Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Biri lütfen şu AYETLER in ne demek istedigi açıklasın

Biri lütfen şu AYETLER in ne demek istedigi açıklasın

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
58
BEYLER ,BAŞKA BİR FORUMDA BÖYLE BİR TARTISMA MEVCUT

ADAM AYNEN ŞUNLARI YAZMIŞ,BENDE GERCEKTEN MERAK ETTİM,LÜTFEN İŞİN EHLİ BİRİ CEVAP VERSİN,İNSANLARIN AKLI KARISIYOR

Ahzab suresinin aşağıdaki ayetlerine bayılıyorum ben

36 allah ve resûlü bir işe hüküm verdiği zaman, inanmış bir erkek ve kadına o işi kendi isteklerine göre seçme hakkı yoktur her kim allah ve resûlüne karşı gelirse, apaçık bir sapıklığa düşmüş olur

37 (resûlüm!) hani allah'ın nimet verdiği, senin de kendisine iyilik ettiğin kimseye: eşini yanında tut, allah'tan kork! diyordun allah'ın açığa vuracağı şeyi, insanlardan çekinerek içinde gizliyordun oysa asıl korkmana lâyık olan allah'tır zeyd, o kadından ilişiğini kesince biz onu sana nikâhladık ki evlâtlıkları, karılarıyla ilişkilerini kestiklerinde (o kadınlarla evlenmek isterlerse) müminlere bir güçlük olmasın allah'ın emri yerine getirilmiştir

38 allah'ın, kendisine helâl kıldığı şeyde peygamber'e herhangi bir vebâl yoktur önce gelip geçenler arasında da allah'ın âdeti böyle idi allah'ın emri mutlaka yerine gelecek, yazılmış bir kaderdir

49 ey iman edenler! mümin kadınları nikâhlayıp da, henüz zifafa girmeden onları boşarsanız, onları sayacağınız bir iddet süresince bekletme hakkınız yoktur o halde onları (bir bağışla) memnun edin ve onları güzel bir şekilde serbest bırakın

50 ey peygamber! mehirlerini verdiğin hanımlarını, allah'ın sana ganimet olarak verdiği ve elinin altında bulunan cariyeleri, amcanın, halanın, dayının ve teyzenin seninle beraber göç eden kızlarını sana helâl kıldık bir de peygamber kendisiyle evlenmek istediği takdirde, kendisini peygambere hibe eden mümin kadını, diğer müminlere değil, sırf sana mahsus olmak üzere (helâl kıldık) kuşkusuz biz, hanımları ve ellerinin altında bulunan cariyeleri hakkında müminlere neyi farz kıldığımızı biliriz (bu hususta ne yapmaları lâzım geldiğini onlara açıkladık) ki, sana bir zorluk olmasın allah bağışlayandır, merhamet edendir

51 onlardan dilediğini geriye bırakır, dilediğini de yanına alırsın boşadığın hanımlarından arzu ettiğini tekrar yanına almanda, senin üzerine bir günah yoktur böyle yapman onların mutlu olmalarına, üzülmemelerine ve hepsinin, senin verdiklerine razı olmalarına daha uygundur allah, kalplerinizde olanı bilir allah hakkıyle bilendir, halîmdir

52 bundan sonra artık başka kadınlarla evlenmen, elinin altında bulunan cariyeler hariç, güzellikleri hoşuna gitse bile, bunların yerine başka hanımlar alman sana helâl değildir allah her şeyi gözetler

53 ey iman edenler! siz zamanını gözetlemeksizin, bir yemeğe davet edilmedikçe, peygamber'in evlerine girmeyin ancak davet edildiğiniz vakit girin yemeği yediğinizde hemen dağılın, sohbete dalmayın çünkü bu hareketiniz peygamber'i üzmekte, fakat o (size bunu söylemekten) utanmaktadır ama allah, hakkı söylemekten çekinmez peygamber'in hanımlarından bir şey istediğiniz zaman perde arkasından isteyin bu, hem sizin kalpleriniz, hem de onların kalpleri için daha temiz bir davranıştır sizin allah'ın resûlünü üzmeniz ve kendisinden sonra onun hanımlarını nikâhlamanız asla caiz olamaz çünkü bu, allah katında büyük (bir günah) tır

54 bir şeyi açığa vursanız da, gizleseniz de şüphe yok ki allah, her şeyi gayet iyi bilmektedir

55 onlara (peygamber'in hanımlarına), babaları, oğulları, kardeşleri, kardeşlerinin oğulları, kız kardeşlerinin oğulları, kadınları (mümin kadınlar) ve ellerinin altında bulunan câriyelerinden dolayı bir günah yoktur (ey peygamber hanımları!) allah'tan korkun; şüphesiz allah, her şeye şahittir

60 andolsun, iki yüzlüler, kalplerinde hastalık bulunanlar (fuhuş düşüncesi taşıyanlar), şehirde kötü haber yayanlar (bu hallerinden) vazgeçmezlerse, seni onlara musallat ederiz (onlarla savaşmanı ve onları şehirden sürüp çıkarmanı sana emrederiz); sonra orada, senin yanında ancak az bir zaman kalabilirler

61 hepsi de lânetlenmiş olarak nerede ele geçirilirlerse, yakalanır ve mutlaka öldürülürler

Ya bilmiyorum nedenini ama hz muhammedin halasının kızı, gelini, evlatlığının hanımı Zeynep'i nikahına alabilmesi içingönderilen bu ayetlerde tutuklu kaldım, çok seviyorum

858,497Konular
982,553Mesajlar
30,289Kullanıcılar
rogeneSon üye
Üst Alt