iltasyazilim
FD Üye
Bisküvili Havuç Topları (İki Renkli) Tarifi İçin Malzemeler
*56 adet büyük boy havuç
*1 su bardağından bir parmak eksik şeker
*1 paket petibör sade bisküvi (tekli paketlerden)
*Yarım su bardağından biraz fazla ince çekilmiş ceviz
*Kakaolu toplar için 1 yemek kaşığı dolusu kakao
*23 yemek kaşığı kadar sıvı yağ
*Bulamak için bolca hindistan cevizi
Bisküvili Havuç Topları (İki Renkli) Tarifi Yapılışı
İyice yıkayıp kabuklarını soyduğunuz havuçları rendeleyip sıvı yağ eklediğimiz tenceremize alıyoruz üzerine şekeri ilave edip ara ara karıştırarak suyu çekip yumuyaşana kadar pişiriyoruz Ocaktan alıp karışımımızı soğumasını bekliyoruz ,daha sonra 1 paket bisküviyi elimizle ufalayıp havucun içine ekliyoruz ince çekilmiş cevizi de ilave edip elimizle güzelce yoğuruyoruz Daha sonra karışımımızı ikiye bölüp birine 1 yemek kaşığı dolusu kakaoyu da ekleyerek özleşene dek iyice yoğuruyoruz Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp avucumuzda pürüzsüz olana dek yuvarlayıp bolca hindistan cevizine buluyoruz Servis tabağına alıp dolapta bir kaç saat dinlendikten sonra Afiyetle yiyoruz
*56 adet büyük boy havuç
*1 su bardağından bir parmak eksik şeker
*1 paket petibör sade bisküvi (tekli paketlerden)
*Yarım su bardağından biraz fazla ince çekilmiş ceviz
*Kakaolu toplar için 1 yemek kaşığı dolusu kakao
*23 yemek kaşığı kadar sıvı yağ
*Bulamak için bolca hindistan cevizi
Bisküvili Havuç Topları (İki Renkli) Tarifi Yapılışı
İyice yıkayıp kabuklarını soyduğunuz havuçları rendeleyip sıvı yağ eklediğimiz tenceremize alıyoruz üzerine şekeri ilave edip ara ara karıştırarak suyu çekip yumuyaşana kadar pişiriyoruz Ocaktan alıp karışımımızı soğumasını bekliyoruz ,daha sonra 1 paket bisküviyi elimizle ufalayıp havucun içine ekliyoruz ince çekilmiş cevizi de ilave edip elimizle güzelce yoğuruyoruz Daha sonra karışımımızı ikiye bölüp birine 1 yemek kaşığı dolusu kakaoyu da ekleyerek özleşene dek iyice yoğuruyoruz Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp avucumuzda pürüzsüz olana dek yuvarlayıp bolca hindistan cevizine buluyoruz Servis tabağına alıp dolapta bir kaç saat dinlendikten sonra Afiyetle yiyoruz