iltasyazilim
FD Üye
Bisküvili Kek Tarifi
Resimli Bisküvili Kek Tarifi
Zorunlu Malzemeler:
2 yemek kaşığı tepeleme un
10 adet meyveli bisküvi (Ben Etinin incirli erikli bisküvisini kullandım)
Yarım dere bardağı kuru üzüm
1 adet armut
Yarım akarsu bardağı toz şeker ya da pudra şekeri
2 adet yumurta
Yarım akarsu bardağı sıvıyağ
Yarım dere bardağı süt
Üzeri için
Hindistan Cevizi
Kekin Hazırlanışı
Başta bir kasede umurta ve şekeri çırpınSüt ve sıvıyağı ilave edip karıştırmaya devam edin Unu ekleyin
Bisküvilerin birkaç tanesini ayırarak diğer kalanları iri parçalar halinde bölüp kek harcının içine ilave edip karıştırın
Kuru üzümleri yıkayınYağlanmış ve unlanmış kalıba kek harcını dökün Üzerine kalan parçalanmış bisküvi parçalarını, kuru üzümü ilave edinArmutun kabuğunu soyup ince ince dilimleyip kekin üzerine sıra sıra (hafif bastırarak) dizinÖnceden ısıtılmış 180 derece fırında 4050 dk pişirinFırından çıkarıp ılınmış keki servis yaparken üstüne hindistan cevizi ve tarçın dökün *
Resimli Bisküvili Kek Tarifi
Zorunlu Malzemeler:
2 yemek kaşığı tepeleme un
10 adet meyveli bisküvi (Ben Etinin incirli erikli bisküvisini kullandım)
Yarım dere bardağı kuru üzüm
1 adet armut
Yarım akarsu bardağı toz şeker ya da pudra şekeri
2 adet yumurta
Yarım akarsu bardağı sıvıyağ
Yarım dere bardağı süt
Üzeri için
Hindistan Cevizi
Kekin Hazırlanışı
Başta bir kasede umurta ve şekeri çırpınSüt ve sıvıyağı ilave edip karıştırmaya devam edin Unu ekleyin
Bisküvilerin birkaç tanesini ayırarak diğer kalanları iri parçalar halinde bölüp kek harcının içine ilave edip karıştırın
Kuru üzümleri yıkayınYağlanmış ve unlanmış kalıba kek harcını dökün Üzerine kalan parçalanmış bisküvi parçalarını, kuru üzümü ilave edinArmutun kabuğunu soyup ince ince dilimleyip kekin üzerine sıra sıra (hafif bastırarak) dizinÖnceden ısıtılmış 180 derece fırında 4050 dk pişirinFırından çıkarıp ılınmış keki servis yaparken üstüne hindistan cevizi ve tarçın dökün *