iltasyazilim
FD Üye
Günahkar Pide
Malzemeler
Hamur için:
1 kg un
20 gram yaş maya
1 çay kaşığı tozşeker
1 su bardağı su, tuz
İçi için:
200 gram kavurma
16 dilim pastırma
Yarım kangal halka doğranmış sucuk
2 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
4 adet yumurta
Üzeri için:
2 çorba kaşığı eritilmiş tereyağı Yapılışı
MAYA ve tozşekeri suda eritin Un ve tuzu bir kaseye alın Mayalı suyu ilave edip kulak memesinden yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun Üzerini nemli bir bezle örtün ve 1 saat dinlendirin Hamurdan portakal büyüklüğünde parçalar koparın Her bir hamuru unlayarak yuvarlak şekilde açın Önceden ısıtılmış 200 derece fırında hafif kabarana kadar pişirin İçlerine kavurma, pastırma, sucuk, kaşar peynirini pay edin Her bir pidenin üzerine 1'er adet yumurta kırın Tekrar fırına verin ve pidelerin üzerleri kızarana kadar pişirip fırından çıkarın Üzerlerine tereyağı sürüp, sıcak olarak servis yapın
Kır Pidesi
Malzemeler
Hamuru için:
4 su bardağı un
1 paket instant maya
1 kahve fincanı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı tuz, tozşeker
Bir buçuk su bardağı süt
Kıymalı harç için:
250 gram kıyma
1 adet soğan
2 adet küçük domates
2 adet sivri biber
Tuz, karabiber, kırmızıbiber
Yarım kahve fincanı sıvıyağ
Ispanaklı harç için:
Yarım kg ıspanak
Yarım kangal sucuk
1 adet soğan
2 çorba kaşığı sıvıyağ
Tuz, karabiber
2 adet kesmeşeker
Üzeri için:
3 adet yumurta sarısı
Yarım su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri Yapılışı
PİDE hamurunu hazırlamak için, süt haricindeki hamur malzemesinin tümünü derin bir kapta karıştırın Ilık sütü kaba ilave ederek yumuşak kıvamlı bir hamur elde edin Hamur iki misli olana kadar mayalanmaya bırakın
Kıymalı iç harcı hazırlamak için kıyma, rendelenmiş soğan ve domates, kıyılmış sivri biber, tuz, karabiber, kırmızıbiber, sıvıyağı iyice yoğurun
Ispanaklı harcı hazırlamak için, ıspanağı kıyın Sucuğu küp doğrayın Soğanı rendeleyin Daha sonra tüm ıspanaklı harç malzemesini soteleyin
Mayalanan hamurdan bezeler koparıp pasta tabağı büyüklüğünde açarak, ortasına iç harçlardan pay edin Yuvarlak veya oval şekiller verin Pidelere yumurta sarısı sürün Önceden ısıtılmış 250 derece fırında üzerleri hafif pembeleşene kadar pişirin Fırından almaya yakın pidelerin üzerine kaşar peyniri serpiştirin Kaşar peyniri eridiğinde fırından alıp, servis yapın
Kıymalı Pide
Malzemeler
Hamur için:
1 kg un
20 gram yaş maya, tuz
Yeteri kadar su
Kıymalı iç için: 750 gram kıyma
1 adet orta boy soğan
Yarım demet ince kıyılmış maydanoz
Tuz, karabiber, pulbiber
Üzeri için:
2 çorba kaşığı eritilmiş tereyağı
Yapılışı
MAYAYI suda eritin Un ve tuzu bir kaseye alın Mayalı suyu ilave edip kulak memesinden yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun Üzerini nemli bir bezle örtün ve 1 saat dinlendirin Hamurdan 4 adet
portakal büyüklüğünde parça koparın Her bir hamuru unla birlikte uzunlamasına açın Kıymalı iç için kıyma, ince kıyılmış soğan, tuz, karabiber ve pulbiberi kavurun Maydanozu ilave edip 12 dakika daha
kavurduktan sonra ocaktan alın ve ılınmaya bırakın Hamurların ortasına kıymalı içten yayın Üzerlerini
kapatacak şekilde hazırlayın Uçlarını birleştirip, büzün Önceden ısıtılmış 200 derece fırında altları ve üstleri kızarana kadar pişirin Üzerlerine tereyağı sürün ve 3 parmak kalınlığında kesin Sıcak olarak servis yapın
Malzemeler
Hamur için:
1 kg un
20 gram yaş maya
1 çay kaşığı tozşeker
1 su bardağı su, tuz
İçi için:
200 gram kavurma
16 dilim pastırma
Yarım kangal halka doğranmış sucuk
2 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
4 adet yumurta
Üzeri için:
2 çorba kaşığı eritilmiş tereyağı Yapılışı
MAYA ve tozşekeri suda eritin Un ve tuzu bir kaseye alın Mayalı suyu ilave edip kulak memesinden yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun Üzerini nemli bir bezle örtün ve 1 saat dinlendirin Hamurdan portakal büyüklüğünde parçalar koparın Her bir hamuru unlayarak yuvarlak şekilde açın Önceden ısıtılmış 200 derece fırında hafif kabarana kadar pişirin İçlerine kavurma, pastırma, sucuk, kaşar peynirini pay edin Her bir pidenin üzerine 1'er adet yumurta kırın Tekrar fırına verin ve pidelerin üzerleri kızarana kadar pişirip fırından çıkarın Üzerlerine tereyağı sürüp, sıcak olarak servis yapın
Kır Pidesi
Malzemeler
Hamuru için:
4 su bardağı un
1 paket instant maya
1 kahve fincanı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı tuz, tozşeker
Bir buçuk su bardağı süt
Kıymalı harç için:
250 gram kıyma
1 adet soğan
2 adet küçük domates
2 adet sivri biber
Tuz, karabiber, kırmızıbiber
Yarım kahve fincanı sıvıyağ
Ispanaklı harç için:
Yarım kg ıspanak
Yarım kangal sucuk
1 adet soğan
2 çorba kaşığı sıvıyağ
Tuz, karabiber
2 adet kesmeşeker
Üzeri için:
3 adet yumurta sarısı
Yarım su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri Yapılışı
PİDE hamurunu hazırlamak için, süt haricindeki hamur malzemesinin tümünü derin bir kapta karıştırın Ilık sütü kaba ilave ederek yumuşak kıvamlı bir hamur elde edin Hamur iki misli olana kadar mayalanmaya bırakın
Kıymalı iç harcı hazırlamak için kıyma, rendelenmiş soğan ve domates, kıyılmış sivri biber, tuz, karabiber, kırmızıbiber, sıvıyağı iyice yoğurun
Ispanaklı harcı hazırlamak için, ıspanağı kıyın Sucuğu küp doğrayın Soğanı rendeleyin Daha sonra tüm ıspanaklı harç malzemesini soteleyin
Mayalanan hamurdan bezeler koparıp pasta tabağı büyüklüğünde açarak, ortasına iç harçlardan pay edin Yuvarlak veya oval şekiller verin Pidelere yumurta sarısı sürün Önceden ısıtılmış 250 derece fırında üzerleri hafif pembeleşene kadar pişirin Fırından almaya yakın pidelerin üzerine kaşar peyniri serpiştirin Kaşar peyniri eridiğinde fırından alıp, servis yapın
Kıymalı Pide
Malzemeler
Hamur için:
1 kg un
20 gram yaş maya, tuz
Yeteri kadar su
Kıymalı iç için: 750 gram kıyma
1 adet orta boy soğan
Yarım demet ince kıyılmış maydanoz
Tuz, karabiber, pulbiber
Üzeri için:
2 çorba kaşığı eritilmiş tereyağı
Yapılışı
MAYAYI suda eritin Un ve tuzu bir kaseye alın Mayalı suyu ilave edip kulak memesinden yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun Üzerini nemli bir bezle örtün ve 1 saat dinlendirin Hamurdan 4 adet
portakal büyüklüğünde parça koparın Her bir hamuru unla birlikte uzunlamasına açın Kıymalı iç için kıyma, ince kıyılmış soğan, tuz, karabiber ve pulbiberi kavurun Maydanozu ilave edip 12 dakika daha
kavurduktan sonra ocaktan alın ve ılınmaya bırakın Hamurların ortasına kıymalı içten yayın Üzerlerini
kapatacak şekilde hazırlayın Uçlarını birleştirip, büzün Önceden ısıtılmış 200 derece fırında altları ve üstleri kızarana kadar pişirin Üzerlerine tereyağı sürün ve 3 parmak kalınlığında kesin Sıcak olarak servis yapın