iltasyazilim
FD Üye
Birecik Usulü Taze Bulgur Dolması Tarifi İçin Malzemeler
*2 kg taze kabak
*Yarım kg taze dolmalık patlıcan
*5 tane dolmalık biber
*3,5* su bardağı bulgur
*200 gr kıyma kuyruk
*200 gr kıyma et
*2 yemek kaşığı biber salçası
*1 yemek kaşığı domates salçası (İyi dolu olsun)
*3 yemek kaşığı toz biber
*1 tatlı kaşığı kara biber
*1 tane orta boy kuru soğan
*1 çay bardağı zeytin yağı
Birecik Usulü Taze Bulgur Dolması Tarifi Yapılışı Kolay gelsin arkadaşlar Önce patlıcan kabak ve biberi oyacak yardımıyla oyalım Kabakları biraz ince oyalım Sonra bulgurumuzun içine kıymamızı ve baharatlarımızı alalım Soğanımızı küçük küçük doğrayıp kıyma soğan ve baharatı iyice katalım Bir çay bardağı su ilave edelim ve sonra bulgurumuzu katalım güzelce yoğuralım Tuzunu siz ayarlayın Bir dakika yoğurduktan sonra zeytin yağını ve 1 çay bardağı su ilave edelim ve dolmamızı dolduralım Dolmalar bir parmak eksik dolacak ve tencereye ağzı yukarı bakacak şekilde dizelim ve 2 su bardağı su koyalım Altını yakalım dolmamız kaynadıktan sonra altını kısalım Rahat rahat pişirelim Damak tadınıza güveniyorsanız bu tadı kaçırmayın Şimdiden afiyet olsun
*2 kg taze kabak
*Yarım kg taze dolmalık patlıcan
*5 tane dolmalık biber
*3,5* su bardağı bulgur
*200 gr kıyma kuyruk
*200 gr kıyma et
*2 yemek kaşığı biber salçası
*1 yemek kaşığı domates salçası (İyi dolu olsun)
*3 yemek kaşığı toz biber
*1 tatlı kaşığı kara biber
*1 tane orta boy kuru soğan
*1 çay bardağı zeytin yağı
Birecik Usulü Taze Bulgur Dolması Tarifi Yapılışı Kolay gelsin arkadaşlar Önce patlıcan kabak ve biberi oyacak yardımıyla oyalım Kabakları biraz ince oyalım Sonra bulgurumuzun içine kıymamızı ve baharatlarımızı alalım Soğanımızı küçük küçük doğrayıp kıyma soğan ve baharatı iyice katalım Bir çay bardağı su ilave edelim ve sonra bulgurumuzu katalım güzelce yoğuralım Tuzunu siz ayarlayın Bir dakika yoğurduktan sonra zeytin yağını ve 1 çay bardağı su ilave edelim ve dolmamızı dolduralım Dolmalar bir parmak eksik dolacak ve tencereye ağzı yukarı bakacak şekilde dizelim ve 2 su bardağı su koyalım Altını yakalım dolmamız kaynadıktan sonra altını kısalım Rahat rahat pişirelim Damak tadınıza güveniyorsanız bu tadı kaçırmayın Şimdiden afiyet olsun