Bir paket bisküvi kokusu kadar keyifli eden bir şey varsa o da yanında çaydır! Sizler için hem bisküvi hem de bisküvi ile yapabileceğiniz tanımları derledik. Buyrun afiyet olsun!!
1. Bisküvili Saray Sarması
Gereçler
300 gram kakaolu bisküvi
150 gram margarin
1,5 su bardağı un
1 litre süt
1,5 su bardağı toz şeker
1 paket vanilya
1 su bardağı dövülmüş ceviz
Margarini eritin. Unu ekleyin ve kokusu gidene kadar kavurun. Ununuzun kokusu çıkınca içerisine yavaş yavaş karıştırarak süt ekleyin. Hiç topak kalmayana kadar karıştırın. Akabinde toz şekeri ekleyin ve karıştırmaya devam edin. Kaynamaya başlayınca ocaktan alın. İçerisine vanilyayı ekleyip karıştırın. Dikdörtgen cam fırın kabınızın tabanına elinizle su serpiştirin. Kakaolu bisküvinizi bir parçalayıcıdan geçirin. Kabınızın tabanına yayın. Akabinde hazırladığınız muhallebiyi, her yere eşit gelecek halde, bisküviyi çok hareket ettirmeden dökün. Biraz donduktan sonra rulo olarak tepsiden kazıyabilirsiniz.
2. Mozaik Pasta
Gereçler
100 gram tereyağı
1 su bardağı süt
3 yemek kaşığı kakao
4 yemek kaşığı pudra şekeri ya da 3 yemek kaşığı toz şeker
2 paket petibör bisküvi
Tereyağını eritin. Pudra şekerini karıştırma kabına aktarın. Pudra şekerinin üzerine erittiğiniz tereyağını ve sütü dökün. Kakaoyu da ek edin. Materyalleri çırpın. Üzerine bisküvileri kırın. Bisküvileri de koyduktan sonra tüm materyalleri spatula yardımıyla nazikçe karıştırın. Servis edeceğiniz kalıbın içini streç film ile kaplayın. Tüm harcı ekleyip, buzdolabının dondurucu kısmında 4 saat bekletin. Dilimleyerek soğuk olarak servis edin. Afiyet olsun.
3. Oreo Bisküvili Cup
Materyaller
1 litre süt (5 su bardağı)
1 paket sıvı krema
1 adet yumurta sarısı
1 su bardağı toz şeker
2 çorba kaşığı un
2 çorba kaşığı nişasta
1 paket vanilya
2 paket oreo bisküvi
Öncelikle tencereye sütü, şekeri, yumurta sarısını, nişastayı ve unu alın. Akabinde çırpıcı ile topaklanma kalmayana kadar ocağın altını açıp çırpın. Orta ateşte daima karıştırarak pişirin. Muhallebi göz göz olduktan sonra vanilyayı ekleyin ve tekrardan çırpın kıvam alınca altını kapatın. Muhallebiyi dinlendirin. Bu sırada bisküvileri robottan çekerek un kıvamına getirin. Muhallebi oda sıcaklığına geldikten sonra sıvı kremayı da ekleyerek pürüzsüz bir kıvam alana kadar çırpıcı ile çırpın. Servis edeceğiniz kavanozun tabanına bir kaşık kadar un haline getirdiğimiz bisküviden koyun. Üzerine muhallebi ek edin tekrardan bisküvi tozu serpin. Servis edeceğiniz kavanoz dolana kadar bu adımları tekrarlayın. Buzdolabında birkaç saat dinlendirin. Dilediğiniz üzere süsleyerek servis edebilirsiniz.
4. Küçük Tiramisular
Materyaller
1 paket (25 adet) kedidili bisküvi
1 paket (200 gram) labne peyniri
6 yemek kaşığı sıcak su
3 yemek kaşığı granül kahve
2 tepeleme yemek kaşığı pudra şekeri
- 1 paket kakao
Kedidili bisküvileri rondo'dan geçirip toz haline getirin ve geniş bir kaseye alın. Sıcak suda granül kahveyi eritip bisküvilere ekleyerek harmanlayın ve soğuması için 5 dakika buzdolabında bekletin. Buzdolabında soğutulmuş labne peynirinin suyunu süzün ve labneye pudra şekerini ekleyip karıştırın. Buzdolabından kahveli bisküvileri çıkarın ve labneli karışımı bisküvi karışımına ekleyip düzgünce karıştırın. Karışımdan cevizden daha küçük modüller koparıp top haline getirin. Bir kaseye kakaoyu koyun ve tiramisu toplarını kakaoyla kaplayın.
5. Çilekli Kedidili Pasta
Materyaller
4 su bardağı süt
2,5 çorba kaşığı un
2 çorba kaşığı nişasta
2/3 su bardağı toz şeker
2 adet yumurtanın sarısı
1 tatlı kaşığı vanilya özütü (yoksa 1 paket vanilya)
100 gr labne peyniri
1 çorba kaşığı tereyağı
1 paket kedi lisanı bisküvisi
1 kase çilek
Tencereye unu koyup, kısık ateşte unun kokusu gidene kadar, yavaşça (rengi dönmesin) kavurun. Sütü ek edip süratlice karıştırın. Yumurta sarıları, nişasta ve şekeri de koyup tel çırpıcı ile karıştırarak orta ateşte, yoğunlaşıp üzeri göz göz olana kadar pişirin. Altını kapatıp vanilya, tereyağı ve labne peynirini koyun ve karıştırıp soğumaya bırakın. Pastayı hazırlayacağınız kaseyi streç sinemayla kaplayın. Kedi lisanı bisküvilerini bir tabağa koyduğunuz sütün içine batırıp süratlice çevirin. Çok uzun mühlet tutmayın. Bisküviler çok emici olduklarından sütü fazla emip, dağılabilirler. Bisküvileri istediğiniz halde kalıba dizin. Ben hafif verev ve yavaşça üst üste gelecek halde dizdim. Kremayı mikserle çırpın ve kremadan 3-4 kaşık koyun. Üzerine çilek modülleri koyun ve bir sıra kedi lisanı bisküvisi koyun. Tekrar kremayı dökün ve tekrar çilek ve kedi lisanı bisküvisi koyun. En son kedidili bisküvileri ile kaplayın, zira çevirince taban olacaklar. Dizme süreci bitince streç sinemayla kapatıp buzdolabında uygunca soğutun. Tercihen bir gün bekletin. Pastayı aksi çevirip streç sineması alın. Çileklerle ve dilerseniz çırpılmış kremayla süsleyin. Çırpılmış krema yeterince sertleşmiyor derseniz krem şanti de kullanabilirsiniz.
6. Shortbread Bisküvi
Materyaller
225 gram beyaz un
75 gram toz şeker
1 çay kaşığı vanilya
150 gram tereyağı
Fırını evvelce 150 derece ısıtın. Bir karıştırma kabında yumuşak tereyağı ve toz şekeri uygunca bütünleşene kadar mikserle çırpın. Tereyağı-şeker karışımına un, vanilya ve tuzu ekleyin ve süratle yoğurun. Materyaller bütünleşip yumuşak bir hamura dönüşünce yoğurmayı bırakın. Unlu bir yer üzerine hamur topunu koyun, ellerinizle hamuru yayvan hale getirin, merdaneyle üstünden yavaşça geçerek 1 santim kalınlığında açın. Hamurdan dilediğiniz formları kesin. Fırının orta rafında 180 derecede 15 dakika pişirin. Sonra tepsinin önünü geriye, gerisini öne getirecek halde çevirip tekrar birebir rafa koyun, 10 dakika daha pişirin.
7. Bisküvili Sütlü İrmik
Materyaller
1 litre süt
9 yemek kaşığı irmik
7 yemek kaşığı şeker
Yarım yemek kaşığı margarin
Yarım su bardağı dövülmüş ceviz içi
1 paket pötibör bisküvi
1 paket vanilya
1 adet muz
Tarçın
Tatlınızı hazırlamak için birinci olarak derin bir tencereye süt, irmik ve şekeri koyun ve ateşe koymadan önce birkaç defa karıştırın. Ateşe koyduktan sonra da daima olarak karıştırarak pişirmeye başlayın. Karışımınız kaynamaya başlayıp üzeri göz göz olduğunda tencerenin altını kapatın ve vanilyayla margarini ek ederek biraz karıştırın. Tatlınızı yapacağınız kek kalıbınızı ya da tepsinizi ıslatarak tatlı karışımının yarısını kalıba dökün. Spatula yardımıyla her yere eşit biçimde dağıttıktan sonra evvel pötibör bisküvinizi, sonra da dilimlenmiş muzlarınızı sıralayın. Dizdiğiniz muz dilimlerinin üzerine dövülmüş ceviz içlerini de serpiştirdikten sonra tatlının başka yarısını da dökün. Daha sonra tatlınızı buzdolabında 2-3 saat kadar dinlendirin. Buzdolabından tatlınızı çıkardıktan sonra kalıbınıza uygun bir tepsi ile kalıbın ağzını kapatıp aksi çevirin.
8. Havuç Topları
Gereçler
5 orta boy havuç
1,5 paket pötibör bisküvi
1 çay bardağı süt
2 yemek kaşığı şeker
1 çay bardağı fındık (ince çekilmiş)
1 kahve fincanı hindistan cevizi (üzeri için)
Tarçın
Havuçları rendeleyip teflon tavada yavaşça kavurun şekeri ve tarçını ekleyin, sütü ek edip bir ölçü daha pişirin. Havuçlar ılıyınca fındık ve ince un haline getirdiğiniz bisküvileri ekleyip yavaşça yoğurun. Elinizde yuvarlayarak hal verip hindistan cevizi rendesine bulayıp servis tabağımıza dizin.
9. Bisküvili Parfe
Gereçler
Parfe için;
2 paket sıvı krema
5 yemek kaşığı pudra şekeri
300 gram taze çilek
100 gram petibör bisküvi
100 gram kakaolu petibör bisküvi
1 çay bardağı damla çikolata
1 tatlı kaşığı toz antep fıstığı
1 avuç çilek
Kremayı ve pudra şekerini derince bir kaba alın ve bir mikser yardımı ile kabarana dek çırpın. Sonra içine bisküvileri ufalayın. Doğranmış çilekleri ekleyin ve son olarak da damla çikolatayı ek edin. Güzelce karıştırdıktan sonra, streç sinemayla kaplanmış baton bir kek kalıbına hazırladığınız karışımı boşaltın. Üstünü de streç sinemayla kapayın ve buzlukta 5 saat kadar bekletin. Bekleme müddetinin sonunda dolaptan çıkartın ve bir servis tabağına zıt çevirip streç sineması çekin. Üstüne toz antep fıstığı serpip, doğranmış çilekleri yerleştirin ve dilimleyerek servis edin.
10. Bisküvili Pasta
Gereçler
1 paket sade petibör bisküvi
1 paket kakaolu petibör bisküvi
1 paket çikolatalı puding
4 su bardağı süt
1/2 su bardağı hindistan cevizi
2 yemek kaşığı toz antep fıstığı
Geniş bir tencereye sütü ve pudingi alın. Puding katılaşana kadar kısık ateşte karıştırın. Geniş bir sunum kabına bir kat bisküvi bir kat puding olacak halde sıralayın. Pastanın üzerini kalan pudingle kaplayın. Pastanızın üzerini süslemek için Hindistan cevizi ve antep fıstığı kullanabilirsiniz. Pastayı buzdolabında soğuttuktan sonra servis edebilirsiniz.
11. Bisküvi Ezmesi
Materyaller
1 adet bisküvi
1 yemek kaşığı pudra şekeri
1 paket sıvı krema
Bisküvilileri rondo'dan çekin un kıvamında olacak ocakta tavayı kısık ateşte ısıtın bisküvilileri ekleyip daima karıştırın 4/5 dakika kavurun ocağı kapatın ve soğumaya bırakın. Soğunca pudra şekerini ekleyip biraz daha rondo'dan çekin. Yarı sıvı kremayı ekleyip rondo'dan geçirin kalan kremayı ekleyip pürüzsüz kıvam alana kadar rondo'dan çekin.