Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Birbirinden Nefis Tariflerle Mideleri Şenlendirip Hindi Sevmeyenlere Alternatif Olabilecek Yılbaşı Yemekleri

Birbirinden Nefis Tariflerle Mideleri Şenlendirip Hindi Sevmeyenlere Alternatif Olabilecek Yılbaşı Yemekleri

elektronikci

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,347
Etkileşim
3
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
69
s-39f4b57e4c046ea71af30125a6a014a5d2744be5.jpg


2022'ye ramak kalan şu günlerde muhteşem bir yılbaşı sofrası için yeni fikir arayışları başladı. Hindi etiyle yapılan yemekler biliyorsunuz ki yılbaşı sofralarının klasiği. Ancak ben hindi eti sevmiyorum diyorsanız, buraya beğeneceğinizi düşündüğümüz bir liste hazırladık. İşte, davet sofralarına enfes kokusu ve tadıyla damgasını vuracak hindi eti olmayan yılbaşı yemekleri listesi!


1. Yılbaşı yemekleri denilince akla gelen hindinin pabucunu dama attıracak!




Tavuk Dolması Tarifi, Nasıl Yapılır?

Malzemeler

  • 1 adet bütün tavuk

  • 1 yemek kaşığı yoğurt

  • 1 yemek kaşığı bal

  • 1 yemek kaşığı sızma zeytinyağı

  • Arzu ettiğiniz kadar deniz tuzu
Harcı için:

  • 1 yemek kaşığı sızma zeytinyağı

  • 3 yemek kaşığı kuş üzümü

  • 1 çay kaşığı toz şeker

  • 2,5 su bardağı su

  • 2 su bardağı pirinç

  • 1 yemek kaşığı tereyağı

  • 2 yemek kaşığı dolmalık fıstık

  • Yarım çay kaşığı dolma baharatı

  • 1 adet kuru soğan

  • 1 çay kaşığı tarçın
İlk başta tavuğun içini iyice temizleyin. Kuru soğanı küp şeklinde doğrayın. Bir tencereyi ocağa alın ve içerisine zeytinyağını ekleyin. Ardından tereyağını ekleyin ve eriyene kadar pişirin. Dolmalık fıstık ve soğanı ilave edip kavurun. Renk almaya başlayınca pirinci ekleyin. Suyu ve diğer harcı için kalan malzemeleri ilave edin. Tavuğun içerisine hazırladığınız harcı yerleştirin. Her iki tarafını harcın dışarı çıkmaması için bağlayın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20 dakika kontrollü pişirin. Daha sonra bir kasede yoğurt, bal, tuz ve zeytinyağını karıştırın. Tavuğu fırından çıkarın ve üzerine bu sostan sürün. Yaklaşık 50 dakika pişirin. Fırına göre değişkenlik gösterebilir. Tavuk hazırsa servis tabağına alın. Artan pilav ve dilediğiniz yeşillikle etrafını süsleyin. Afiyet olsun.

2. Et yemeyenler yılbaşında muhteşem bir sebze kebabı hazırlayabilirsiniz!



Sebze Kebabı Tarifi, Nasıl Yapılır?

Malzemeler

  • 4 adet patates

  • 1 çay bardağı zeytinyağı

  • 3 adet havuç

  • 3 adet kabak

  • 1 adet kapya biber

  • 1 tatlı kaşığı kekik

  • 1 tatlı kaşığı tuz

  • 4 diş sarımsak
Servisi için:

  • 1 kase yoğurt

  • Arzu ettiğiniz kadar çeri domates

  • Dilediğiniz yeşillik
Tüm sebzeleri bol suda yıkayın ve kabuklarını soyun. Bir kasede zeytinyağı, kekik ve tuzu karıştırın. Sebzeleri doğradıktan sonra üzerine sosu gezdirin. Fırın poşetlerine sebzeleri alın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20 dakika pişirin. 20 dakika sonra fırın poşetlerini açın. Fırın tepsisine sebzeleri boşaltın. İnce bir şekilde doğradığınız sarımsakları serpin ve 10 dakika daha pişirin. Yoğurdu servis tabağına alın ve üzerine sebzeleri yerleştirin. Çeri domates ve dilediğiniz yeşillikle süsleyin. Hemen servis edin. Afiyet olsun.

3. Alışılmışın dışında yılbaşı sofrası arayanları mest edecek!



Beşamel Soslu Karnabahar Tarifi, Nasıl Yapılır?

Malzemeler

  • 1 adet karnabahar

  • 1 kase kaşar peyniri
Sosu için:

  • 1,5 su bardağı süt

  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ

  • 1,5 yemek kaşığı un

  • 1,5 su bardağı süt

  • Arzu edilen kadar tuz

  • Karabiber
Süslemek için:

  • Maydanoz

  • Arzu ettiğiniz baharat
Karnabaharı bir tencereye aktarın ve üzerini geçecek kadar su ekleyin. Tuz ile tatlandırın ve haşlayın. Sosu için; tereyağı ve sıvı yağı bir tencerede ısıtın. Un ilave edin ve kavurun. Unun kokusu çıkınca süt ekleyin. Topaklanmaması için hızlıca çırpın. Tuz ve karabiber ile tatlandırın. Kaynayınca ocaktan alın. Yağlanmış fırın kabına karnabaharları alın. Üzerine sosu dökün. Üzerine kaşar peyniri rendesi serpin. 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Pişince üzerini maydanoz ve dilediğiniz baharatla süsleyin. Afiyet olsun.

4. Deneyenlerin hiç pişman olmadığı bir tarifle yılbaşı masasını neşelendirin!



Ballı Tavuk Tarifi, Nasıl Yapılır?

Malzemeler

  • 4 adet tavuk göğsü eti

  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı

  • 1 yemek kaşığı maydanoz

  • 1 kase brokoli

  • 2 diş sarımsak
Sosu için:

  • 2 yemek kaşığı bal

  • 1 yemek kaşığı tereyağı

  • 1 yemek kaşığı soya sosu

  • 1 tatlı kaşığı un

  • 1 tatlı kaşığı dağ kekiği

  • 1 yemek kaşığı limon suyu
Tavuk göğsü etini karıştırma kabına alın. Zeytinyağı ve rendelenmiş sarımsak ilave edip karıştırın. Bir tavada ters yüz olacak şekilde pişirin. Tereyağını sos tenceresine aktarın. Unu içerisine eleyin ve kokusu çıkana kadar kavurun. Bal, limon suyu ve soya sosu ilave edin. Topaklanmaması için hızlıca karıştırın. Kıvam alan sosu dağ kekiği ile çeşnilendirin. Kızarttığınız tavuk göğüsleri üzerine sosu gezdirin. Brokolileri tencereye alın ve üzerine geçecek kadar su ekleyin. Yumuşayıncaya kadar haşlayın. Soslu tavuğu servis tabağına alın ve üzerine maydanoz serpin. Brokolileri de servis tabağına alın. Pilav eşliğinde servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

5. Sevdiklerinize bu tarifle müthiş bir lezzet şöleni yaşatabilirsiniz!



Karides Güveç Tarifi, Nasıl Yapılır?

Malzemeler

  • 500 gram ayıklanmış karides

  • 1 yemek kaşığı tereyağı

  • 100 gram kültür mantarı

  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı

  • 1 adet kuru soğan

  • 3 adet domates

  • 1 tatlı kaşığı pul biber

  • 1 çay kaşığı tuz

  • 1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
Soğanı ve domatesi yemeklik doğrayın. Mantarları nemli bir bezle silin ve temizleyin. Zeytinyağını tavada kızdırın. Soğanları ilave edin ve renk alana kadar kavurun. Ardından domatesi ekleyin ve kavurma işlemine devam edin. Kültür mantarlarını küçük ebatlarda kesip içerisine ekleyin. Ayıklanmış karidesleri de ilave edin ve karıştırın. Yüksek ateşte 2 dakika soteleyin. Tuz ve pul biber ile tatlandırın. Karidesli karışımı güveç kaplarına aktarın. Rendelenmiş kaşar peynirini üzerlerine serpiştirin. Tereyağını da üzerlerine yerleştirin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında peynir eriyene kadar pişirin. Afiyet olsun.

6. Ankara mutfağının yöresel lezzetine bayılacaksınız!



Ankara Tava Tarifi, Nasıl Yapılır?

Malzemeler

  • 4-5 adet kuzu incik

  • 2 çorba kaşığı tereyağı

  • 1 paket arpa şehriye

  • 0,2 su bardağı zeytinyağı

  • 1 yemek kaşığı domates salçası

  • 1 yemek kaşığı biber salçası

  • 3 diş sarımsak

  • 1 çay kaşığı tuz

  • Üzerini geçecek kadar sıcak et suyu

  • Arzu ettiğiniz kadar karabiber
Kuzu incikleri düdüklü tencereye aktarın ve üzerine su ekleyin. Güzelce haşlayın. Tereyağını ve sıvı yağı tavaya alın. Şehriyeyi ilave edin ve kavurun. Üzerine sarımsak, domates ve biber salçasını ekleyin. Tuz ve karabiber ile tatlandırın. Yarım su bardağı sıcak su ekleyin ve 2 dakika daha pişirin. Isıya dayanıklı tepsiye şehriyeli karışımı koyun. Kuzu incikleri üzerine dizin. Haşladığınız suyu da tepsiye dökün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında suyunu çekene kadar pişirin. Fırından çıkınca biraz dinlendirin. Hemen servis edin. Afiyet olsun.

7. Lokum gibi et sevenler için hazırlanmış bir tarif geliyor!



Kekikli Tereyağlı Antrikot Tarifi, Nasıl Yapılır?

Malzemeler

  • 1 kilogram dana antrikot

  • 2 yemek kaşığı tereyağı

  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı

  • Yarım tatlı kaşığı tuz

  • 1 tutam kekik

  • 1 tutam biberiye

  • 1 tutam pul biber

  • 2 diş ezilmiş sarımsak
Bir kasede pul biberi, tuzu, ezilmiş sarımsağı ve zeytinyağını karıştırın. Dana antrikotun üzerine sürün ve 1 saat buzdolabında dinlendirin. Ardından demir döküm bir tavada tereyağını eritin. Dana antrikotu ters yüz olacak şekilde iyice kızartın. Üzerine taze kekik ve biberiye serpiştirin. Hemen servis edin. Afiyet olsun.

8. Porsiyonluk sunumlar için bu tarifi tercih edebilirsiniz!



Patlıcan Kapama Tarifi, Nasıl Yapılır?

Malzemeler

  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ

  • 1 adet soğan

  • 1 adet domates

  • 1 adet yeşil biber

  • 1 çay kaşığı tuz

  • Yarım çay kaşığı karabiber

  • Yarım su bardağı su

  • 4 adet patlıcan
Pilavı için:

  • 1 su bardağı su

  • 2 su bardağı baldo pirinç

  • 1,5 yemek kaşığı sıvı yağ

  • 1,5 yemek kaşığı tereyağı

  • 1,5  çay kaşığı tuz
Üzeri için:
  • 1 avuç maydanoz
Bir tencerede sıvı yağı ısıtın. Üzerine soğan ve yeşil biberi ekleyin. İyice kavurduktan sonra domatesi ve baharatları ekleyin. Su ilave edin ve karıştırın. Ayrı bir tavada tuzlu suda beklettiğiniz patlıcanları kızartın. Pilav tenceresinde sıvı yağı ve tereyağı kızdırın. Pirinçleri ekleyin ve saydamlaşana kadar kavurun. Üzerine sıcak su ve tuz ekleyin. Yüksek ateşte 10, düşük ateşte 5 dakika pişirin. Pişince üzerine kâğıt havlu serin ve dinlendirin. Kasenin en alt tabanına kızarmış patlıcanları artı şeklinde koyun. Üzerine pilav ve sebzeli harçtan koyun. Servis tabaklarına kaseyi ters çevirin. Üzerine kıyılmış maydanoz serpin. Hemen servis edin. Afiyet olsun.

9. Misafirlerinizin bayılacağı doyurucu bir tarif!



Biftek Sarma Tarifi, Nasıl Yapılır?

Malzemeler

  • 8-9 adet ince dövülmüş biftek

  • 1 adet havuç

  • 1 adet dolmalık biber

  • 1 adet domates

  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ

  • 1 adet soğan

  • Yarım tatlı kaşığı biber salçası

  • 2 yemek kaşığı kaşar peyniri

  • Yarım çay kaşığı tuz
Marine için:

  • 1/4 sıvı yağ

  • 1 diş sarımsak

  • 1 çay bardağı süt

  • 1 adet kuru soğan

  • 1 adet defne yaprağı
Marine için; kuru soğanı rendeleyin. Süt, sıvı yağ, sarımsak ve defne yaprağı ile karıştırın. Biftekleri karışımın içerisine aktarın ve buzdolabında bekletin. 1 gün boyunca bekletmeniz etin daha yumuşak olmasını sağlar. İç harcı için; sebzeleri bol suda yıkayın. Kuru soğanı yemeklik doğrayın. Havucu rendeleyin ve dolmalık biberi uzun ince kesin. Domatesi küp şeklinde doğrayın. Sıvı yağı bir tavada ısıtın. Soğanı içerisine aktarın. Renk alınca; havuç, biber ve domatesi ilave edin. Salça karışımı ile renk verin ve ocaktan alın. Biraz soğuyunca rendelenmiş kaşar peyniri ile harmanlayın. Biftekleri buzdolabından çıkarın ve iç harçla doldurun. Açılmaması için her ruloyu kürdanla tutturun. Sarma işlemi bitince yağsız tavada ters yüz ederek pişirin. Kürdanlarını çıkarıp dilediğiniz sosla beraber servis edin. Afiyet olsun.

10. Lahananın biliyorsunuz ki birçok faydası vardır!



Etli Lahana Sarması Tarifi, Nasıl Yapılır?

Malzemeler

  • 1 adet orta boy lahana

  • 6 su bardağı sıcak su
Harcı için:

  • 1 su bardağı baldo pirinç

  • 400 gram orta yağlı kıyma

  • 1 adet domates

  • 1 adet kuru soğan

  • Yarım tatlı kaşığı domates salçası

  • Yarım tatlı kaşığı biber salçası

  • 1 tatlı kaşığı nane

  • 1 çay kaşığı tuz

  • Yarım su bardağı ılık su
Sosu için:

  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı

  • 2 yemek kaşığı domates salçası

  • 1 su bardağı sıcak su

  • 1 adet rendelenmiş domates

  • Yarım çay kaşığı tuz

  • 1 yemek kaşığı tereyağı
Üzeri için:
  • İnce kıyılmış maydanoz
Bir tencereye sıcak suyu alın ve kaynatın. Kaynayınca lahanaları ekleyin ve haşlayın. Haşlanınca kevgir yardımı ile ocaktan alın. Soğuk su dolu kapta şoklayın. Soğanı yemeklik doğrayın. Domatesin kabuğunu soyun ve rendeleyin. Baldo pirinci bol suda yıkayın. Suyunu süzün ve bir kaba aktarın. Kıyma, soğan, rendelenmiş domates, nane, tuz, ılık su, domates ve biber salçasını ilave edin. Lahanaları kesme tahtası üzerine alın. Hazırladığınız harçtan içlerine pay edin. Her birini rulo şeklinde sarın. Tencereye tek sıra olacak şekilde kat kat dizin. Sosu için; rendelenmiş domates, tuz, zeytinyağı ve domates salçasını bir kaba alın. Kıvamını sıcak su ile açın. Sarmaların üzerine gezdirin. Kapağını kapatın ve kısık ateşte yaklaşık 35 dakika pişirin. Pişince servis tabağına alın ve üzerine maydanoz serpin. Hemen servis edin. Afiyet olsun.
 
858,476Konular
981,262Mesajlar
29,554Kullanıcılar
MiklosSon üye
Üst Alt