzer biçimde devam etmiş Köylü bu işe biraz şaşırmış ve konuşmuşlar arasında : Daha önceki imam mı hatalı kıldırıyordu, yeni imam mi hatalı kıldırıyor? Bunu gidip Müftüye soralım Sayın müftü meşhur Of'lu Müftüye gelen insanlar her şeyi anlatmış Müftü köylüye dönerek : Siz derhal hiç imama el altından köyünüze dönün ve namaz vakti camide toplanın ben de namaza geleceğim, diye emir verir Cümbür Cemaat köyüne döner ve namaz vakti cemaat camide toplanır Emrindeki oysa Sayın müftüde camidedir İmam namazı kıldırmaya başlar Birinci rekat : Erzurumdan çıktım yola, Vanda verdim ara verme, 400 koyun verdiler bana, Allahuekber der hoca Arkadan öhö öhö! biçiminde bir ses duyulur İmam yakalandım illaki diye korkmaya başlar İkinci rekatta sözlerinde birazcık değiştirme yapar : Erzurum'dan çıktım yola, Van'da verdim mola, 400 Koyun verdiler bana, yarısı sana yarısı bana Allahuekber Namaz bitince köylü Müftüye dönerek İmam efendi namazı doğru mu kıldırıyor? diye sorar Müftünün cevabı : Haçen birinci rekatta azıcık şaşirdi fakat ikinci rekatta işi düzeltti Üç zengin yahudinin hediyeleri Üç zengin yahudi kardeş annelerine doğum gününde birer hediye almaya karar vemişler Hediyelerini yolladıktan sonradan arasında sohbet etmeye başlamışlar Birincisi demiş oysa;' Ben anneme kocaman bir konut aldım' İkincisi 'Ben bir limuzin aldım ve bir de şöför tutum' Üçüncüsü benim hediyem hepinizinkınden hoş Annemın Tevratı okumayı ne kadar sevdiğini ve gözleri iyi görmediği için bundan böyle eskisi gibi okuyamadığını bılıyorsunuz Ona bütün Tevratı ezberden bılen büyük kahverengi bir papağan gönderdım Onu eğitmek için 12 Haham 12 yıl baştan başa uğraşmışTevratı ezberletmışler Bu papağan için havraya 20 yıl her tarafında 1 milyon dolar bağişlayacağim,lakin buna değerinde Annem sadece bölümün adını söyleyecek ve papağan ona ezberden okuyacak Değişik kardeşler biz nıye bunu düşünemedık dıye hayıflanmışlar ve kıskanmışlarsa da bir sey dememişler Kısa bir zaman daha sonra annelerı üçüne de birer teşekkür mektubu yazmış Birinciye,'Abraham, bu ev bana koskocoman geliyorTek bir odası yetiyor fakat hepsini arındırmak zorunda kalıyorum' İkinciye'Mişon, yolculuk etmek için çok yaşlıyım,arabayı hiç kullanmıyorum ve şöför fazla kaba' Üçüncüye 'Solomoncuğum, annesini mutlu etmeyi haberdar olan tek evladım sensinHerşeyın buyuk maddı hedıyeler olmadığını gosterdın Gonderdığın tavuk cok lezzetlıydıTeşekkür ederım!' Fıkra : Mavili Sapık Ormanda oturan ivedi olgu bir hasta varmış, hastaneye gitmesi mecburmuş Köylü hastaneyi aramış ve köyde hiç araç olmadığını hastanında fazla acil olduğunu anlatmışlar doktora Hekim da ne yapsın, almış jipini gitmiş kadının ormandaki evine Kadını jipine bindirmiş ve yola çıkmış Yolda Önüne kıpkırmızı bir adam çıkmış Adam doktora : Ben ormanın kırmızılı sapığıyım Şimdi bana gıda ver, demiş Hekim korkmuş ve hemencecik sandvicini adama vermiş Sonradan bir gölün etrafından geçerken jipin önüne sapsarı bir adam atlamış Adam doktora : Ben bu gölün sarılı sapığıyım Bana hemencecik meşrubat bir şeyler ver Bizim oysa yeniden korkmuş, hemen elindeki kolayı sarılı sapığa uzatmış Sonradan yola devam etmiş Otoyolda ilerlerken önüne masmavi bir adam çıkmış, el kol sallamış jipi durdurmuş Doktor sinirli bir şekilde camdan kafasını çıkarıp adama bağırmaya başlamış : Sende otoyolun mavili sapığı mısın? Sen ne istiyorsun lan hıyar Mavili adam, doktora dönmüş ve : Ehliyet ruhsat lütfen, demiş