Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

bireyselleştirilmiş eğitim planı nedir

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
19

Bireyselleştirilmiş Eğitim Programı; özel gereksinimli bireyin gelişimi veya ona
uygulanan programın gerektirdiği disiplin alanlarında (öz bakım, akademik beceriler, sosyal beceriler, irtibat vb) eğitsel gereksinimlerini karşılamak üzere uygun eğitim ortamlarından (mektep, özel eğitim okulu, özel derslik, mesleki eğitim merkezi vb) ve destek hizmetlerden (kaynak oda, sınıfiçi takviye, dil ve konuşma terapisi, maddesel rehabilitasyon vb) en üstteki düzeyde yararlanmasını öngören yazılı dokümandır Bu belge aile, hoca veya uygulayıcı ve ilgili uzmanların iş birliği ile planlanır ve bireyin ailesinin onayı ile uygulanır

Zihinsel Engelliler Takviye Eğitim Programında geçen tanımı bu şekildedir Özet Olarak söylemek icabında; Engelliliği tanımlanmış bireyin barbar değerlendirmesi yapılarak ve RAM Raporu dikkate alınarak hazırlanan Yıllık Eğitim Planıdır *

858,506Konular
983,080Mesajlar
33,115Kullanıcılar
smrnr16Son üye
Üst Alt