iltasyazilim
FD Üye
Bisküvili Lezzetli Kabak Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
*Balkabağı
*1 yemek kaşığıTarçın
*Çeyrek paket Petibör bisküvi
*12 yemek kaşığıHindistan cevizi
*Balkabağını kaplayacak kadar Toz şeker
*Malzemelerin miktarını kendi zevkinize göre ayarlayabilirsiniz
Bisküvili Lezzetli Kabak Tatlısı Tarifi Yapılışı Balkabağını soyup doğradıktan sonra bir tencerenin içine dizip üstü kapanana kadar toz şekeri döküyoruz İlk önce kısık ateşe koyup kapağını kapatıp kabakların suyunu salmasını bekliyoruz Suyunu saldıktan sonra tencerenin kapağını yarım açık bırakıyoruz ki suyu buharlaşsın, kabaklar yumusayınca suyu da buharlaşınca altını kapatıyoruz kabakları derin bir kaba alıyoruzBir çatal yardımıyla kabakları eziyoruz Daha sonra içine istediğimiz ölçüde petibör bisküvi ufalıyoruz, tarçını istediğimiz ölçüde koyuyoruz( ben bol tarçınlı beğeniyorum ama aşırısı değil) daha sonra yine istediğimiz ölçüde hindistan cevizi döküyoruz ve karıştırıyoruz Eğer şekil kalıbınız varsa servis tabağına şekilli bir şekilde koyabilirsiniz ( ben şekil kalıbının dibine tarçın hindistan cevisi serptim içine ondan sonra ezilmiş kabak tatlısını koydum daha estetik bir görüntü oldu) ve pratik çokkk lezzetli tatlımız hazır
*Balkabağı
*1 yemek kaşığıTarçın
*Çeyrek paket Petibör bisküvi
*12 yemek kaşığıHindistan cevizi
*Balkabağını kaplayacak kadar Toz şeker
*Malzemelerin miktarını kendi zevkinize göre ayarlayabilirsiniz
Bisküvili Lezzetli Kabak Tatlısı Tarifi Yapılışı Balkabağını soyup doğradıktan sonra bir tencerenin içine dizip üstü kapanana kadar toz şekeri döküyoruz İlk önce kısık ateşe koyup kapağını kapatıp kabakların suyunu salmasını bekliyoruz Suyunu saldıktan sonra tencerenin kapağını yarım açık bırakıyoruz ki suyu buharlaşsın, kabaklar yumusayınca suyu da buharlaşınca altını kapatıyoruz kabakları derin bir kaba alıyoruzBir çatal yardımıyla kabakları eziyoruz Daha sonra içine istediğimiz ölçüde petibör bisküvi ufalıyoruz, tarçını istediğimiz ölçüde koyuyoruz( ben bol tarçınlı beğeniyorum ama aşırısı değil) daha sonra yine istediğimiz ölçüde hindistan cevizi döküyoruz ve karıştırıyoruz Eğer şekil kalıbınız varsa servis tabağına şekilli bir şekilde koyabilirsiniz ( ben şekil kalıbının dibine tarçın hindistan cevisi serptim içine ondan sonra ezilmiş kabak tatlısını koydum daha estetik bir görüntü oldu) ve pratik çokkk lezzetli tatlımız hazır
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.