Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Biscotti (Damla Çikolata, Fındık, Kuru Üzümlü ) Selanik Gevreği

Biscotti (Damla Çikolata, Fındık, Kuru Üzümlü ) Selanik Gevreği

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Biscotti (Damla Çikolata, Fındık, Kuru Üzümlü ) Selanik Gevreği Tarifi İçin Malzemeler

*125 gr yumuşatılmış tereyağ, margarin
*3 yumurta
*1 su bardağı toz şeker
*2 çay kaşığı kabartma tozu
*1 çimdik tuz
*Un
*1 su bardağı damla çikolata
*1 su bardağı kuru üzüm
*1 su bardağı fındık

Üzeri için;


*1 yumurta
*1 yemek kaşığı şeker
*1 yemek kaşığı su

Biscotti (Damla Çikolata, Fındık, Kuru Üzümlü ) Selanik Gevreği Tarifi Yapılışı Selam !
Nefisss mi nefis bir gevrek tarifiyle karşınızdayım Damak zevkinize göre kuru meyveli, kuru yemişli ki kavrulmuş ceviz ile muhteşem oluyor ve tabi kii çikolatalııııı Ben yemiş ölçülerini su bardağı olarak paylaştım lezzetini onların kattığına inandığım için ancak bu kadar eklemek zorunda değilsiniz miktarı azaltıp çoğaltabilirsiniz Daha sonra da bir çok çeşidiyle deneyip sizlerle bu keyfi paylaşacağım
Tereyağ ve şekeri mikserle orta ayarda köpürene kadar çırpın Tereyağlı karışıma teker teker yumurtaları ekleyerek çırpın Her bir yumurta karıştığında diğerini ekleyin Ve iki aşamada olacak şekilde unlu karışımı ilave edin Unu hafif ele yapışacak bir kıvamda hamur elde edene dek azar azar ekleyin Daha sonra hamuru unladığınız tezgaha alın ve iki parçaya bölün Yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine iki ayrı kütük olacak şekilde yerleştirin Üzeri için olan malzemeyi çırpın ve her iki kütüğün üzerini kaplayın Biscottinin özelliği iki kez pişirilmesi ilk pişirmede fırınızı 180 dereceye ayarlayın Üzeri hafif pembeleştiğinde fırından alın ve 2025 dk soğumaya bırakın Daha sonra keskin bir bıçakla dilimleyip eğer tepsi teliniz var ise telin üzerine yoksa pişirme yaptığınız tepsinin üzerine dilimleyerek yerleştirin Tepsi telinde pişmesinin amacı iki tarafının birden pişmesi eğer tepside pişirecekseniz bir tarafı piştikten sonra diğer tarafını çevirin 150 derece fırında üzerleri pemleşene kadar pişirmeye devam edin
Kış günlerinde çay ve sahlepin yanında vazgeçilmeziniz olacak Hava almayan kutuda 2 ay saklayabilir veya dondurabilirsiniz
Afiyet olsun
 
858,496Konular
981,719Mesajlar
29,788Kullanıcılar
EnggggSon üye
Üst Alt