Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

birgün peygamberimiz kapınızı çalsa...

birgün peygamberimiz kapınızı çalsa...
0
44

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
87
F-D Coin
0
birgün peygamberimiz kapınızı çalsa peygamber efendimiz evimize gelse ne yapardık BİR GÜN PEYGAMBER KAPINIZI ÇALSA Yıllardır internette dolaşan, kimi meclislerde sık dile getirilen bir metin var; şiir gibi etkileyici bir metin Metnin yazarının kim olduğunu ne ben çözebildim bugüne dek ne de başkası Eşsiz halinin İngilizce olduğu söylenti ediliyor Hz Peygamber size gelsebaşlığı taşıyor bu metin Görünen O Ki bir merakı dile getiriyor, bir merakı sorguluyor Ve şöyle başlıyor Bir gün Peygamber ziyaretinize gelse, Sadece birkaç günlüğüne çalsa kapınızı, Merak ediyorum neler yapacağınızı Bunu okuduğunuz anda, inancı sıkı veya gevşek nasıl biri olursanız olun hafiften sarsılıyorsunuz Gerçekten de ne yaparız Peygamber kapımızı çalıverse! Hele O'nu dilinden düşürmeyen ama bir yandan da hayatın harala gürelesi içine düşenler nasıl bir telaşa kapılırlar acaba? Ancak bu şiirimsi metni yazar gerçekten neler yapacağımızdan emin Diyor oysa Biliyorum Böylesine onurlu bir konuğa en hoş odanızı açacağınızı, Ona sunacağınız yemeklerin en iyisi olacağını, Ve inandırmaya çalışacağınızı, Onu evinizde görüyor olmaktan sevinç duyacağınızı; Fakat söyleyin bana, Evinize doğru gelirken gördüğünüzde, O'nu anında kapıda mı karşılayacaksınız? Yahut içeri almadan önce, aceleyle, Bazı dergileri, gazeteleri çarçabuk saklayıp Yerine Kur'lahza'ı mı koyacaksınız? Diyor fakat Peki ya dünyalık müziğinizi, kasetlerinizi de saklayacak mısınız? Ve bunun yerine ortalığa, Kitaplığınızın raflarında tozlanmış, Hadis kitapları mı çıkaracaksınız? Hemence içeriye girmesine izin verecek misiniz? Yoksa telaşla ne yapayım diyerek, Sağa sola mı koşturacaksınız? Diyor ancak Tanıştırmaktan övünç duyacak mısınız en yakın arkadaşınızı onunla? Yoksa hiç karşılaşmamalarını mı umardınız, Peygamberin ziyareti bitene kadar birbirleriyle? Hemen söyleyin açık yüreklilikle, Onun kalmasını ister misiniz sizinle? sonsuza dek, daima birlikte Yahut kuytu bir nefes mi alacaksınız, Ziyareti bitip gittiğinde? * Kabul edelim oysa çok etkileyici bir sorgulama bu! İnananların kendilerini daima eksik, defalarca kusurlu görme (ama alttan alta da kendilerini değil de çağı suçlu sonuç) eğilimini destekleyici mahiyette bir etkisi var Ve adım gibi eminim oysa, bu metin şimdi Mevlit Kandili ve Kutlu Doğum Haftası nedeniyle yine internette çoğu kez karşımıza çıkacak, emektup aracılığıyla ondan ona dolaşacaktır Yalnız namazında niyazında olanlara yok, belki daha fazla da benim çevremden insanlara; yani öyle ya da böyle bu manevi iklimi soluyan lakin kafası daima bulanık kalanlara ulaşacaktır O yüzden, ola ki senin üzerine vazife değil oysadiyeceksiniz bana fakat konuyla ilgili bir iki satır not düşmek istiyorum şu köşeye Çünkü bu gönül çalan, inananları derhal etkileyen metnin önemli sorunları var * Asrı Saadet, bazılarının uzaktan uzağa sandığının tersine aynı bugün gibi insani ve toplumsal eksikler, kusurlar, hınçlar, nefretler, düşmanlıklar, ayrılıklar, açgözlülükler ve yalan imanların iktidarıyla doluydu Merak eden açar kitapları okur, okuyunca da şaşkınlıktan küçük dilini yutar O çağı saadetlikılan O'nun varlığıydı O'nun yaşadığı bir dönemde yaşamak, benzer vakti ve atmosferi solumaktı saadet Peygamber ziyaretimize gelse ne yapardık?diye dövünmeye kalkışmadan önce bunu iyi anlamak gerekir O, içerisinde hangi rüzgarlar esiyor olursa olsun, ziyaretinin değerini bilen her evin değerini vermişti! O'nu yakından tanıyanların deyişiyle umanı umutsuzluğa düşürmeyen, güleryüzlü, yumuşak huylu, asla bağırıp çağırmayanPeygamber'in ziyaret ettiği bir eve bakalım içeride ne kusurlar ne sapkınlıklar göreceğim fikri ve duygusuyla gireceğini hayal etmek ve ettirmek yanlıştır Ziyaret edilenler açısından da belli başlı olan O'na gönüllerini açmalarıdır Yahut yalancıktan çeki armoni verilmiş evlerini yok Korkuya, telaşa ne lüzum var? Huysuzluğa, karamsarlığa ne gerek var? Gelen Peygamber *** Bir an önce gitmesini istemekonusuna gelince Kimsenin bu konuda başka biri yerine konuşma, bu soruyu siyasaltoplumsal bir sorgulama haline getirme hakkı yok Çünkü Gelen sevgiliyse eğer, kim gitmesini ister?  

858,498Konular
982,058Mesajlar
30,043Kullanıcılar
rolexnsnsbsbSon üye
Üst Alt