iltasyazilim
FD Üye
KONUDAKİ ÇORBA ÇEŞİTLERİ;1Kremalı mantar çorbası, 2Ispanak Çorbası,3Dovga (azerİ yoĞurt Çorbasi),4 EkŞİlİ arap Çorbasi, 5DÜbarİ Çorbasi, 6DÜĞÜn Çorbasi, 7Domates Çorbasi, 8BuĞdayli tavuk Çorbasi, 9Brokolİ Çorbasi, 10Bezelye Çorbasi, 11Balik Çorbasi, 12BalkabaGI Çorbasi,13 Ayran Çorbasi, 14Aya kÖftelİ Çorba, 15Andaloz Çorbasi
Kremalı mantar çorbası:
Yemek : Kremalı mantar çorbası
Tür : Çorbalar
Mutfak : Türk mutfağı
MALZEMELER
300 gr beyaz mantar (haşlanmış,küp küp doğranmış)
1 adet orta boy soğan (yemeklik doğranmış)
4 çorba kaşığı sıvı yağ
3 su bardağı su
1 çay bardağı krema
tuz
karabiber
12 demet maydanoz (ince kıyılmış)
HAZIRLANIŞI
Soğanı sıvıyağ ilavesiyle kavurun Mantarı ve suyu ekleyin, kaynatın Kremayı, tuzu ve maydanozuda ilave edip 56 dakika kaynatıp sıcak olarak servis yapın
Ispanak Çorbasi
Yemek : Ispanak Çorbası (6 Kişilik)
Tür : Çorbalar
Mutfak : Genel mutfağı
MALZEMELER
12 kg Ispanak
3 Çorba Kaşığı Sıvı Yağ
1 Baş Soğan
2 Paket Tavuk Suyu
1 Çorba Kaşığı
Limon Suyu
3 Yumurta
Tuz, Karabiber, Su
HAZIRLANIŞI
Soğanları rendeleyerek yağda kavurun Yıkayıp temizlediğiniz ıspanakları ince ince doğrayarak tencereye koyun lspanakları soğanlarla birlikte kısık ateşte kavurun
Et suyu bulyonunu ayrı bir tencerede az su ile eriterek kaynatın Kaynadıktan sonra ıspanaklara ekleyerek 78 dakika daha kaynatın
Pişen ıspanakları bir çatal yardımıyla püre haline getirin Suyla karıştırarak tencereye alın 3 yumurtanın sarılarını ayırarak limon suyu ile çırpın tencereye ilave edin Devamlı karıştırın Ateşten aldıktan sonra bekletmeden servis yapın
Dovga (azerİ yoĞurt Çorbasi)
Yemek : Dovga (Azeri Yoğurt Çorbası)
Tür : Çorbalar
Mutfak : Türk mutfağı
MALZEMELER
1 adet yumurta
1,5 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı pirinç
3 su bardağı yoğurt
6 su bardağı su
1 bardak haşlanmış nohut
12 demet ispanak
12 demet nane
12 demet dereotu
tuz
HAZIRLANIŞI
Yumurtayı, unu, pirinci, yoğurdu bir tencerede iyice karıştırınız ve üzerine yavaş yavaş tüm suyu ilave ediniz,(yoğurtun koyu ayran kıvamına gelmesi gerekiyor), sonra normal ateşte elinizi bırakmadan tahta kaşıkla kaynayıncaya kadar karıştırınız Kaynadıktan sonra ateşini kısınız, tam haşlanmış nohutunuzu ve tuzunuzu ekleyiniz ve pismeye bırakınız Pirinci piştikten sonra ince kıyılmış yeşillikleri ilave edip bir taşım daha kaynatınız
EkŞİlİ arap Çorbasi
Yemek : Ekşili Arap Çorbası
Tür : Çorbalar
Mutfak : Genel mutfağı
MALZEMELER
2 su bardağı kırmızı mercimek
Yarım su bardağı pirinç
2 adet limonun suyu
Yarım su bardağı haşlanmış nohut
6 diş sarmısak
1 yemek kaşığı kuru nane
1 çay bardağı sıvıyağı
10 dal ıspanak
HAZIRLANIŞI
İlk olarak ıspanakları iyice yıkayalım ve suyunu süzdürelim Sonra yapraklarını küçük küçük doğrayalım Mercimek ve pirinci bir tencerede, yeterli tuz ve üzerine çıkacak kadar su ilave ederek kaynatalım Kaynamaya başladığı zaman haşlanmış nohutları ilave edelim Diğer yandan limonların suyunu sıkıp, sarmısakları havanda dövelim Mercimek ve nohut, pirinç iyice yumuşadığında doğradığımız ıspanak yapraklarını ilave edelim 1215 dakika kaynadıktan sonra limon suyunu ekleyip, tencerinin altını kapatalım Bir tavaya sıvıyağı koyalım ve dövülmüş sarmısakları sararana dek kavuralım İçine bir yemek kaşığı kuru nane ekleyip, ateşten alalım Bu karışımı çorbanın üzerine gezdirelim ve çorbamızı sıcak sıcak servise sunalım
DÜbarİ Çorbasi
Yemek : Dübari çorbası
Tür : Çorbalar
Mutfak : Fransız mutfağı
MALZEMELER
8 kişilik
1 çorba kaşığı yağ
1 küçük karnabahar
2 lt et suyu
1 tatlı kaşığı tuz
2 kahve fincanı un
1 su bardağı süt
1 küçük ince dilimlenmiş soğan
¼ kereviz
¼ pırasanın beyazı
HAZIRLANIŞI
Karnabaharın dallarını keserek yıkayın Sonra kaynar suda 20 dakika haşlayın Üzerine soğuk su döküp soğutun Sudan çıkarın ve dallarının üzerindeki beyaz çiçekleri teker kesip garnitür olarak bir tabağa koyup muhafaza edin Bir tencerede yağı koyup kızdırın Sebzeleri ekleyip bir dakika kavurun Karnabahar dallarını, et suyunu ilave edip kaynatın Sütle unu başka bir kapta iyice karıştırın ve ezin Kaynayan çorba suyuna karıştırarak yedirin ağır ateşte 15 dakika kaynatıp süzün Karnabahar çiçeklerini de ilave edip bir kere karıştırarak servis edin
DÜĞÜn Çorbasi
Yemek : Düğün Çorbası
Tür : Çorbalar
Mutfak : Türk mutfağı
MALZEMELER
12 kg koyun (kuzu) eti, yağsız
1 çay kaşığı kırmızı biber
9 çorba kaşığı margarin
3 adet yumurta sarısı
12 su bardağı su
1 adet limon
150 gr un
biber
tuz
HAZIRLANIŞI
Eti nohut iriliğinde doğrayın, 12 su bardağı su ve bir tutam tuz ile pişirin 8 çorba kaşığı yağ ile unu 3 dakika kavurun ve azar azar pişen etlere katın Karıştıra karıştıra on dakika kadar kaynatın
Bir kap içerisinde 3 adet yumurta sarısını limon suyu ile biraz karıştırın Pişen çorbadan azar azar ilave edip Çorba kabına boşaltın 1 çorba kaşığı yağ ile kırmızı biberi ateşte biraz kızdırın ve çorbanın üzerini bu yağ ile süsleyip servis yapın
Domates Çorbasi
Yemek : Domates Çorbası
Tür : Çorbalar
Mutfak : Türk
MALZEMELER
5 adet domates
5 su bardağı su
2 su bardağı süt
1 çorba kaşığı un
2 çorba kaşığı margarin(tereyağı tavsiye olunur)
3 çorba kaşığı kaşar peyniri rendesi
tuz
HAZIRLANIŞI
Yağı un ile hafif ateşte çevirip üzerine azar azar süt ilave edin Pürtüksüz bir bulamaç olmalıdır Daha önceden rendelediğiniz domatesleri ilave edip karıştırmaya devam edin 5 bardak suyu da ekleyip çorba hafifçe koyulaşana kadar çevirmeye devam edin 5 dakika kadar kaynatıp kapatın Eğer pürtüklü ise ılınınca tencerenizin içinde el mixerini 12 defa çevirin Sıcakken üzerine rendelenmiş kaşar peyniri gezdirin
BuĞdayli tavuk Çorbasi
Yemek : Buğdaylı Tavuk Çorbası (8 Kişilik)
Tür : Çorbalar
Mutfak : Genel mutfağı
MALZEMELER
1 Su Bardağı Buğday
1 Bütün Tavuk
12 Su Bardağı Su
1 Kase Konserve Bezelye
1 Kereviz
1 Havuç
1 Dal Taze Soğan
45 Dal Maydanoz
2 Çorba Kaşığı Domates
1 Çorba Kaşığı Sıvıyağ
4 Karabiber Tanesi
HAZIRLANIŞI
Buğdayı ayıklayıp yıkadıktan sonra geniş bir kaba alın Üzerini geçecek kadar su ilave edip yumuşaması için birkaç saat bekletin
Kereviz, havuç ve taze soğanı soyup yıkadıktan sonra küçük küpler halinde doğrayın Kerevizin yapraklarını ince ince kıyın
Tavuğu temizleyip bütün olarak tencereye alın Doğradığınız sebzeleri ilave edin 12 su bardağı su, tuz ve karabiber tanelerini ekleyerek bir saat kadar pişirin Tavuk pişince tencereden çıkarıp bir tabağa alın Tencerede kalan suyunu kaynatıp bezelye, buğday ve domates suyunu ilave edin Kısık ateşte 50 dakika kadar pişirin
Tavuğun etlerini kemiklerden ayırıp ince şeritler halinde kesin Çorbanın pişmesine yakın tavuk etlerini ilave edin İnce kıyılmış maydanoz, tuz, karabiber ve zeytinyağı ilave ettikten sonra bir taşım daha kaynatıp sıcak olarak servis yapın
Brokolİ Çorbasi
Yemek : Brokoli Çorbası (4 Kişilik)
Tür : Çorbalar
Mutfak : Genel mutfağı
MALZEMELER
50 gram brüksel lahanası
Yarım kg brokoli
4 adet patates
2 adet tavuksuyu tableti
Zeytinyağı, su
Tuz, karabiber, kırmızıbiber
HAZIRLANIŞI
Patateslerin kabuğunu soyduktan sonra küçük parçalar halinde doğrayın Brokoli ve brüksel lahanalarıyla birlikte bir tencereye aktarın Yeterince zeytinyağı ekleyerek, kavurun
Üzerini geçecek kadar su ekleyin Tavuksuyu tabletlerini, yeterince tuz, karabiber ve kırmızıbiber ekleyin Yumuşayana dek haşlayın Yumuşadıktan sonra suyuyla birlikte blendırdan geçirin
Servis tabağına aldığınız çorbaya krema ekleyerek, servis yapın
Bezelye Çorbasi
Yemek : Bezelye Çorbası
Tür : Çorbalar
Mutfak : Türk mutfağı
MALZEMELER
12 kg bezelye
1 adet domates
5 su bardağı su
2 çorba kaşığı yağ
2 kahve fincanı pirinç
maydanoz
tuz
HAZIRLANIŞI
Bir tencereye ince kıydığınız soğanı ve yağı koyup, soğan pembeleşinceye dek kavurun
Yıkanmış bezelyeyi, pirinci ve suyu ilave edip bezelye yumuşayıncaya dek pişirin Rendelediğiniz domatesi ilave edin ve bir süre beraberce pişirin Çorbayı ateşten aldıktan sonra üzerine kıyılmış maydanoz serpip servis yapın
Balik Çorbasi
Yemek : Balık Çorbası (6 Kişilik)
Tür : Çorbalar
Mutfak : Genel mutfağı
MALZEMELER
500 gr Levrek
500 gr Dil Balığı
500 gr Mezgit
12 Kabuklu Salma Midye
1 Ufak Istakoz
12 Su Bardağı Zeytinyağı
2 Büyük Soğan
2 Pırasa
2 Diş Dövülmüş Sarmısak
2 Domates
2 Çorba Kaşığı Limon Suyu
12 Limonun Kabuğu
1 Tatlı Kaşığı Kekik
2 Çorba Kaşığı Kıyılmış Maydanoz
2 Defne Yaprağı
1 Tatlı Kaşığı Tuz
1 Tatlı Kaşığı Dövülmüş Safran
Tane Karabiber
RUY SOS MALZEMESİ
3 Patates (haşlanmış)
1 Tutam Safran
3 Diş Sarmısak
1 Su Bardağı Zeytinyağı
3 Yumurta Sarısı (Çiğ)
2 Yemek Kaşığı Salça Tuz
HAZIRLANIŞI
RUY SOSUN HAZIRLANIŞI Yumurta sarılarını zeytinyağı ile çırpın Patatesi rendeleyin Hazırladığınız karışıma ekleyerek telle karıştırın Salçayı ilave ederek çırpınKarışıma zeytinyağı ve tuz ekleyin Sarmısak ve safranı havanda döverek sosa ekleyin
ÇORBANIN HAZIRLANIŞI Balıkların filetolarını dikkatlice çıkarınTemizlenen balıklardan çıkan kılçık ve başları, deniz ürünleri dışındaki tüm malzemelerle birlikte 40 dakika kadar kaynatınÇorba hazır olduğunda malzemeleri süzün Elinizdeki Çiğ istakoz, balık ve midyeleri çorbaya ilave ederek 15 dakika kaynatın Etlerin dağılmamasına dikkat edinÇorbayı, ruy sos ve kızarmış ince ekmek dilimleriyle servis edin
BalkabaĞi Çorbasi
Yemek : Balkabağı Çorbası (4 Kişilik)
Tür : Çorbalar
Mutfak : Genel mutfağı
MALZEMELER
1300 gr Balkabağı
4 Su Bardağı Süt
1 Su Bardağı Su
1 Soğan
4 Yemek Kaşığı Krema
23 Diş Karanfil
Yarım Demet Dereotu
Tuz, Karabiber
Toz Müskat
Kreton Ekmek (üzerine)
HAZIRLANIŞI
Balkabağını soyup ufak dilimleyin ve derin bir tencereye alın Üzerine sütü ve suyu ilave edin Tuz, biber, müskat, soyulmuş soğan ve karanfilleri ekleyin Kabaklar iyice yumuşayana kadar en az 40 dakika kaynatın
Ateşten alınca soğan ve karanfilleri çıkarın Kalan çorbayı mikserden veya tel süzgeçten geçirin Sıcak olarak tabaklara paylaştırın
Her tabağa bir kaşık krema, bir tutam ince kıyılmış dereotu ve kreton ekmeklerilave edip hemen servis yapın
Not: Kabakları düdüklü tencerede pişirebilirsiniz Ancak bu durumda pişirme süresini kısaltmalısınız
Yemek : Ayran Çorbası
Tür : Çorbalar
Mutfak : Türk mutfağı
MALZEMELER
1 su bardağı aşurelik buğday
4 su bardağı yoğurt
1 çay bardağı nohut
1 çorba kaşığı nane
1 çay kaşığı tuz
6 su bardağı su
HAZIRLANIŞI
Buğday ve nohudu yıkayın ve pişirmeden bir süre önce ıslatın Tencereye 4 su bardağı su ile birlikte koyarak karıştırmadan kaynatın ve kaynadıktan sonra yaklaşık 4550 dakika kısık ateşte pişirin Suyunu çektikten sonra sıcakken tuz ve nane ekleyip karıştırın Soğumaya bırakın Yoğurdu 2 su bardağı suyla çırpıp pişirdiğiniz buğdaya karıştırarak ilave edin Soğuk servis yapın
Aya kÖftelİ Çorba
Yemek : Aya Köfteli Çorba (68 Kişilik)
Tür : Çorbalar
Mutfak : Genel mutfağı
MALZEMELER
280 gr Yoğurt (1 su bardağı)
Nane
Tereyağı
200 gr Kıyma
Tuz , Karabiber
15 lt Et Suyu
1 Yemek Kaşığı Domates Salçası
1 Yemek Kaşığı Biber Salçası
12 Su Bardağı Aya Çorbası Hamuru
12 Su Bardağı Haşlanmış Nohut Konservesi
Kızartmak İçin Sıvı Yağ
HAZIRLANIŞI
Kıymayı tuz ve karabiber ile yoğurun Nohut büyüklüğünde köfteler hazırlayın 1 yemek kaşığı sıvı yağda 10 dakika kızartın
Et suyunu kaynatın İçine domates ve biber salçası ile nohutu ilave edin Aya çorbası hamurunu da koyup 15 dakika pişirin Köfteleri ekleyin 5 dakika daha kaynatın
Yoğurdu iyice karıştırıp çorbaya ilave edin Tereyağını kızdırın İçine nane ilave edip çorbanın üstüne dökün ve servis yapın
Andaloz Çorbasi
Yemek : Andaloz çorbası
Tür : Çorbalar
Mutfak : Türk mutfağı
MALZEMELER
2 çorba kaşığı haşlanmış pirinç
1 çorba kaşığı margarin
2 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı salça
1 tutam maydanoz
tuz
karabiber
HAZIRLANIŞI
Tencereye margarini koyup eritin Unu ilave ederek bir süre kavurun, salçayı ekleyerek karıştırmaya devam edin 5 bardak su katıp kaynatın Kaynayan suyun içine haşlanmış pirinci, tuzu, karabiberi ve kıyılmış maydanozu ilave ederek karıştırın
Kremalı mantar çorbası:
Yemek : Kremalı mantar çorbası
Tür : Çorbalar
Mutfak : Türk mutfağı
MALZEMELER
300 gr beyaz mantar (haşlanmış,küp küp doğranmış)
1 adet orta boy soğan (yemeklik doğranmış)
4 çorba kaşığı sıvı yağ
3 su bardağı su
1 çay bardağı krema
tuz
karabiber
12 demet maydanoz (ince kıyılmış)
HAZIRLANIŞI
Soğanı sıvıyağ ilavesiyle kavurun Mantarı ve suyu ekleyin, kaynatın Kremayı, tuzu ve maydanozuda ilave edip 56 dakika kaynatıp sıcak olarak servis yapın
Ispanak Çorbasi
Yemek : Ispanak Çorbası (6 Kişilik)
Tür : Çorbalar
Mutfak : Genel mutfağı
MALZEMELER
12 kg Ispanak
3 Çorba Kaşığı Sıvı Yağ
1 Baş Soğan
2 Paket Tavuk Suyu
1 Çorba Kaşığı
Limon Suyu
3 Yumurta
Tuz, Karabiber, Su
HAZIRLANIŞI
Soğanları rendeleyerek yağda kavurun Yıkayıp temizlediğiniz ıspanakları ince ince doğrayarak tencereye koyun lspanakları soğanlarla birlikte kısık ateşte kavurun
Et suyu bulyonunu ayrı bir tencerede az su ile eriterek kaynatın Kaynadıktan sonra ıspanaklara ekleyerek 78 dakika daha kaynatın
Pişen ıspanakları bir çatal yardımıyla püre haline getirin Suyla karıştırarak tencereye alın 3 yumurtanın sarılarını ayırarak limon suyu ile çırpın tencereye ilave edin Devamlı karıştırın Ateşten aldıktan sonra bekletmeden servis yapın
Dovga (azerİ yoĞurt Çorbasi)
Yemek : Dovga (Azeri Yoğurt Çorbası)
Tür : Çorbalar
Mutfak : Türk mutfağı
MALZEMELER
1 adet yumurta
1,5 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı pirinç
3 su bardağı yoğurt
6 su bardağı su
1 bardak haşlanmış nohut
12 demet ispanak
12 demet nane
12 demet dereotu
tuz
HAZIRLANIŞI
Yumurtayı, unu, pirinci, yoğurdu bir tencerede iyice karıştırınız ve üzerine yavaş yavaş tüm suyu ilave ediniz,(yoğurtun koyu ayran kıvamına gelmesi gerekiyor), sonra normal ateşte elinizi bırakmadan tahta kaşıkla kaynayıncaya kadar karıştırınız Kaynadıktan sonra ateşini kısınız, tam haşlanmış nohutunuzu ve tuzunuzu ekleyiniz ve pismeye bırakınız Pirinci piştikten sonra ince kıyılmış yeşillikleri ilave edip bir taşım daha kaynatınız
EkŞİlİ arap Çorbasi
Yemek : Ekşili Arap Çorbası
Tür : Çorbalar
Mutfak : Genel mutfağı
MALZEMELER
2 su bardağı kırmızı mercimek
Yarım su bardağı pirinç
2 adet limonun suyu
Yarım su bardağı haşlanmış nohut
6 diş sarmısak
1 yemek kaşığı kuru nane
1 çay bardağı sıvıyağı
10 dal ıspanak
HAZIRLANIŞI
İlk olarak ıspanakları iyice yıkayalım ve suyunu süzdürelim Sonra yapraklarını küçük küçük doğrayalım Mercimek ve pirinci bir tencerede, yeterli tuz ve üzerine çıkacak kadar su ilave ederek kaynatalım Kaynamaya başladığı zaman haşlanmış nohutları ilave edelim Diğer yandan limonların suyunu sıkıp, sarmısakları havanda dövelim Mercimek ve nohut, pirinç iyice yumuşadığında doğradığımız ıspanak yapraklarını ilave edelim 1215 dakika kaynadıktan sonra limon suyunu ekleyip, tencerinin altını kapatalım Bir tavaya sıvıyağı koyalım ve dövülmüş sarmısakları sararana dek kavuralım İçine bir yemek kaşığı kuru nane ekleyip, ateşten alalım Bu karışımı çorbanın üzerine gezdirelim ve çorbamızı sıcak sıcak servise sunalım
DÜbarİ Çorbasi
Yemek : Dübari çorbası
Tür : Çorbalar
Mutfak : Fransız mutfağı
MALZEMELER
8 kişilik
1 çorba kaşığı yağ
1 küçük karnabahar
2 lt et suyu
1 tatlı kaşığı tuz
2 kahve fincanı un
1 su bardağı süt
1 küçük ince dilimlenmiş soğan
¼ kereviz
¼ pırasanın beyazı
HAZIRLANIŞI
Karnabaharın dallarını keserek yıkayın Sonra kaynar suda 20 dakika haşlayın Üzerine soğuk su döküp soğutun Sudan çıkarın ve dallarının üzerindeki beyaz çiçekleri teker kesip garnitür olarak bir tabağa koyup muhafaza edin Bir tencerede yağı koyup kızdırın Sebzeleri ekleyip bir dakika kavurun Karnabahar dallarını, et suyunu ilave edip kaynatın Sütle unu başka bir kapta iyice karıştırın ve ezin Kaynayan çorba suyuna karıştırarak yedirin ağır ateşte 15 dakika kaynatıp süzün Karnabahar çiçeklerini de ilave edip bir kere karıştırarak servis edin
DÜĞÜn Çorbasi
Yemek : Düğün Çorbası
Tür : Çorbalar
Mutfak : Türk mutfağı
MALZEMELER
12 kg koyun (kuzu) eti, yağsız
1 çay kaşığı kırmızı biber
9 çorba kaşığı margarin
3 adet yumurta sarısı
12 su bardağı su
1 adet limon
150 gr un
biber
tuz
HAZIRLANIŞI
Eti nohut iriliğinde doğrayın, 12 su bardağı su ve bir tutam tuz ile pişirin 8 çorba kaşığı yağ ile unu 3 dakika kavurun ve azar azar pişen etlere katın Karıştıra karıştıra on dakika kadar kaynatın
Bir kap içerisinde 3 adet yumurta sarısını limon suyu ile biraz karıştırın Pişen çorbadan azar azar ilave edip Çorba kabına boşaltın 1 çorba kaşığı yağ ile kırmızı biberi ateşte biraz kızdırın ve çorbanın üzerini bu yağ ile süsleyip servis yapın
Domates Çorbasi
Yemek : Domates Çorbası
Tür : Çorbalar
Mutfak : Türk
MALZEMELER
5 adet domates
5 su bardağı su
2 su bardağı süt
1 çorba kaşığı un
2 çorba kaşığı margarin(tereyağı tavsiye olunur)
3 çorba kaşığı kaşar peyniri rendesi
tuz
HAZIRLANIŞI
Yağı un ile hafif ateşte çevirip üzerine azar azar süt ilave edin Pürtüksüz bir bulamaç olmalıdır Daha önceden rendelediğiniz domatesleri ilave edip karıştırmaya devam edin 5 bardak suyu da ekleyip çorba hafifçe koyulaşana kadar çevirmeye devam edin 5 dakika kadar kaynatıp kapatın Eğer pürtüklü ise ılınınca tencerenizin içinde el mixerini 12 defa çevirin Sıcakken üzerine rendelenmiş kaşar peyniri gezdirin
BuĞdayli tavuk Çorbasi
Yemek : Buğdaylı Tavuk Çorbası (8 Kişilik)
Tür : Çorbalar
Mutfak : Genel mutfağı
MALZEMELER
1 Su Bardağı Buğday
1 Bütün Tavuk
12 Su Bardağı Su
1 Kase Konserve Bezelye
1 Kereviz
1 Havuç
1 Dal Taze Soğan
45 Dal Maydanoz
2 Çorba Kaşığı Domates
1 Çorba Kaşığı Sıvıyağ
4 Karabiber Tanesi
HAZIRLANIŞI
Buğdayı ayıklayıp yıkadıktan sonra geniş bir kaba alın Üzerini geçecek kadar su ilave edip yumuşaması için birkaç saat bekletin
Kereviz, havuç ve taze soğanı soyup yıkadıktan sonra küçük küpler halinde doğrayın Kerevizin yapraklarını ince ince kıyın
Tavuğu temizleyip bütün olarak tencereye alın Doğradığınız sebzeleri ilave edin 12 su bardağı su, tuz ve karabiber tanelerini ekleyerek bir saat kadar pişirin Tavuk pişince tencereden çıkarıp bir tabağa alın Tencerede kalan suyunu kaynatıp bezelye, buğday ve domates suyunu ilave edin Kısık ateşte 50 dakika kadar pişirin
Tavuğun etlerini kemiklerden ayırıp ince şeritler halinde kesin Çorbanın pişmesine yakın tavuk etlerini ilave edin İnce kıyılmış maydanoz, tuz, karabiber ve zeytinyağı ilave ettikten sonra bir taşım daha kaynatıp sıcak olarak servis yapın
Brokolİ Çorbasi
Yemek : Brokoli Çorbası (4 Kişilik)
Tür : Çorbalar
Mutfak : Genel mutfağı
MALZEMELER
50 gram brüksel lahanası
Yarım kg brokoli
4 adet patates
2 adet tavuksuyu tableti
Zeytinyağı, su
Tuz, karabiber, kırmızıbiber
HAZIRLANIŞI
Patateslerin kabuğunu soyduktan sonra küçük parçalar halinde doğrayın Brokoli ve brüksel lahanalarıyla birlikte bir tencereye aktarın Yeterince zeytinyağı ekleyerek, kavurun
Üzerini geçecek kadar su ekleyin Tavuksuyu tabletlerini, yeterince tuz, karabiber ve kırmızıbiber ekleyin Yumuşayana dek haşlayın Yumuşadıktan sonra suyuyla birlikte blendırdan geçirin
Servis tabağına aldığınız çorbaya krema ekleyerek, servis yapın
Bezelye Çorbasi
Yemek : Bezelye Çorbası
Tür : Çorbalar
Mutfak : Türk mutfağı
MALZEMELER
12 kg bezelye
1 adet domates
5 su bardağı su
2 çorba kaşığı yağ
2 kahve fincanı pirinç
maydanoz
tuz
HAZIRLANIŞI
Bir tencereye ince kıydığınız soğanı ve yağı koyup, soğan pembeleşinceye dek kavurun
Yıkanmış bezelyeyi, pirinci ve suyu ilave edip bezelye yumuşayıncaya dek pişirin Rendelediğiniz domatesi ilave edin ve bir süre beraberce pişirin Çorbayı ateşten aldıktan sonra üzerine kıyılmış maydanoz serpip servis yapın
Balik Çorbasi
Yemek : Balık Çorbası (6 Kişilik)
Tür : Çorbalar
Mutfak : Genel mutfağı
MALZEMELER
500 gr Levrek
500 gr Dil Balığı
500 gr Mezgit
12 Kabuklu Salma Midye
1 Ufak Istakoz
12 Su Bardağı Zeytinyağı
2 Büyük Soğan
2 Pırasa
2 Diş Dövülmüş Sarmısak
2 Domates
2 Çorba Kaşığı Limon Suyu
12 Limonun Kabuğu
1 Tatlı Kaşığı Kekik
2 Çorba Kaşığı Kıyılmış Maydanoz
2 Defne Yaprağı
1 Tatlı Kaşığı Tuz
1 Tatlı Kaşığı Dövülmüş Safran
Tane Karabiber
RUY SOS MALZEMESİ
3 Patates (haşlanmış)
1 Tutam Safran
3 Diş Sarmısak
1 Su Bardağı Zeytinyağı
3 Yumurta Sarısı (Çiğ)
2 Yemek Kaşığı Salça Tuz
HAZIRLANIŞI
RUY SOSUN HAZIRLANIŞI Yumurta sarılarını zeytinyağı ile çırpın Patatesi rendeleyin Hazırladığınız karışıma ekleyerek telle karıştırın Salçayı ilave ederek çırpınKarışıma zeytinyağı ve tuz ekleyin Sarmısak ve safranı havanda döverek sosa ekleyin
ÇORBANIN HAZIRLANIŞI Balıkların filetolarını dikkatlice çıkarınTemizlenen balıklardan çıkan kılçık ve başları, deniz ürünleri dışındaki tüm malzemelerle birlikte 40 dakika kadar kaynatınÇorba hazır olduğunda malzemeleri süzün Elinizdeki Çiğ istakoz, balık ve midyeleri çorbaya ilave ederek 15 dakika kaynatın Etlerin dağılmamasına dikkat edinÇorbayı, ruy sos ve kızarmış ince ekmek dilimleriyle servis edin
BalkabaĞi Çorbasi
Yemek : Balkabağı Çorbası (4 Kişilik)
Tür : Çorbalar
Mutfak : Genel mutfağı
MALZEMELER
1300 gr Balkabağı
4 Su Bardağı Süt
1 Su Bardağı Su
1 Soğan
4 Yemek Kaşığı Krema
23 Diş Karanfil
Yarım Demet Dereotu
Tuz, Karabiber
Toz Müskat
Kreton Ekmek (üzerine)
HAZIRLANIŞI
Balkabağını soyup ufak dilimleyin ve derin bir tencereye alın Üzerine sütü ve suyu ilave edin Tuz, biber, müskat, soyulmuş soğan ve karanfilleri ekleyin Kabaklar iyice yumuşayana kadar en az 40 dakika kaynatın
Ateşten alınca soğan ve karanfilleri çıkarın Kalan çorbayı mikserden veya tel süzgeçten geçirin Sıcak olarak tabaklara paylaştırın
Her tabağa bir kaşık krema, bir tutam ince kıyılmış dereotu ve kreton ekmeklerilave edip hemen servis yapın
Not: Kabakları düdüklü tencerede pişirebilirsiniz Ancak bu durumda pişirme süresini kısaltmalısınız
Yemek : Ayran Çorbası
Tür : Çorbalar
Mutfak : Türk mutfağı
MALZEMELER
1 su bardağı aşurelik buğday
4 su bardağı yoğurt
1 çay bardağı nohut
1 çorba kaşığı nane
1 çay kaşığı tuz
6 su bardağı su
HAZIRLANIŞI
Buğday ve nohudu yıkayın ve pişirmeden bir süre önce ıslatın Tencereye 4 su bardağı su ile birlikte koyarak karıştırmadan kaynatın ve kaynadıktan sonra yaklaşık 4550 dakika kısık ateşte pişirin Suyunu çektikten sonra sıcakken tuz ve nane ekleyip karıştırın Soğumaya bırakın Yoğurdu 2 su bardağı suyla çırpıp pişirdiğiniz buğdaya karıştırarak ilave edin Soğuk servis yapın
Aya kÖftelİ Çorba
Yemek : Aya Köfteli Çorba (68 Kişilik)
Tür : Çorbalar
Mutfak : Genel mutfağı
MALZEMELER
280 gr Yoğurt (1 su bardağı)
Nane
Tereyağı
200 gr Kıyma
Tuz , Karabiber
15 lt Et Suyu
1 Yemek Kaşığı Domates Salçası
1 Yemek Kaşığı Biber Salçası
12 Su Bardağı Aya Çorbası Hamuru
12 Su Bardağı Haşlanmış Nohut Konservesi
Kızartmak İçin Sıvı Yağ
HAZIRLANIŞI
Kıymayı tuz ve karabiber ile yoğurun Nohut büyüklüğünde köfteler hazırlayın 1 yemek kaşığı sıvı yağda 10 dakika kızartın
Et suyunu kaynatın İçine domates ve biber salçası ile nohutu ilave edin Aya çorbası hamurunu da koyup 15 dakika pişirin Köfteleri ekleyin 5 dakika daha kaynatın
Yoğurdu iyice karıştırıp çorbaya ilave edin Tereyağını kızdırın İçine nane ilave edip çorbanın üstüne dökün ve servis yapın
Andaloz Çorbasi
Yemek : Andaloz çorbası
Tür : Çorbalar
Mutfak : Türk mutfağı
MALZEMELER
2 çorba kaşığı haşlanmış pirinç
1 çorba kaşığı margarin
2 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı salça
1 tutam maydanoz
tuz
karabiber
HAZIRLANIŞI
Tencereye margarini koyup eritin Unu ilave ederek bir süre kavurun, salçayı ekleyerek karıştırmaya devam edin 5 bardak su katıp kaynatın Kaynayan suyun içine haşlanmış pirinci, tuzu, karabiberi ve kıyılmış maydanozu ilave ederek karıştırın