iltasyazilim
FD Üye
Malzemeler ;
2 paket petibör bisküvi, yarım kilo çilek 1 su bardağı süt ( bisküvileri ıslatmak için)
Muhallebisi için ; 4su bardağı süt, 3 yemek kaşığı un, 1 yemek kaşığı nışasta, 8 yemek kaşığı şeker, vanilya, 50 gr margarin
Hazırlanışı ;
Margarin hariç tüm malezemeleri bir tencerede orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin, kaynamaya başlayınca ısıyı iyice düşürüp 23 dk daha karıştırmaya devam edin ve tencerenizi ocaktan alın, en son margarinide ilave edip mikserede çırpın
Kreması ;
1 paket krem şantiyi 1 su bardağı süt ile iyice çırpın
Yapılışı ;
bisküvileri kaba dizin ve süt ile biraz ıslatın, üzerine muhallebiden döküp iyice yayın ve kestiğiniz meyva dilimlerini dizin, aynı şekilde bir kaç kat daha yaptıktan sonra en son üzerine krem şantinizi sürüp meyvalar ile süsleyin
Afiyet olsun
2 paket petibör bisküvi, yarım kilo çilek 1 su bardağı süt ( bisküvileri ıslatmak için)
Muhallebisi için ; 4su bardağı süt, 3 yemek kaşığı un, 1 yemek kaşığı nışasta, 8 yemek kaşığı şeker, vanilya, 50 gr margarin
Hazırlanışı ;
Margarin hariç tüm malezemeleri bir tencerede orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin, kaynamaya başlayınca ısıyı iyice düşürüp 23 dk daha karıştırmaya devam edin ve tencerenizi ocaktan alın, en son margarinide ilave edip mikserede çırpın
Kreması ;
1 paket krem şantiyi 1 su bardağı süt ile iyice çırpın
Yapılışı ;
bisküvileri kaba dizin ve süt ile biraz ıslatın, üzerine muhallebiden döküp iyice yayın ve kestiğiniz meyva dilimlerini dizin, aynı şekilde bir kaç kat daha yaptıktan sonra en son üzerine krem şantinizi sürüp meyvalar ile süsleyin
Afiyet olsun