iltasyazilim
FD Üye
Biscotti (Damla Çikolata, Fındık, Kuru Üzümlü ) Selanik Gevreği Tarifi İçin Malzemeler
*125 gr yumuşatılmış tereyağ, margarin
*3 yumurta
*1 su bardağı toz şeker
*2 çay kaşığı kabartma tozu
*1 çimdik tuz
*Un
*1 su bardağı damla çikolata
*1 su bardağı kuru üzüm
*1 su bardağı fındık
Üzeri için;
*1 yumurta
*1 yemek kaşığı şeker
*1 yemek kaşığı su
Biscotti (Damla Çikolata, Fındık, Kuru Üzümlü ) Selanik Gevreği Tarifi Yapılışı Selam !
Nefisss mi nefis bir gevrek tarifiyle karşınızdayım Damak zevkinize göre kuru meyveli, kuru yemişli ki kavrulmuş ceviz ile muhteşem oluyor ve tabi kii çikolatalııııı Ben yemiş ölçülerini su bardağı olarak paylaştım lezzetini onların kattığına inandığım için ancak bu kadar eklemek zorunda değilsiniz miktarı azaltıp çoğaltabilirsiniz Daha sonra da bir çok çeşidiyle deneyip sizlerle bu keyfi paylaşacağım
Tereyağ ve şekeri mikserle orta ayarda köpürene kadar çırpın Tereyağlı karışıma teker teker yumurtaları ekleyerek çırpın Her bir yumurta karıştığında diğerini ekleyin Ve iki aşamada olacak şekilde unlu karışımı ilave edin Unu hafif ele yapışacak bir kıvamda hamur elde edene dek azar azar ekleyin Daha sonra hamuru unladığınız tezgaha alın ve iki parçaya bölün Yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine iki ayrı kütük olacak şekilde yerleştirin Üzeri için olan malzemeyi çırpın ve her iki kütüğün üzerini kaplayın Biscottinin özelliği iki kez pişirilmesi ilk pişirmede fırınızı 180 dereceye ayarlayın Üzeri hafif pembeleştiğinde fırından alın ve 2025 dk soğumaya bırakın Daha sonra keskin bir bıçakla dilimleyip eğer tepsi teliniz var ise telin üzerine yoksa pişirme yaptığınız tepsinin üzerine dilimleyerek yerleştirin Tepsi telinde pişmesinin amacı iki tarafının birden pişmesi eğer tepside pişirecekseniz bir tarafı piştikten sonra diğer tarafını çevirin 150 derece fırında üzerleri pemleşene kadar pişirmeye devam edin
Kış günlerinde çay ve sahlepin yanında vazgeçilmeziniz olacak Hava almayan kutuda 2 ay saklayabilir veya dondurabilirsiniz
Afiyet olsun
*125 gr yumuşatılmış tereyağ, margarin
*3 yumurta
*1 su bardağı toz şeker
*2 çay kaşığı kabartma tozu
*1 çimdik tuz
*Un
*1 su bardağı damla çikolata
*1 su bardağı kuru üzüm
*1 su bardağı fındık
Üzeri için;
*1 yumurta
*1 yemek kaşığı şeker
*1 yemek kaşığı su
Biscotti (Damla Çikolata, Fındık, Kuru Üzümlü ) Selanik Gevreği Tarifi Yapılışı Selam !
Nefisss mi nefis bir gevrek tarifiyle karşınızdayım Damak zevkinize göre kuru meyveli, kuru yemişli ki kavrulmuş ceviz ile muhteşem oluyor ve tabi kii çikolatalııııı Ben yemiş ölçülerini su bardağı olarak paylaştım lezzetini onların kattığına inandığım için ancak bu kadar eklemek zorunda değilsiniz miktarı azaltıp çoğaltabilirsiniz Daha sonra da bir çok çeşidiyle deneyip sizlerle bu keyfi paylaşacağım
Tereyağ ve şekeri mikserle orta ayarda köpürene kadar çırpın Tereyağlı karışıma teker teker yumurtaları ekleyerek çırpın Her bir yumurta karıştığında diğerini ekleyin Ve iki aşamada olacak şekilde unlu karışımı ilave edin Unu hafif ele yapışacak bir kıvamda hamur elde edene dek azar azar ekleyin Daha sonra hamuru unladığınız tezgaha alın ve iki parçaya bölün Yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine iki ayrı kütük olacak şekilde yerleştirin Üzeri için olan malzemeyi çırpın ve her iki kütüğün üzerini kaplayın Biscottinin özelliği iki kez pişirilmesi ilk pişirmede fırınızı 180 dereceye ayarlayın Üzeri hafif pembeleştiğinde fırından alın ve 2025 dk soğumaya bırakın Daha sonra keskin bir bıçakla dilimleyip eğer tepsi teliniz var ise telin üzerine yoksa pişirme yaptığınız tepsinin üzerine dilimleyerek yerleştirin Tepsi telinde pişmesinin amacı iki tarafının birden pişmesi eğer tepside pişirecekseniz bir tarafı piştikten sonra diğer tarafını çevirin 150 derece fırında üzerleri pemleşene kadar pişirmeye devam edin
Kış günlerinde çay ve sahlepin yanında vazgeçilmeziniz olacak Hava almayan kutuda 2 ay saklayabilir veya dondurabilirsiniz
Afiyet olsun