Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Biscotti (Selanik Gevreği)

Biscotti (Selanik Gevreği)

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Biscotti (Selanik Gevreği) Tarifi İçin Malzemeler

*1 su bardağı toz badem ( ben mutfak robotu ile un haline getirdim )
*2 su bardağı un
*1 su bardağı esmer şeker
*1 tatlı kaşığı kabartma tozu
*12 (yarım) tatlı kaşığı tarçın
*Bir çimdik tuz
*60 gr tereyağ
*3 adet büyük boy yumurta
*1 yemek kaşığı zeytinyağı
*1 tatlı kaşığı likit vanilya ( yoksa toz halinde olanları eleyebilirsiniz )
*İsteğe bağlı 1 su bardağı yaban mersini

Üzeri için;


*1 yumurta
*1 yemek kaşığı süt

Hazırlanışı

Öncelikle fırını 180 derecede ısıtmaya başlayın
Toz badem, un, tuz, şeker, kabartma tozu ve tarçını eleyerek karıştırın Soğuk tereyağını karışıma ekleyerek elimizin sıcağı ile hamura yedirelim kum gibi bir kıvam olacak
Küçük bir kasede Yumurtayı zeytinyağını ve vanilyalı çırpıp unlu karışıma ekleyin Ele yapışan bir hamur oluyor
Tezgahın üzerine yağlı kağıdı serin Üzerine bu karışımı iki parça olacak şekilde bölüştürün (Bunu yaparken elinizi unlayın) Yağlı kağıt üzerine koyduğunuz hamuru uzunlamasına çok geniş olmayacak şekilde diktörtgen yapın ( Baget ekmeğin biraz genişi olacak ) Üzerine bir yumurta ve bir yemek kaşığı süt ile hazırladığımız karışımı fırça ile sürün Hamuru ısıttığımız 180 derecelik fırında 25 dakika pişirin Süre sonunda tepsiyi çıkarın ilk sıcağı gidince ince dilimler hazırlayın ve bu dilimleri yan yatırıp 9 dakika daha pişirin Süre sonunda aynı işlemi diğer yüzeyi içinde yapıp 9 dakika daha pişirin Yerken benmari usulü erittiğiniz sütlü çikolata ile yiyebilirsiniz Afiyet olsun
 
858,498Konular
982,048Mesajlar
30,027Kullanıcılar
KitKatetaksSon üye
Üst Alt