iltasyazilim
FD Üye
Bisküvi Tadında Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler
*125 gr oda sıcaklığında tereyağı veya margarin
*Yarım su bardağı sıvı yağ
*1 adet yumurta
*34 (bir yarımir çeyrek) su bardağı şeker
*1 paket vanilya
*1 paket kabartma tozu
*Aldığı kadar un (Yaklaşık 3 – 3, 5 su bardağı)
*Sütlü kuvertür çikolata (benmari usulü eritilmiş)
*Hindistan cevizi, fındık kırığı, fıstık kırığı vs
Bisküvi Tadında Kurabiye Tarifi Yapılışı Oda sıcaklığındaki tereyağı, sıvı yağ, yumurta, şeker, vanilya yoğurma kabına alınarak yavaş un ilavesi ve kabartma tozuyla birlikte kulak memesi yumuşaklığında gelene kadar yoğurulur
Ele yapışmayacak bir kıvam aldığında yoğurma işlemi bırakılır
Hamurdan cevizden az küçük parçalar koparılır ve avuç içinde yuvarlanıp üzerlerine hafif bastırılarak fırın kağıdı serilmiş fırın tepsisine aralıklı dizilir
Önceden ısıtılmış 170 derece fırında üzerleri beyaz kalacak şekilde 20 dk pişirilir
Soğuyan kurabiyeler önce benmari usulü eritilmiş çikolataya, sonrada hindistan cevizi, fındık kırığı, fıstık vs bulanır
Çikolatası donunca servis edilir
NOT: Kurabiyenin özelliği gün geçtikçe lezzetlenmesi Ayrıca hindistan ceviziyle de bir başka lezzete ulaşıyor, benden söylemesi ??
Afiyet olsun
*125 gr oda sıcaklığında tereyağı veya margarin
*Yarım su bardağı sıvı yağ
*1 adet yumurta
*34 (bir yarımir çeyrek) su bardağı şeker
*1 paket vanilya
*1 paket kabartma tozu
*Aldığı kadar un (Yaklaşık 3 – 3, 5 su bardağı)
*Sütlü kuvertür çikolata (benmari usulü eritilmiş)
*Hindistan cevizi, fındık kırığı, fıstık kırığı vs
Bisküvi Tadında Kurabiye Tarifi Yapılışı Oda sıcaklığındaki tereyağı, sıvı yağ, yumurta, şeker, vanilya yoğurma kabına alınarak yavaş un ilavesi ve kabartma tozuyla birlikte kulak memesi yumuşaklığında gelene kadar yoğurulur
Ele yapışmayacak bir kıvam aldığında yoğurma işlemi bırakılır
Hamurdan cevizden az küçük parçalar koparılır ve avuç içinde yuvarlanıp üzerlerine hafif bastırılarak fırın kağıdı serilmiş fırın tepsisine aralıklı dizilir
Önceden ısıtılmış 170 derece fırında üzerleri beyaz kalacak şekilde 20 dk pişirilir
Soğuyan kurabiyeler önce benmari usulü eritilmiş çikolataya, sonrada hindistan cevizi, fındık kırığı, fıstık vs bulanır
Çikolatası donunca servis edilir
NOT: Kurabiyenin özelliği gün geçtikçe lezzetlenmesi Ayrıca hindistan ceviziyle de bir başka lezzete ulaşıyor, benden söylemesi ??
Afiyet olsun